ادام

/~AdAm/

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

( آدام ) آدام. ( ع اِ ) ج ِ اِدام و اَدیم.
ادام. [ اِ ] ( ع اِ ) خورش. نانخورش. نانخورشی اعم از مایع و غیر آن و صبغ نانخورش مایع است. ترنانه. قاتق. ابا: در ادام بودن گوشت میان فقها اختلاف است. ( منتهی الارب ). ج ، اُدُم ، آدمه ، آدام :
در مطبخ فلک که دو نانست گرم و سرد
غم به نواله من و خون جگر ادام.
خاقانی.
|| پیشوای قوم و روگاه آنها که شناخته شوند به او. مقتدی. اَدَمه. اَدم. || ( ص ) هر موافق و سازگار. ( منتهی الارب ).

ادام. [ اِ ] ( ع اِ ) نامی از نامهای زنان عرب.

ادام. [ اِ ] ( اِخ ) آبی است بنام بئر ادام در راه یمن ، بنی شعبه ( از کنانه ) را. || چاهی بر یک منزلی مکه.

ادام. [ اِ ] ( اِخ ) شهر و بندری از هلند، دارای 7700 تن سکنه و کلیسائی زیبا از مائه پانزدهم م. و پنیر آن مشهور است.

ادام. [ اِ ] ( اِخ ) جزیره ای از جزایر صوند بمسافت 9 میلی شمال شرقی باتاویا، عاصمه جزیره جاوه و آن تعلق به هلندیان دارد و تبعیدگاه مجرمین است. ( ضمیمه معجم البلدان ).

ادام. [ اَ ] ( اِخ ) اصمعی گفته نام شهریست و گفته اند وادئی است و ابوحازم گوید آن از مشهورترین وادیهای مکه است. ( معجم البلدان ).

ادام. [ اَدْ دا ] ( ع ص ) چرم فروش. ادیم فروش. ( مهذب الاسماء ).

ادام. [ اُ ] ( اِخ ) محمودبن عمر گوید وادیی است بتهامه که برسوی آن از آن هذیل و فروسوی ازآن کنانه است و سیدعلی علوی گفته است ادام بکسر اول است و در آن آبی است که آنرا بیر ادام گویند واقع در راه یمن بنی شعبه ( از کنانه ) را. ( معجم البلدان ).

فرهنگ فارسی

( آدام ) ( آدم ) آدلف . آهنگساز فرانسوی ( و. پاریس ۱۸٠۳ - ف. ۱۸۵۶ م . ) مصنف قطعه [ اگر من شاه بودم ]
خورش، نانخورش، آنچه بانان خورده شود، آدام جمع، جمع ادام به معنی نانخورش
( اسم ) خورش نان خورش نان خورش اعم از آبکی و جز آن ترنانه قاتق ابا جمع : ادم . آدمه آدام .
چرم فروش

فرهنگ معین

( اِ ) [ ع . ] (اِ. ) ۱ - خورش ، نان خورش ، قاتق ، اِبا. ۲ - پیشوای قوم . ۳ - موافق و سازگار.

فرهنگ عمید

آنچه با نان خورده می شود، نان خورش.

گویش مازنی

/edaam/ خورشت

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] به خورشی که همراه نان یا برنج خورده می شود ادام گفته می شود. از آن در باب های نکاح، کفّارات و اطعمه و اشربه سخن رفته است.
منظور از ادام چیزی است که همراه نان یا برنج خورده می شود؛ خواه جامد باشد مانند گوشت یا مایع.
داخل بودن ادام در نفقه
خورش جزء نفقه ای است که تأمین آن بر شوهر لازم است. در اندازه و جنس آن به عرف رجوع می شود.
ادام در کفارات
مستحب است همراه غذایی که به عنوان کفّاره پرداخت می گردد، خورش نیز داده شود.
خورش در روایات
...

دانشنامه عمومی

آدام (بافی قاتل خون آشام ها). آدام یک شخصیت داستانی در فصل چهارم مجموعه تلویزیونی بافی قاتل خون اشام ها است. او توسط جورج هرتزبرگ به تصویر کشیده می شود، هیولایی است که از یک انسان و قسمتهای جمع آوری شده شیاطین، خون آشام ها و فناوری خلق شده است: محصول یک آزمایش انحرافی است که توسط دانشمندان نظامی انجام شده است. شخصیت اصلی سریال، بافی سامرز، در فصل چهارم با او روبرو می شود و در نهایت شکست می خورد. آدام خلقت دکتر مگی والش ( لیندسی کروز ) ، رئیس سازمانی مانند ارتش به نام ابتکار است که به مطالعه نحوه تغییر رفتارهای مضر ذاتی شیاطین می پردازد. آدم و ابتکار آنتاگونیست های اصلی فصل چهارم یا Big Bad هستند.
پیش فرض سریال این است که بوفی ( سارا میشل گلار ) یک قاتل است، و دارای قدرت فوق بشری برای مبارزه با خون آشام ها و موجودات شیطانی در شهر خیالی سانی دیل است. در فصل چهارم، بافی تحصیل در کالج را آغاز می کند، جایی که متوجه می شود والش، استاد روانشناسی وی، دانشمند ابتکار است. آدام شاهکار وحشتناک دکتر والش، کنایه از هیولای فرانکشتاین است که اولین اقدام آگاهانه او کشتن خالقش است. جستجوی آدام برای درک خود و ماهیت واقعی او، همراه با گرایش او به هرج و مرج، وی را به سمت سازماندهی قتل عام بین شیاطین و انسان ها سوق می دهد، پس از آن او قادر خواهد بود با استفاده از اعضای بدن باقی مانده از غوغا ارتش هیولا را برای ایجاد سانی دیل اثربخشی بافی به عنوان یک قاتل افزایش می یابد زیرا دوستان نزدیک و خانواده او، به نام باند اسکوبی، او را در نبردهایش یاری می دهند. در پایان فصل چهار اعضای گروه از هم دور شده اند و برای شکست دادن آدم ظاهراً شکست ناپذیر آدمی باید به هم برگردند.
محققان مطالعات بافی با انتقاد از شخصیت آدام، خاطرنشان کردند که وی اشاره واضحی به هیولای فرانکشتاین است. در طول اقدامات رمان، هیولا دائماً می پرسد که او چیست و چرا خلق شده است، دقیقاً مانند آدام. ویدون می خواست آدام کنجکاو و درونگرا باشد، جورج هرتزبرگ را به «یافتن سکون» در شخصیت هدایت کرد. حضور آدام همچنین باعث زیر سؤال بردن سنت و اقتدار، به ویژه اقتدار نهادی می شود که موضوعی مکرر در نمایش است. آدام یک «نقص طراحی» دارد: آدام دکتر والش را غیرضروری می داند ( وجود او همراه با فناوری ) ، و به همین دلیل او را می کشد — نمونه بارز رد اقتدار. استقبال انتقادی از آدام عمدتاً از مختلط به منفی متغیر بوده است. برخی از مفسران احساس کردند که خرده داستان او گیج کننده و غیرقابل قبول است. دیگران از این مفهوم لذت بردند و از آرایش و جلوه های ویژه ای که برای خلق شخصیت استفاده شده است، تعریف و تمجید کردند.
عکس آدام (بافی قاتل خون آشام ها)عکس آدام (بافی قاتل خون آشام ها)عکس آدام (بافی قاتل خون آشام ها)

آدام (فیلم ۲۰۰۹). آدام ( به انگلیسی: Adam ) یک فیلم سینمایی کمدی - درام و عاشقانه آمریکایی محصول سال ۲۰۰۹ به نویسندگی و کارگردانی مکس مایر و بازیگری هیو دنسی و رز بیرن است. این فیلم رابطه بین جوانی به نام آدام ( دانسی ) با نشانگان آسپرگر و بت ( بیرن ) را دنبال می کند.
• هیو دنسی در نقش آدام راکی
• رز بیرن در نقش الیزابت ( بت ) بوخوالد
پیتر گلگر در نقش مارتی بوخوالد
ایمی اروینگ در نقش ربکا بوخوالد
فرانکی فیزن در نقش هارلان کیز
• مارک لین - بیکر در نقش سام کلیبر
کارینا آریووی در نقش آنا ماریا
مدی کرنمن در نقش رابین
آدام لوفیور در نقش وردلو
مارک مارگولیس به عنوان پیرمرد
• استفانی هاکبی در نقش کارول[ ۲]
فیلم برداری اصلی در دسامبر ۲۰۰۵ در شهر نیویورک انجام شد. [ ۳] مکانهای خاص فیلمبرداری شامل دهکده گرینیچ و پارک مرکزی نیویورک بود. [ ۴]
عکس آدام (فیلم ۲۰۰۹)

آدام (فیلم ۲۰۲۰). آدام ( به انگلیسی: Adam ) [ ۲] [ ۳] یک فیلم سینمایی درام آمریکایی با بازی آرون پل، جف دانیلز و تام برنگر محصول سال ۲۰۲۰ است. فیلمبرداری این فیلم در سال ۲۰۱۱ در میشیگان انجام شد.
یک فروشنده که زندگی سختی دارد پس از یک تصادف فلج می شود.
• آرون پال در نقش آدام نیسکار
• جف دانیلز در نقش میکی
• تام برنگر در نقش جری
لنا اولین در نقش یوجینا
تام سایزمور در نقش لاکی
شنون لوچیو در نقش کریستین
مایکل وستون در نقش راس
• استفانی کونیگ در نقش برندی
سلیا وستون در نقش آرلین
یوری سارداروف در نقش نیک خان
• پاول والتر هوزر در نقش ترنت
عکس آدام (فیلم ۲۰۲۰)

آدام (فیلم آمریکایی ۲۰۱۹). آدام ( به انگلیسی: Adam ) یک فیلم کمدی آمریکایی محصول سال ۲۰۱۹ به کارگردانی ریس ارنست، از فیلمنامه ای به قلم آریل شراگ است که براساس رمانی به همین نام از شرگ ساخته شده است. در این فیلم نیکلاس الکساندر، بابی منوز، لئو شنگ، کلوئی لوین و مارگارت کوالی بازی می کنند.
اولین نمایش این فیلم در جشنواره فیلم ساندنس در ۲۵ ژانویه ۲۰۱۹ بود؛ و در ۱۴ آگوست ۲۰۱۹، منتشر شد.
یک نوجوان خجالتی و عصبی بنام آدام در آخرین سال دبیرستان تابستانی اش در نیویورک با خواهر بزرگتر خود، که بخشی از صحنه فعال یک نمایش محلی لزبین و ترانس است. در این کمدی ایندی روی سن، آدام به همراه افراد اطرافش عشق، دوستی و حقایق سخت را کشف می کنند. [ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴]
عکس آدام (فیلم آمریکایی ۲۰۱۹)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اِدام (Edam)
شهری در هلند، در ساحل رود آیسلمر، در استان هلند شمالی. جمعیت منطقۀ شهری، شامل شهرک وولِنْدام، ۲۶,۵۰۰ نفر است (۱۹۹۷) در قرن ۱۳م به منزلۀ پُست گمرکی بنا شد و توسعه و رفاه آن در قرون ۱۶ و ۱۷ وابسته به تجارت پنیر بود که هنوز نیز با پوشش موم قرمزرنگ تولید می شود. اِدام در قرن ۱۴م لنگرگاه و بندر تجاری مهم هلند بود. بناهای آن عبارت اند از کلیسای بزرگ گوتیک (بازسازی در ۱۶۰۲)، برج ناقوس قرن ۱۶، موزه ای (۱۸۹۵) به شکل کشتی و بناهای بسیاری از قرون ۱۶ و ۱۷.

پیشنهاد کاربران

بررسیِ واژگانِ " کَتامَ، کَتام، کَدام، کُدام، کَتارَ ، کَتار، کَدار، اَتارَ، اَتار، اَدار، اَداری که، کَدار - ایز ( - ایو ) " و پیشنهادِ واژه " اَتام/اَدام" و " اَتامی/اَدامی که" :
1 - واژگانِ " کَتامَ، کَتام، کَدام، کُدام" :
...
[مشاهده متن کامل]

ما در زبانِ اوستایی واژه یِ " کَتامَ :katāma " را به چمِ " کُدام ( از چندتا ) ، چه کسی ( از چندتا ) " داشته ایم که از تکواژهایِ زیر ساخته شده است:
1. 1 - " کَ / که : ka " : " کَ/که " در زبانِ اوستایی به چمِ " چه، چی، چه کسی" بوده است؛ این واژه ریشه ی بسیاری از واژگانِ پارسی است که از آنها می توان" چی: čē " ، " چه : ča " ، " کی: ki "، " کو: ku" را برشمرد.
2. 1 - " تامَ : tāma " : این واژه خود با پسوندِ اوستایی " تمَ : təma " و با پسوندِ " توم: tum /دوم:dum" در زبانِ پارسیِ میانه همپیوند و همریشه است که واژگانِ نامبرده همگی به چمِ " - تَرین " هستند و همان کارایی را دارند که پسوندِ " - تَرین" در پارسی دارد. چنانکه می دانید، پسوندِ " - ترین" ، بمانند پسوندِ " تم/توم/دوم"، محمولی چند موضعی ( دو یا بیشتر ) را بازنمایی می کند. ( پسوندِ " توم/دوم" به ریختِ " تُم/دُم" در پارسیِ نوین آمدنی هست. )
" کَتامَ" ( اوستایی ) در زبانِ پارسیِ میانه به ریخت " کَتام: katām / کَدام : kadām " و در پارسیِ نوین به ریختِ " کُدام : kudam " آمده است.
2 - واژگانِ " اَتارَ، اَتار، اَدار، اَداری که " :
در زبانِ اوستایی " اَتارَ :atāra " به چمِ " آنی از دوتا، یکی از این دو ، آنی از این دو، یکی از دو تا " بوده است؛ واژه یِ " اَتارَ " از تکواژهایِ زیر ساخته شده است:
1. 2 - " اَ :a " : " اَ " در نقشِ " فَرنامها ( =ضمیرها ) : Pronomen " در زبانِ اوستایی بکار می رفته و به زبانِ پارسیِ میانه به چمِ " این، آن، اوی ( =او ) ، آنِ اوی، آنِ خویش، اوشان ( =ایشان ) ، آنِ اوشان ( = آنِ ایشان ) ، آنِ اَماک ( = آنِ ما ) " آمده است ( در واژگانِ این پیام، پیشوندِ " اَ:a" به چمِ " این، آن" است ) . در برابرِ فرنامِ " اَ:a" در زبانِ اوستایی" اَوَ:ava" را داریم ( برای نمونه ن. ک یَشت اوستا Yt. 1. 16 ) .
2. 2 - " تارَ : tāra " : این واژه با واژگانِ " tarə̄ " ( اوستاییِ کهن ) ، " tarō ، tarə " ( اوستاییِ جوان ) ، " tarah " ( پارسیِ باستان ) و " - تَر:tar - " در زبانِ پارسیِ میانه - نوین همپیوند و همریشه است و چنانکه می دانید پسوندِ " - تَر " در زبانِ پارسی محمولی دو موضعی را بازنمایی می کند ( برای آگاهیِ بیشتر "نکته ی3 " را در زیر بخوانید ) .
واژه یِ اوستاییِ " اَتارَ " در زبانِ پارسیِ میانه به ریختِ " اَتار:atār / اَدار: aδār " آمده است.
در همین راستا، ما واژه یِ " aδār ē kē " را در زبانِ پارسیِ میانه به چمِ " آنی از دوتا که " داریم. واژه یِ " اَتار/ اَدار " در پارسیِ نوین به همین ریخت آمدنی است و واژه یِ " aδār ē kē " در پارسیِ نوین به ریختِ " اَداری که" آمدنی است.
نکته1: کارل زالمان گفته است که واژه یِ " یَتارو: yatārō " در یَشت اوستا ( Yt. 14. 44 ) ، به زبانِ پارسیِ میانه با " aδār ē kē " ( = اَداری که ) اوزوارده ( =توضیح داده ) می شود.
3 - واژگانِ " کَتارَ، کَتار، کَدار " :
ما در زبانِ اوستایی واژه یِ " کَتارَ : katāra " را به چمِ " کُدامیک ( از دوتا ) ، کُدام ( از این دو ) ، چه کسی ( از دو تا/از این دو ) " داریم که از تکواژهایِ زیر ساخته شده است:
1. 3 - " کَ / که : ka " : در بخشِ 1. 1 در بالا به آن پرداخته شد.
2. 3 - " تارَ : :tāra : در بخش 2. 2 در بالا به آن پرداخته شد.
واژه یِ اوستاییِ " کَتارَ: katāra " در زبانِ پارسیِ میانه به ریختِ " کَتار: katār / کَدار: kadār " آمده است. این واژه در زبانِ پارسیِ نوین به ریختهایِ " کَدار:kadār / کُدار: kudar" آمدنی است ( آنچنانکه " کَدام:kadām " به " کُدام: kudam " دگر شده است ) .
نکته 2 : در این راستا، گرنوت ویندفُر واژه یِ " کَدار - ایز ( - ایو ) : kadār - iz ( - ēw ) " در زبانِ پارسی میانه را به چمِ " هر کدام ( =which - ever ) " گرفته است؛ به سخنِ باریکتر: " هرکدام ( از دو تا/از این دو ) ".
. . . . . . . . . . . . . . . . .
پیشنهادِ واژه:
برپایه یِ بخشهایِ " 1" و " 2" در بالا، می توان بهمان گونه ای که ما واژه یِ " اَتار/اَدار" را داریم، واژه یِ " اَتام/اَدام" را به چمِ " آنی از چندتا ( دو یا بیشتر ) ، یکی از چندتا ( دو یا بیشتر ) " بسازیم و همچنین می توانیم بمانندِ " اَتاری/ اَداری که"واژه یِ " اَتامی/ اَدامی که" را به چمِ " آنی از چندتا ( دو یا بیشتر ) که" بسازیم. واژگانِ نامبرده یِ بالا بسیار می توانند در زبانِ پارسیِ نوین کارآمد باشند.
. . . . . . . . . . . . .
نکته 3: ( پیرامونِ پسوندِ " تَر" ) :
شاید دوستان بگویند که ما می توانیم " تَر، تَری" را برای همسنجیِ بیشتر از دو تا بکار ببریم و برای نمونه بگوییم:
a از b و c، کوچکتر است. ( =الف )
ولی باید بدانید که " کوچکتر بودن " در دانشِ مزداهی ( =ریاضی ) نیز محمولی دو موضعی است و گزاره یِ بالا خود از دو گزاره یِ اتمیِ زیر ساخته شده است:
a از b کوچکتر است؛ ( ب )
a از c کوچکتر است؛ ( پ )
که درپیِ همیوزشِ ( =ترکیبِ عطفیِ ) دو گزاره یِ ( ب ) و ( پ ) گزاره یِ ( الف ) بدست می آید.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
پَسگشتها:
1 - ستونهایِ 422 تا 427 و ستونهایِ 433 و 434 از نبیگِ " فرهنگنامه زبانِ ایرانیِ کهن" ( کریستین بارتولومه )
( برایِ پیشوندِ " اَ: a " در بخش 1. 2 در بالا به ستونهای 1 تا 11 از پسگشتِ 1 بنگرید. )
2 - روبرگهایِ 271 ، 292 از نبیگِ " Grundriss der iranischen Philologie " ( بخش سوم. پارسیِ میانه از کارل زالمان )
3 - روبرگِ 59 از نبیگِ " فرهنگ واژه های اوستا"
4 - روبرگِ 210 از نبیگ " زبانهای ایرانی " ( گرنوت ویندفُر )
. . . . . . . . . . . . . . . .
فرتورِ نخست درباره ی واژگان " کَتامَ، کتام، کدام، کَتارَ ، کتار، کدار، کَدار - ایز ( - ایو ) " است؛
فرتورِ دوم درباره یِ واژگان " اَتارَ، اَتار، اَدار، اَداری که" است؛
فرتورِ سوم درباره یِ تکواژ " کَ/که:ka " در واژگانِ بالا است؛
فرتورِ چهارم درباره یِ پیشوندِ " اَ:a " در واژگانِ " اَتارَ، اَتار، اَدار " است.

ادامادامادامادام
در تورکی ما هم به آدم آدام میگیم ولی آدم خودش ریشش عربی عبری هست
دوستان ریصه عبری از عابر که گذرزنده از رود هست خودش عربیه و اصلا ریششون یکیه
این واژه در ترکی معنی انسان یا همون آدم رو داره
آدام ب معنیه آدم ارام هست

تلفظ شده ی مسیحی ادم

بپرس