اب پنیر


معنی انگلیسی:
whey

لغت نامه دهخدا

( آب پنیر ) آب پنیر. [ ب ِ پ َ ] ( ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) ماءالجبن. ( تحفه ).

فرهنگ فارسی

( آب پنیر ) مائ الجین تحفه

فرهنگستان زبان و ادب

آب پنیر
{whey, lactoserum} [علوم و فنّاوری غذا] مایعی که پس از تهیۀ پنیر از شیر بر جای می ماند

دانشنامه عمومی

آب پنیر. آب پنیر، پروتئین وی یا پودر آب ماست به عنوان مکمل غذایی کاربرد دارد.
پودر آب پنیر محصول فرایند خشک کردن آب جدا شده از شیر، پس از فرایند تولید پنیر یا پرمئیت ( پودر حاصل از آب پنیر تولید شده از فرایند UF ) تا رسیدن به رطوبت ۴–۳ درصد است. از مهم ترین مشخصات این محصول، علاوه بر حلالیت، دانسیته و ویژگیهای میکروبی، وجود لاکتوز به فرم کریستالی است که سبب حفظ کیفیت و جلوگیری از جذب رطوبت در آن می شود.
فواید این پروتئین شامل موارد زیر است:
• افزایش تودهٔ عضلانی بدن
کاهش وزن بدن بخصوص چربی های بدن
• افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن توسط افزایش مقدار گلوتاتیون
• پیشگیری از سرطان
• کمک به فعالیت سلول های لنفوسیت t که نقش مهمی در پاسخ ایمنی بدن دارند و در نتیجه کاهش تحلیل بافت های بدن در طی بیماری و افزایش سطح سلامتی و تسریع بهبودی بدن بعد از بیماری.
مصرف بیش از حد پروتئین وی بار کبدی را افزایش می دهد و باعث آسیب های جدی به کبد می شود. [ ۱]
کنسانتره پروتئین وی: که شامل چربی، لاکتوز و ۲۹ تا ۸۹٪ پروتئین است که این مقدار به نوع محصول بستگی دارد.
• پروتئین وی مجزا: حاوی حداقل چربی، لاکتوز و کلسترول است، و ۹۰٪ بیشتر پروتئین دارد
• پروتئین وی آبکافت شده: معمولاً در مصارف کلینیکی استفاده می شوند، زیرا تا حدی خرد شده اند و هضم آنها آسان تر است[ ۲]
پروتئین وی برای افزایش تولید پروتئین در ماهیچه ها مفید است. بدنسازان به طور طبیعی می توانند ۱۵۰ گرم در روز از این پروتئین مصرف کنند که البته این مقدار بستگی به وزن فرد و شرایط بدنی او دارد. معمولاً۱٫۲ گرم پروتئین یا ۲ گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن در بدنسازان توصیه می شود. [ ۱]
عکس آب پنیر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

آب پنیر. آب پنیر (whey)
(یا: پنیرآب) فرآورده ای جانبی در فرآیند تهیۀ پنیر که پس از جوشاندن شیرو افزودن مایۀ پنیربه دست می آید. مایۀ پنیر را برای انعقاد آن می افزایند. در اسکاندیناوی، به ویژه نروژ، آب پنیر به پنیر تبدیل می شود. طعم این پنیر را با افزودن شکر سرخ شیرین می کنند. وقتی که آب پنیر در شرایط کنترل شده گرم می شود، مولکول های پروتئین پُلیمریزه می شوند و قشر خوراکی را تشکیل می دهند. در ۱۹۹۵، پژوهشگران امریکایی در زمینۀ کاربرد این قشر در صنعت نگهداری مواد غذایی به تحقیق پرداخته اند.

مترادف ها

whey (اسم)
مایه، کشک، اب پنیر، شیر چرخ کرده، پنیر اب

serum (اسم)
خونابه، سرم، اب خون، اب پنیر

فارسی به عربی

مثل

پیشنهاد کاربران

بپرس