اردهان

لغت نامه دهخدا

اردهان. [ اَ دَ ] ( اِخ ) آردهان. ( قاموس الاعلام ترکی ). کرسی قضائی است در لواء جلدر، از ولایت ارزروم. موقع آن بر کنار نهر کور، بین 41 درجه و 20 دقیقه عرض شمالی و قریب 40درجه و 30 دقیقه طول شرقی ، در 18 ساعته راه از مرکز لواء و در حدود 40 میلی شمال شمال غربی قارص. و آن شهری است استوار و روسها به سال 1244 هَ. ق. بر آن استیلا یافتند و سپس عثمانیان شهر مزبور را بازستدندو مجدداً در جنگی که بین دولت عثمانی و روس درگرفت روسها آنرا تصرف کردند. ( ضمیمه معجم البلدان ). و آن در مغرب کارسک است. رجوع به قاموس الاعلام ترکی شود.

دانشنامه عمومی

اردهان ( به ترکی استانبولی: Ardahan ) ، ( به کردی: Ardahan ) ، ( به ارمنی: Արդահան ) ، ( به گرجی: არტაანი ) شهری است در کشور ترکیه که در استان اردهان واقع شده است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی ۱۶٬۹۲۳ نفر و بر اساس برآوردهای سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۶٬۴۰۰ نفر می باشد مردم اردهان را ترک ها، ، گرجی ها، کردها و ارمنی ها تشکیل می دهند. . [ ۳] [ ۴]
اردهان به همراه آرتوین دروازه اتصالی و ورود ترکیه به قفقاز محسوب می شود
عکس اردهان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اَردَهان
قلعه اَردَهان
شهری واقع در ایالت قارص، در منتهی الیه شمال شرقی ترکیۀ کنونی. اردهان بر دو کرانۀ رود کورا بنا شده و ناحیه ای کوهستانی با هوای سرد و موقعیتی استراتژیک است. نام کهن آن را آرتان گفته اند و آثاری از قدمت شهر یافت شده است. اقتصاد آن بر پایۀ دامداری، بهره برداری از جنگل، و صدور لبنیات است. مسلمانان در ۲۱ق این ناحیه را گشودند. در ۴۴۵ق نخستین قبایل ترک آن جا را تصرف کردند. سپس به اشغال سلجوقیان درآمد. سلطان سلیم اول، اردهان را ضمیمۀ قلمرو عثمانی کرد. پس از چندین بار دست به دست شدن بین روس و عثمانی، به موجب پیمان سان ستفانو (۱۸۷۸) به روس ها واگذار شد. در ۱۹۱۹ به اشغال گرجیان درآمد و سرانجام با امضای قراردادی بین جمهوری ترکیه و دولت شوروی (۱۹۲۱) به ترکیه بازپس داده شد. قلعۀ استوار اردهان، با ۷۴۵ متر بارو و ۱۴ برج، از آثار دورۀ سلطان سلیم اول و بازسازی شده در عهد سلیمان قانونی است، و پل معلق شهر بر روی رودخانۀ کورا، از بناهای مهم اردهان است.

پیشنهاد کاربران

بپرس