یوزف کوستران

دانشنامه عمومی

یوزف رودولف کوستران ( لهستانی: Józef Rudolf Kustroń؛ ۱۶ اکتبر ۱۸۹۲ – ۱۶ سپتامبر ۱۹۳۹ ) سرتیپ نیروی زمینی لهستان در زمان جمهوری دوم لهستان بود. او به عنوان فرمانده لشکر ۲۱ کوهستانی لهستان در جنگ با آلمان شرکت داشت.
یوزف کوستران کودکی خود را در نووی سونتس گذراند و در گروه های ملی گرا لهستانی فعال بود. در سال ۱۹۱۰ او تحصیل در حقوق و فلسفه را در دانشگاه یاگیلونیا کراکوف آغاز کرد و دو سال به گروه شبه نظامی موسوم به انجمن تفنگداران پیوست. با آغاز جنگ جهانی اول او جزئی از هنگ های لهستانی شد و در ۲۹ اکتبر ۱۹۱۴ مجروح گشت. پس از بهبودی او دوباره به جنگ بازگشت و در لوبلین و والین علیه روس ها جنگید که در همین هنگام به درجه سروانی رسید. پس از بحران سوگند، اتریشی ها کوستران را تنزل درجه داده و او را به هنگ های ارتش اتریش - مجارستان منتقل نمودند. در سال ۱۹۱۷ او عضو سازمان نظامی لهستان گشت که یک سال بعد در پاییز ۱۹۱۸ نقش مهمی در خلع سلاح نیروهای اتریشی واقع در شهر کراکوف داشتند.
با استقلال لهستان، کوستران به وزارت دفاع پیوست و در طول جنگ لهستان - شوروی او از ژوئیه ۱۹۲۰ وظیفه نظارت بر حمل نقل ریلی ارتش را به عهده داشت و سه سال بعد مدال فضیلت نظامی را دریافت کرد.
پایان جنگ برای کوستران به معنی پایان فعالیت نظامی نبود و او فرماندهی واحدهایی را در بیاویستوک و لشنو به عهده داشت. در جریان کودتای مه کوستران از حامیان یوزف پیلسودسکی بود و نگذاشت واحد تحت امرش برای دفاع از رئیس جمهور قانونی به ورشو بروند. در دهه ۳۰ میلادی کوستران مدتی فرماندهی لشکر ۱۶ پیاده نظام پومرانی را به عهده داشت و سپس در سال ۱۹۳۵ فرماندهی لشکر ۲۱ کوهستانی لهستان را به عهده گرفت. او به همراه این لشکر در سال ۱۹۳۸ جزئی از گروه عملیاتی مستقل سیلزی بود که در اشغال زائولزی نقش داشتند و در ۱۹۳۹ به درجه ژنرالی ارتقا یافت.
با آغاز تهاجم آلمان لشکر تحت امر کوستران به عنوان جزئی از سپاه کراکوف وارد درگیری های سنگینی با ارتش آلمان نازی گشت. پس از روزها درگیری این واحد در روز ۱۶ سپتامبر محاصره شد و سعی کرد با شکستن خطوط آلمانی ها خود را به لووف برساند. در این هنگام کوستران در ساعت ۲ بعد از ظهر و هنگامی که شخصاً دوشادوش نیروهایش در حال هجوم به خطوط آلمانی ها بود کشته شد و او را در همان میدان نبرد دفن کردند. سال ها بعد در ۱۹۵۳ بقایای او کشف شد و به نووی سونتس منتقل گشت.
عکس یوزف کوستران
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس