جغرافیای بریتانیا

دانشنامه عمومی

بریتانیا[ ۱] یا پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی ( به انگلیسی: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland و به اختصار: UK ) کشوری است واقع در اروپای غربی و به پایتختی شهر لندن. این کشور از چهار بخش تشکیل شده است: سه بخش آن کشورهای باستانی انگلستان و اسکاتلند و ولز هستند که روی هم بریتانیای کبیر را تشکیل می دهند. بخش چهارم ایرلند شمالی است که در جزیره ایرلند قرار دارد. پادشاهی متحد توسط اقیانوس اطلس از غرب و شمال، دریای شمال در شرق، کانال مانش در جنوب و دریای ایرلند در غرب احاطه شده است.
بریتانیا توسط حکومت سلطنت مشروطه مبتنی بر نظام پارلمانی به مرکزیت شهر لندن اداره می شود. این سرزمین از چهار کشور: انگلستان، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی تشکیل شده. سه کشور اخیر دارای دولت های محلی هستند که با حدود اختیارات مختلف در چهار پایتخت به نام های ادینبرو، کاردیف و بلفاست اداره می شوند. هر چند جزایر گرنزی، جرزی و من تحت حمایت پادشاهی متحد هستند ولی جزو آن به شمار نمی روند. پادشاهی متحد دارای چهارده سرزمین آن سوی دریا است. این سرزمین ها بقایای امپراتوری بریتانیا هستند.
بریتانیا در سواحل شمال غربی اروپا واقع شده است و توسط دریای شمال از شبه جزیره اسکاندیناوی و هلند، و توسط کانال مانش از فرانسه جدا می گردد. این کشور از دو شبه جزیره اصلی تشکیل شده است؛ جزیره اصلی و بزرگ تر «بریتانیای کبیر» نامیده می شود و شامل اسکاتلند، ولز و انگلستان ( انگلند ) است. جزیرهٔ دیگر «ایرلند» است که توسط دریای ایرلند از بریتانیای کبیر جدا می شود و شامل ایرلند شمالی ( در شمال ) و جمهوری ایرلند ( در جنوب ) می باشد. جمهوری ایرلند ( ایرلند جنوبی ) یک کشور مستقل و عضوی از اتحادیه اروپا است و بخشی از کشور بریتانیا محسوب نمی شود.
آب و هوای بریتانیا، مرطوب و معتدل بوده، و میانگین دما در تابستان بین ۱۷ تا ۱۳ درجه و در زمستان بین ۷ تا ۵ درجه سانتی گراد متغیر است. میزان بارندگی سالانه در نوسان بوده، و در اطراف «منطقه دریاچه» ( Lake District ) بالاترین میزان را دارد.
۷۶ درصد زمین های بریتانیا زیر کشت هستند، و اگرچه عده کمی از جمعیت این کشور به کشاورزی مشغول هستند، اما تولیدات آنها، علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، به خارج نیز صادر می شوند. محصولات مهم کشاورزی بریتانیا عبارت اند از: گندمجوسیب زمینیگوجه فرنگینیشکر و سبزیجات. این کشور دارای چراگاههای دائمی زیادی است که در آنها گوسفند، گاو، خوک و طیور پرورش می یابد. در اقتصاد بریتانیا، صیادی و جنگلداری جایگاه ویژه ای دارد. ذخایر معدنی آن شامل: زغال سنگ که در صنعت تولید برق بکار می رود؛ نفت و گاز طبیعی که در مراکز صنعتی، تجاری و مسکونی به مصرف می رسند، و منیزیم، فسفاتمس و آنتیموان است. صادرات این کشور که شامل: گوشتلبنیات – کالاهای الکترونیکی - ماشین آلات صنعتی - اتومبیل - کشتی – قطعات و موتور هواپیما - غلات – تنباکو و نفت می باشد. بریتانیا از خدمات یک شبکه حمل و نقل بسیار گسترده بهره مند است.
عکس جغرافیای بریتانیاعکس جغرافیای بریتانیاعکس جغرافیای بریتانیاعکس جغرافیای بریتانیاعکس جغرافیای بریتانیاعکس جغرافیای بریتانیا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس