یاس رازقی ( نام علمی: Jasminum sambac ) یا یاس عربی گیاهی بالارونده که بیشتر در جنوب و جنوب غرب آسیا و در کشورهایی مانند فیلیپین، هند، میانمار، سری لانکا یافت می شود. واژهٔ یاسمین ریشهٔ فارسی دارد. [ ۱] این گیاه دارای برگ های نسبتاً بریدگی دار و خوشه هایی از گل های بسیار معطر و کوچک سفید رنگ، به همراه غنچه و شکوفه هایی صورتی رنگ است. یاس رازقی گیاهی نیمه دائم سبز است که بر اثر پیچیدن خود را حمایت کرده و بالا می کشد. به مکانی با آفتاب کامل و خاکی کاملاً قوی و با زهکشی خوب نیاز دارد. این گیاه بسیار قوی و سریع الرشد بوده و بعد از هر دوره گل دهی باید هرس شود. با روش های مختلفی چون قلمه و مالیدن شاخه می توان رازقی را تکثیر کرد. [ ۲]
در سال ۱۹۳۴ میلادی به عنوان گل ملی کشور فیلیپین انتخاب شد. در سال ۱۹۹۰ میلادی به عنوان یکی از سه گل ملی کشور اندونزی انتخاب شد.
چینی ها از گل های یاس رازقی برای تولید چای معطر استفاده می کنند. در زمان قدیم در هندوستان گل های رازقی را با کنجد مخلوط می کردند و روغن کنجد را که آغشته به این گل معطر بود می گرفتند، به این ترتیب عطرهای طبیعی تولید می شد. امروزه با استفاده از شیوه های مدرن، عطر رازقی را به عنوان عطر تهیه و عرضه می دارند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدر سال ۱۹۳۴ میلادی به عنوان گل ملی کشور فیلیپین انتخاب شد. در سال ۱۹۹۰ میلادی به عنوان یکی از سه گل ملی کشور اندونزی انتخاب شد.
چینی ها از گل های یاس رازقی برای تولید چای معطر استفاده می کنند. در زمان قدیم در هندوستان گل های رازقی را با کنجد مخلوط می کردند و روغن کنجد را که آغشته به این گل معطر بود می گرفتند، به این ترتیب عطرهای طبیعی تولید می شد. امروزه با استفاده از شیوه های مدرن، عطر رازقی را به عنوان عطر تهیه و عرضه می دارند.
wiki: یاس رازقی