ادیان شرقی

دانشنامه عمومی

ادیان شرقی ادیانی هستند که از شرق، جنوب و جنوب شرقی آسیا سرچشمه گرفته اند و در نتیجه با ادیان غربی تفاوت هایی دارند. این مذاهب شامل ادیان آسیای شرقی ( شینتوئیسم، سیندوئیسم، تائوئیسم و کنفوسیونیسم ) ، ادیان هندی ( هندوئیسم، بودیسم، سیک و جائینیسم ) و همچنین ادیان بومی آنیمیسم است.
این تمایز مذهبی شرق و غرب، درست مانند تمایز فرهنگ شرق و غرب و پیامدهای ناشی از آن، گسترده است و مرزهای دقیقی ندارد. علاوه بر این، تمایز جغرافیایی در زمینه کنونی فرهنگ فراملی جهانی معنای کمتری دارد.
در حالی که بسیاری از ناظران غربی تلاش می کنند بین فلسفه ها و ادیان شرقی تمایز قائل شوند، این تمایزی است که در برخی از سنت های شرقی وجود ندارد. [ ۱]
ادیانی که از شبه قاره هند نشأت می گیرند شامل آیین هندو، بودیسم، جینیسم و سیک گرایی است. [ ۲] الهیات و فلسفه این ادیان چندین مفهوم مشترک دارند، مانند دارما، کارما، مایا و سامسرا.
آیین هندو از شبه قاره هند نشأت گرفته و با بسیاری از سنتهای مذهبی دیگر در خارج از شبه قاره، در مکانهایی مانند آسیای میانه باستان و ایران باستان مرتبط بوده است. از نظر برخی، قدیمی ترین دین اصلی موجود در جهان است. برخی هندوئیسم را ناشی از تمدن دره سند همراه با حرکت مهاجران پیش از هراپا و همچنین مهاجران هندوآریایی می دانند. آیین هندو شامل مجموعه ای عظیم از کتاب مقدس است، که به دو قسمت آشکار شده و به خاطر سپرده سپرده شده در مورد دارما یا زندگی مذهبی تقسیم می شود. هندوها وداها و اوپانیشادها را از نظر اقتدار، اهمیت و قدمت از مهمترین افراد می دانند. رساله Bhagavad Gītā، گزیده ای از Mahābhārata، گاهی خلاصه ای از آموزه های معنوی وداها نامیده می شود. شناسایی هرگونه باور یا عمل جهانی در آیین هندو دشوار است، اگرچه مضامین برجسته عبارتند از: دارما، سامسارا، کارما و موکشا. هندوئیسم را گاهی دین شرک می نامند، اما این یک ساده انگاری بیش از حد است. آیین هندو شامل مجموعه ای متنوع از شعبه هاست که باور آنها توحید، شرک، وحدت، وحدت وجود و حتی الحاد را شامل می شود. به عنوان مثال، مکتب Advaita Vedanta معتقد است که تنها یک موجودیت علی ( برهمن ) وجود دارد، که خود را به انواع مختلف زنده و غیر زنده نشان می دهد که مشاهده می کنیم، در حالی که سنت هایی مانند Vaishnavism و Shaivism ویشنو و شیوا را به طور نسبی عبادت می کنند حس توحیدی بیشتر ( ناشی از تمایز بین parabrahman و atman ) . تعدادی از دانشمندان حتی در نظر سامکیا را یک مکتب فکری به گرایش الحادی در نظر می گیرند. [ ۳]
عکس ادیان شرقیعکس ادیان شرقیعکس ادیان شرقیعکس ادیان شرقیعکس ادیان شرقیعکس ادیان شرقی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس