قاضی تحکیم آقای احسان مهدوی یکی از قضات تحکیمی مطرح،بنام و مشهور به عدالت خواهی در ایران هستند. ایشان به دلیل مهربان و دلسوز بودن و روحیه انقلابی و خیر خواهانه ای که دارند از محبوبیت بسیار زیادی نزد مردم برخوردار هستند.
تخصص، علم، تجربه و تبحر بالای قاضی مهدوی در قضاوت در امور حقوقی، به ایشان کمک کرده تا در پرونده های پیچیده حتی پرونده های که از حل و فصل آنها اعلام عجز شده بود را به راحتی در کمترین زمان ممکن رسیدگی و حل و فصل نمایند،نزد قاضی احسان مهدوی یا در پروندههایی که ایشان جهت حل و فصل ذیرش میکنند اطاله دادرسی هیچ معنایی نداشته و در کمترین زمان باز زحمات شبانه روزی سعی در حل مشکلات مردم دارند،به همین دلیل مردم رغبت بیشتری در طرح دعوا نزد ایشان تا محاکم عمومی و حقوقی ز خود نشان دادهاند. قاضی تحکیم احسان مهدوی که خود را به معنای واقعی کلمه وقف حل و فصل مشکلات مردم نموده است و با زحمات شبانه روزی در حل مشکلات مردم بسیار موفق بودند، به دلیل سن کم و جوان بودن ایشان و اینکه بسیار حساسیت فراوانی در ل مشکلات و پروندههای حقوقی مردم، از سوی مردم عزیز کشورمان به جوانترین،عادلترین و قاطع ترین قاضی تحکیم ایران لقب گرفته اند.
ایشان در دو زمینه تحصیلی،تحصیلات خود را ادامه داده و موفق به اخذ مدارک عالیه نیز شدهاند،که دارای سه مدرک دکترا میباشند ۱ـ دکترا ـحقوق بینالملل ۲ـ دکترای حقوق جزا و جرم شناسی ۳ـ دکترای روانشناسی بالینی هستند، ایشان با ثبت موسسه داوری بین المللی عدالت ورزان کوروش که تحت فرماندهی و مدیریت قاضی تحکیم احسان مهدوی یباشد که این موسسه از قوانین اختصاصی مصوب قاضی احسان مهدوی و همچنین مطابق با ماده ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و پیروی از خط و مش باب هفتم از قانون آیین دادرسی مدنی و استناد مواد ۴۸۰ الی ۵۰۰ قانون آیین دادرسی مدنی و همچنین مواد ۱۰ و ۱۹۰ قانون مدنی، ثبت معاهدات و قراردادها مانند : توافق نامه، موافقت نامه، صلح نامه، تفاهم نامه، هبه نامه و انواع معاهدات بین المللی تجاری و مالی به خصوص پرونده های ملکی و مالکیتی کلان و لاینحل حقوقی ارجاع،طرح ،رسیدگی و قضاوت میشود. قابل توجه است این موسسه تحت فرماندهی قاضی تحکیم احسان مهدوی از معدود موسسات کشور است که بین المللی بوده و توانایی قضاوت در پرونده و معاهدات تجاری و فرا مرزی را دارند که این یکی دیگر از دلایل متمایز بودن ایشان با دیگر قضات تحکیمی نیز میباشد.
در رویه مرسوم قانون آیین دادرسی و آیین داوری اصل و اساس حکمیت و داوری در راستای رسیدگی و حل مشکل فی مابین اشخاص سفارش بر سهل آوری رسیدگی و اطاله دادرسی میباشد از این رو معمولا رسیدگی و حل و فصل دعوی در دایره حکمیت و داوری دون (فاقد) تشریفات مرسوم قضایی میباشد و اما به صلاح دیده قاضی احسان مهدوی حفظ رسمیت وحفظ شأن و تکریم ارباب رجوع و حفظ وجاهت، شأن و جایگاه مقدس قضاوت و قاضی، جلسات تا حدودی با رویه و تشریفات معمول و مرسوم دادگاه های عمومی حقوقی انجام میپذیرد.
با توجه بر پیروی از اصل و اساس داوری که برقراری صلح و سازش فی ما بین متعاملین یا متداعیین است، سعی قاضی تحکیم بر برقراری صلح و سازش فی ما بین طرفین پرونده میباشد،که در همین راستا تدبیری شگرف توسط ایشان اندیشیده شده است و قسمتی از مجموعه عدالت ورزان کوروش مهیا گردیده به نام اتاق آرامش ، فرماندهی و مدیریت این محل توسط خانم دکتر مریم اسحقی ثانی کاخکی مدیریت میشود که این عمل تخصصی توسط ایشان که خود روانشناس زبده و کار آموخته، که خود یکی از اصلی ترین عضو موسسان و رشد دهندگان این مجموعه میباشند مدیریت و فرماندهی میشود، به این ترتیب که با مراجعه ارباب رجوع و یا هر طرف از متداعیین ابتدا و قبل از ثبت دادخواست و شکواییه ایشان به صورت انفرادی و یا با دعوت طرف دعوی ایشان با مشاره روانشناسی بالینی ارشاد و به آرامش دعوت می کند تا صلح فی مابین حاکم گردد و تا به حال بالغ بر ۲۰ درصد از مراجعین با این تدبیر سازش نموده اند و حل مشکل شده است.
با گذراندن ک کلاسهای روانشناسی عدم حصول سازش فی ما بین متداعیین، زمان و تاریخ جلسات رسیدگی از طرف قاضی تحکیم و به طرفین ابلاغ و جلسات برگذار و بعد از استماع اظهارات طرفین دعوی با بررسی اوراق و محتویات پرونده ختم رسیدگی اعلام و حکم داوری صادر میگردد که مطابق با ماده مورد توافق موافقتنامه به طرفین ابلاغ میگردد.
خوانده یا محکوم علیه پرونده طبق ماده ۴۵۶ قانون آیین دادرسی مدنی ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ مهلت به اجرای آن رای دارد و بعد از گذشت این مهلت قانونی حکم جهت صدور اجراییه و به اجرا در آمدن این حکم در دایره اجرای احکام دادگستری ارجاع میشود. حکم صادره برای طرفین لازم الاتباع، قطعی و غیر قابل واخواهی،دادخواهی و تجدید نظر خواهی و لازم الاجرا میباشد و در دایره اجرای احکام مدنی حقوقی دادگستری های استان اجرا میشود.
در رویه حکمیت و قضاوت خصوصی با توجه به اینکه قاضی تحکیم خود در متن دعوی قرار میگیرد و تحقیقات (معاینات محلی)،استماع اظهارات،دفاعیات،ورود ثالث، اخذ شهادت شهود تعرفه شده و یا ارتباط مستقیم با کارشناسان دادگستری (در صورت لزوم به کارشناسی) توسط شخص ایشان فرجام میپذیرد میتوان ضریب خطا کمتری داشته باشد و عدالت تمام قد برقرار گردد.
با گفت و مان با برخی از مراجعه کننده های ایشان متوجه شدیم قاضی احسان مهدوی گذشته از صداقت و عدالت شعاری را سرلوحه فعالیت خود قرار داده اند که میگوید در زمانی به ما مراجعه نمایید که از حل و فصل موضوع پرونده شما اعلام عجز شده باشد.
و در آخر:
طرح دعوی در دایره داوری و حکمیت ویا قضاوت خصوصی نسبت به طرح دعوی در دادگاه های عمومی حقوقی زمان بسیار کمتری به طول می انجامد یا بهتر بگویم فاقد اطاله دادرسی است و گذشته از آن هزینه کمتری صرف میشود و این تنها بخش کوچکی از مزایای حکمیت و قضاوت خصوصی در این سازمان است.
ایشان در حل پرونده ها و کشف حقیقت بسیار متین، خونسرد عمل کرده و با روشهایی خاص کشف حقیقت نموده و پرونده های پیچیده ای را حل و فصل نموده اند.
لازم به ذکر است قاضی تحکیم آقای احسان مهدوی، بالغ بر ۶ سال است تجربه قضاوت در امور حقوقی و مدنی را دارند با اخذ آمار از مراجعین و ورودی پرونده های ایشان طی این سالها، به لطف خدا توانسته اند در سال ۱۴۰۲ عنوان جوانترین و عادلترین قاضی تحکیم ایران را از آن خود کنند.
زندگی شخصی و خانوادگی قاضی احسان مهدوی
قاضی احسان مهدوی در سال ۱۳۶۶ در یک خانواده مذهبی، مومن و متدین به دنیا آمدند. از کودکی به ورزش کشتی علاقهمند بودند و توانستند در این رشته به صورت حرفه ای فعالیت و در مقاطع مختلف نونهالان، نوجوانان و جوانان مقامهای قهرمانی استانی و کشوری کسب کنند.
علاوه بر ورزش، ایشان از کودکی به فعالیتهای اقتصادی نیز مشغول بودند و تجربههای مختلفی در این زمینه کسب کردند. با این حال، هیچگاه از تحصیل غافل نبودند و همیشه تلاش کردند تا به جایگاه بالایی در زمینه علمی و حرفهای دست یابند.
خانواده قاضی مهدوی؛
پدر ایشان، آقای محمد مهدوی، یکی از کارمندان نیک و هوش نام بانک صادرت بودند و مادرشان خانهدار هستند. قاضی مهدوی دو برادر به نام های احمد و سجاد دارند و یک خواهر دارند و خانوادهای شش نفره ایشان را تشکیل میدهند. رابطه بسیار صمیمانه و محترمانهای بین اعضای خانواده حاکم است و پدر خانواده همیشه با تصمیمهای عاقلانه و سنجیده خانواده را هدایت و رهنمودمیکنند.
همسر قاضی احسان مهدوی، خانم دکتر مریم اسحقی ثانی کاخکی،دارای دکتری روانشناسی بالینی میباشند و اتاق آرامش تشکیل شده در موسسه به خواست و ایده ایشان که مشاور روانشناس زبده ای هستند دایر گردیده است و آنجا فعالیت میکنند. ایشان نقش بسزایی در حل و فصل پروندههای لاینحل از طریق مشاوره روانشناسی ایفا میکنند. قاضی مهدوی و همسرشان دارای یک فرزند پسر به نام ادریس مهدوی هستند که در بسیاری از امور اجرایی و کارهای قضایی با پدرشان همکاری میکند و به ورزش حرفهای بوکس و تحصیل مشغول است.
ادریس مهدوی تنها فرزند قاضی مهدوی قهرمان بوکس کشور نیز هستند.
ادریس مهدوی همچنین علاقهمند به موسیقی رپ فارسی نیز میباشد و در متنهای موسیقی خود بیشتر دغدغه های مردم را بازگو میکند.
تاثیرات و دستاوردهای قاضی احسان مهدوی
قاضی مهدوی با توجه به تخصص و تبحر خود در زمینه حقوق و داوری، توانستهاند تاثیرات مثبتی بر جامعه بگذارند. عدالتخواهی و رویکرد انسانی ایشان در قضاوت باعث افزایش اعتماد عمومی به سیستم قضایی شده است. همچنین، با ایجاد اتاق آرامش و استفاده از مشاوره روانشناسی، بسیاری از پروندههای پیچیده و لاینحل را به نحو احسن حل و فصل کردهاند.
محبوبیت قاضی احسان مهدوی در جامعه و در بین مردم
محبوبیت قاضی مهدوی بین مردم به دلیل رفتار انسانی و دلسوزانه ایشان در برخورد با طرفین پروندهها است. او همیشه سعی دارد تا با احترام و توجه به نیازها و مشکلات افراد، به آنها کمک کند تا به یک راهحل عادلانه و منصفانه برسند. همچنین، او با ایجاد فضایی دوستانه و آرام در جلسات دادرسی، به طرفین کمک میکند تا بدون استرس و نگرانی به بیان مشکلات خود بپردازند. این رویکرد باعث شده است که بسیاری از افراد او را به عنوان یک قاضی عادل و مهربان بشناسند و به او اعتماد کنند.
فعالیتهای اقتصادی
قاضی مهدوی از کودکی به فعالیتهای اقتصادی مشغول بوده و تجربههای مختلفی در این زمینه کسب کردهاند. این تجربهها به او کمک کردهاند تا درک بهتری از مسائل اقتصادی و مالی داشته باشد و بتواند در پروندههای مرتبط با این موضوعات تصمیمات بهتری بگیرد.
نقش همسر قاضی احسان مهدوی در پیشرفت ایشان در قضاوت
همسر ایشان، خانم دکتر مریم اسحاقی ثانی کاخکی، نقش مهمی در موفقیتهای قاضی مهدوی داشتهاند. ایشان با تخصص خود در روانشناسی بالینی و فعالیت در اتاق آرامش، به حل و فصل بسیاری از پروندههای پیچیده کمک کردهاند. این همکاری و حمایت متقابل باعث شده است که قاضی مهدوی بتواند با تمرکز بیشتری به وظایف قضایی خود بپردازدو بتواند بیشتر به مشکلات مردم رسیدگی نمایند.
امروزه با تورم افسار گسیخته ی حاکم بر جامعه و اقتصادی مریض مشکلات مردم و اختلافات مالی فی مابین آنها بیش از پیش شده و مسیولیت بیشتری در رسالتی که قاضی تحکیم مهدوی در آن پا نهاده بر دوش ایشان سنگینی میکند اما ایشان با روحیه صلح طلبانه و آرامش بخش که در جلسات از خود نشان میدهند ابتدا آرامش را حاکم بر جلسات و بعد به حل مسیله و اختلاف رسیدگی میکنند.
بارها شاهد این بوده ایم که با غم و اندوهی فراوان و خستگی که هر کس را از پا در می آورد با شوخ طبعی که به خرج داده است توانسته از اندوه طرفین بکاهد و آنها را به سمت و سوی صلح سوق دهد که یکی از دلایل محبوبیت ایشان همین مسیله است.
در کنار این فعالیت ها، قاضی احسان مهدوی به عنوان شخصیت اول سریال تلویزیونی آقای قاضی در فصل اول و دوم این مجموعه به موضوع پرونده های قضایی و حل و فصل آن پرداخته است و به نحوی نقش ایشان را ایفا کرده اند که مشاوره های آقای بهزاد خلج بازیگر این مجموعه را شخصا قاضی مهدوی به عهده گرفته بودند. در پستی در فضای مجازی آقای خلج عنوان کرده بودند تجربه ای بسیار عالی و آموزنده ای برای ایشان بوده همکاری و حتی هم صحبتی با قاضی مهدوی و این اتفاق را موهبتی دانسته بوده اند