جغرافیای موزامبیک

دانشنامه عمومی

کشور موزامبیک در کرانه خاوری جنوب آفریقا، مستقیماً در غرب جزیره ماداگاسکار واقع شده است. موزامبیک بیش از ۸۰۰ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد که سه برابر بریتانیای کبیر و حدوداً اندازه مساحت ترکیه است. است. این کشور که در جنوب شرق قاره آفریقا قرار دارد، با شش کشور دیگر، یعنی تانزانیا، مالاوی و زامبیا در شمال، زیمبابوه در غرب، آفریقای جنوبی و سوازیلند در جنوب مرز مشترک دارد.
سرزمین این کشور بیشتر از جلگه پَست ساحلی به اضافه ارتفاعات در مرکز کشور و فلات های مرتفع در شمال غربی تشکیل شده است. در غرب کشور نیز کوه هایی وجود دارد. در این کشور، جُلگه گسترده، کم ارتفاع و مرتعی از ساحل به سمت کوه های شمال و غرب بالا می رود. این فلات پست تقریباً نیمی از مساحت کشور را پوشش می دهد.
موزامبیک از نظر ناهمواری های جغرافیایی توسط رود زامبزی به دو منطقه تقسیم شده است. در سمت شمال این رودخانه، نوارهٔ باریک ساحلی جای خود را به تپه های داخلهٔ کشور و دشت های پست می دهد. بلندی های سخت گذر در سمت غرب این نواحی واقع شده اند. در جنوب رود زامبزی، زمین های پست پهنای بیشتری دارند و در جنوبی ترین نواحی کشور فلات ماشونالند و کوهستان لبومبو قرار گرفته اند.
جمعیت کشور در امتداد ساحل و دره های حاصلخیز رودخانه متمرکز شده است. زامبزی بزرگترین رودخانه از ۲۵ رودخانه این کشور است. بخش مهمی از موزامبیک را جنگل فرا گرفته است.
خط ساحلی این کشور به طول ۲۵۰۰ کیلومتر دارای سواحل مناسب متعددی است که تالاب ها، صخره های مرجانی و رشته هایی از جزایر کوچک را در کنار خود جای داده اند. بلندترین نقطه موزامبیک مونته بینگا با ۲٬۴۳۶ متر ارتفاع و پست ترین نقطه آن کناره اقیانوس هند ( صفر متر ) است.
موزامبیک سرشار از منابع معدنی مانند طلا، زمرد، مس، سنگ آهن و بوکسیت است و در حال حاضر به اکتشاف نفت مشغول است.
موزامبیک دارای آب و هوای استوایی با دو فصل است، یک فصل مرطوب از اکتبر تا مارس و یک فصل خشک از آوریل تا سپتامبر.
شرایط آب و هوایی بسته به ارتفاع متفاوت است. بارندگی در امتداد ساحل زیاد و در شمال و جنوب کمتر است. بارش سالانه بسته به منطقه با میانگین ۵۹۰ میلی متر از ۵۰۰ تا ۹۰۰ میلی متر متغیر است. طوفان در فصل مرطوب نیز رایج است. محدوده دمای متوسط در ماپوتو از ۱۳ تا ۲۴ درجه سانتی گراد در ماه ژوئیه تا ۲۲ تا ۳۱ درجه سانتی گراد در ماه فوریه است. آب و هوای ساحلی شمال موزامبیک گهگاه تحت تأثیر طوفان های استوایی قرار می گیرد. کرانه های کشور معمولاً در طول سال آفتابی است.
عکس جغرافیای موزامبیکعکس جغرافیای موزامبیکعکس جغرافیای موزامبیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس