احمد نفیسی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] "احمد نفیسی" فرزند"مهدی" در سال ۱۲۸۹ در اصفهان به دنیا آمد. نفیسی فوق لیسانس اش را از واشنگتن دریافت کرد، و در ایران مشاغل مختلفی را عهده دار شد. احمد نفیسی از طرفداران سرسخت امینی و عضو حزب ایران بود.
او دوره ی ابتدایی را در دبیرستان "حکیم نظامی" اصفهان به پایان رساند و از دبیرستان سعدی دیپلم گرفت و در دانشگاه رشته علوم سیاسی خواند. نفیسی دوره فوق لیسانس را در رشته حسابداری صنعتی و امور اداری را از "آمریکن یونورسیتی" واشنگتن دریافت کرد
مشاغل
و در بازگشت به ایران در سازمان برنامه به کار پرداخت و در وزارتخانه های مختلف شغل های زیادی را به عهده گرفت که از جمله: مدیر کل امور اداری سازمان برنامه، مدیر کل وزارت اقتصاد ملی، رییس کل دفتر وزارت اقتصاد، بازرس اداره کل بودجه، معاون کل غله، مدیر رفاه اجتماعی سازمان برنامه، نماینده مدیر عامل و قائم مقام نخست وزیر در مراجع عمومی صاحبان سهام برنامه، عضو کمیسیون عالی تبلیغات سازمان برنامه، مدیر مجله "ایران آباد" و شهردار تهران را به عهده داشت. احمد نفیسی از طرفداران سرسخت امینی و عضو حزب ایران بود.
شهردار تهران
در سال ۱۳۳۳ وقتی "ابوالحسن ابتهاج" که در بانک بین الملل در واشنگتن مشغول بود، به عنوان مدیر عامل سازمان برنامه انتخاب شد. او از احمد نفیسی خواست که با او همکاری کمک کند، به این گونه شد که احمد نفیسی از وزارت اقتصاد ملی به سازمان برنامه رفت. چند سالی مشغول کار در آنجا بود که به معاونت سازمان برنامه رسید. هنگامی که "دکتر محسن نصر" شهردار تهران بود به معاونت شهرداری تهران رسید، در این زمان اداره امور شهر تهران با او بود تا این که در پنج خرداد ماه ۱۳۴۰ در زمان نخست وزیری "دکتر علی امینی" به عنوان شهردار معرفی شد و تا ۱۸ آذر ۱۳۴۲ که حکم بازداشت او صادر شد، در این سمت بود. وی در این زمان بود که "پارک ساعی" را ایجاد کرد، نفیسی زمانی که تاکسی رانی در ایران به خصوص تهران شروع به کارکرد وی یکی از اعضای سازمان مزبور بود و خود او نیز چندین دستگاه تاکسی داشته و کار می کرده است.
کارهای ادبی نفیسی
...

پیشنهاد کاربران

احمد نفیسی ( زاده ۱۲۹۹ اصفهان – درگذشته ۱۲ دی ۱۳۸۳ تهران ) از شهرداران تهران بود.
احمد نفیسی از خرداد ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۲ به مدت ۱۹ ماه عهده دار این مقام بود. پارک ساعی در دوران مسئولیت او احداث شد. نفیسی تألیف و ترجمه هایی را نیز در پرونده کاری خود داشت.
...
[مشاهده متن کامل]

در زمان شهردار بودنش به پنج نفر از پادشاهان و رؤسای جمهور کشورهای بزرگ جهان کلید طلایی شهر تهران را اهدا کرد. همچنین نظارت در انتخابات مجلس شورای ملی از فعالیت های دیگر او بود. بر خلاف ادعای برخی افراد احمد نفیسی برادر سعید نفیسی نبوده و بر اساس شجره نامه خاندان نفیسی ( تهیه شده توسط مرکز یادگارهای سعید نفیسی ) جد احمد نفیسی پسر عموی جد سعید نفیسی بوده است.
همسر وی نزهت نفیسی بود که از نخستین زنانی بود که به مجلس شورای ملی راه یافت. همچنین دخترش، آذر نفیسی، نویسنده می باشد.

احمد نفیسی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/احمد_نفیسی

بپرس