ادیل

لغت نامه دهخدا

ادیل. [ اِ ] ( فرانسوی ، اِ ) قضات رومی که مأمور تفتیش ابنیه و مراقبت بازیهای عمومی و مدیریت اعیاد و ارزاق و بطور کلی شرطه و احتساب روم بودند.

ادیل. [ اَ ] ( اِخ ) ( رود... ) رود ولگا. ( ایران باستان ص 149 ).

دانشنامه عمومی

ادیل ( به انگلیسی: Edale ) یک روستا و محله مدنی در بریتانیا است که در High Peak واقع شده است. [ ۱] ادیل ۳۵۳ نفر جمعیت دارد.
عکس ادیلعکس ادیل

ادیل (روم). ادیل ( به لاتین: Aedile ) یکی از مناصب کلانتری در جمهوری روم بود که در روم فعالیت داشت. وظیفه ادیل ها نگه داری و حفاظت از ساختمان های عمومی ( به لاتین: aedes ) و برگزاری فستیوال ( جشن ) ها بود. آنان همچنین قدرت اعمال نظم و وظایف عامه را هم داشتند تا اطمینان یابند که شهر روم به خوبی تدارک شده و ساختار مدنی اش محفوظ است، کارکردی که مشابه دولت محلی امروزین است.
دو نوع ادیل وجود داشت: یکی «ادیل پلبی ها» یا «ادیل عوام»[ ۱] که تسلط بر این منصب محدود به پلبی ها بود، و دیگری «ادیل کورولی»[ ۲] که هم به روی پلبی ها و هم به روی پاتریسی ها باز بود.
منصب ادیلی عموماً توسط مردان جوان با هدف پیمودن ترتیبی درجات سلسله مناصب تا رسیدن به مناصب ارشد سیاسی اشغال می شد؛ این منصب به لحاظ سنتی پس از کوایستور و پیش از پرایتور قرار می گرفت. این منصب بخش اجباریی از سلسله مناصب مزبور نبود و از این رو یک کواستور سابق می توانست مستقیماً و بدون تصدی منصب ادیلی به پرایتوری انتخاب شود. با این حال، تصدی این منصب از این جهت سودمند بود که یک سیاستمدار جاه طلب می توانست با برگزاری بازی ها و جشن ها محبوبیت و شهرت خود را افزایش دهد؛ چنان که ژولیوس سزار در ۶۵ پیش از میلاد و پیش از آنکه به منصب والای کنسولی برگزیده شود، بدان انتخاب شد.
عکس ادیل (روم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس