ازگیل ژاپنی

لغت نامه دهخدا

ازگیل ژاپنی. [ اَ ل ِ پ ُ ] ( ترکیب وصفی ، اِ مرکب ) رجوع به انبه ژاپنی شود.

دانشنامه عمومی

انبه ژاپنی یا ازگیل فرنگی ( که در شمال ایران ا به آن "انبوه" وبه اشتباه "انبه" میگویند ) [ ۱] به اشتباه از خانواده گلسرخیان از سرده ازگیل ها هم خانواده با سیب و گلابی گفته شده در حالیکه این میوه برعکس بدون خزان است ونمی تواند از خانواده ازگیل وسیب باشدنام درست آن لوکات ( loguat ) است. این میوه با توجه به اقلیم شمال کشور، در این ناحیه بسیار مورد توجه است، در زبان تالشی به آن هَنبو ، اَنبوه یا اَمرِکا سِر و در زبان گیلکی به ان انبوه یا انبه گفته میشود. دانه این میوه دارای حدود ۵ درصد پروتئین می باشد. مزه آن تا زمانی که کامل رسیده باشد شیرین و ترش میشود.
منشأ ازگیل ژاپنی از جنوب چین است و از آنجا به ژاپن برده شده است ( بیش از ۱۰۰۰ سال کشت ) . نام کهن این میوه در چینی «لو کوآت» است به معنای نارنج سمار[ ۲] و در لاتین مدرن «اریو بوتریا جاپونیکا» ( اریو = پشم + بوتریاس = خوشه انگور ) خوانده می شود. [ ۳] [ ۴] [ ۵] نام دیگر آن آلوی شرقی، آلوی چینی و آلوی ژاپنی است. [ ۶] این میوه در استان مازندران و گیلان نیز کشت می شود و در زبان گیلکی بیه پس به آن انبه و گیلکی بیه پیش انبوه نیز می گویند و مازندرانی ها آن را اَزگیل ژاپنی می نامند. در دهه ۳۰ شمسی به این میوه ثریا نیز گفته می شد. در فرهنگ دهخدا از آن با عنوان انبهٔ ژاپنی . ( ترکیب وصفی، اِ مرکب ) یاد شده که درختی زینتی است که میوهٔ مأکول دارد و در باغات مازندران و کرج جدیداً کاشته شده است. [ ۷] جدیداً در مناطق مدیترانه ای دلفارد جیرفت پرورش یافته است. متأسفانه این میوه به دلیل فرسودگی زود هنگام قابلیت انبار و صادر کردن سختی دارد.
عکس ازگیل ژاپنی

ازگیل ژاپنی (سرده). ازگیل ژاپنی ( نام علمی: Eriobotrya ) نام یک سرده از زیرخانواده آمیگدالوئیده است.
عکس ازگیل ژاپنی (سرده)عکس ازگیل ژاپنی (سرده)عکس ازگیل ژاپنی (سرده)عکس ازگیل ژاپنی (سرده)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اَزگیل ژاپنی (loquat)
اَزگیل ژاپنی
درخت بومی همیشه سبز چین و ژاپن، با نام علمی Eriobotraya japonica، از تیرۀ گل سرخ. میوۀ گلابی شکل و طلایی رنگ آن مزۀ ترش و شیرین دلچسبی دارد.

پیشنهاد کاربران

بپرس