گیاه پزشکی یا حمایت محصول ( انگلیسی: Crop protection ) علم و عمل مدیریت بیماری های گیاهی، علف های هرز و دیگر آفات کشاورزی است، که به مراتع کشاورزی و جنگل ها آسیب می رسانند. حفاظت از محصول شامل حفاظت از محصولات کشاورزی ( همچون: ذرت، گندم و برنج ) ، محصولات گیاهی ( همچون: سیب زمینی و کلم برگ ) و میوه ها می باشد. محصولات کشاورزی و گیاهی ممکن است توسط حشرات، پرندگان، جوندگان، باکتری ها و غیره مورد آسیب قرار گیرند و جهت حفاظت از محصولات کشاورزی، گیاهی و میوه ها، از آفت کش ها، حشره کش ها، علف کش ها، قارچ کش ها، محصولات کنترل بیولوژیک آفات و اصلاح نباتات استفاده می شود.
اولین گیاه پزشکان در ۳۰۰ سال پیش از میلاد مسیح می زیسته اند، به عنوان نمونه ثئوفراستوس با آن که نظریات آنان بسیار ابتدایی بود ولی سنگ بنایی برای پژوهش های آینده شد. با کشف میکروسکوپ توسط وان لیون هوک تحولی در علم بیماری شناسی گیاهی روی داد. با هر بار تلفات مردم از گرسنگی به علت خسارت دیدن محصولات آن ها این علم اهمیت خود را بیشتر آشکار می کرد و بعد از فاجعهٔ قحطی سیب زمینی در ایرلند که ناشی از یک بیماری گیاهی مهلک بود و سبب مرگ یک میلیون نفر و آوارگی ۱٫۵ میلیون نفر دیگر شد، علم گیاه پزشکی بیش از پیش محبوب گشت و دانشمندان زیادی در جهان در این رشته کار کردند.
برابرنهاد انگلیسی گیاه پزشکی Plant protection و در برخی منابع Plant Medicine نیز به کار می رود. پیش از این در ایران با نام حفظ نباتات نیز شناخته می شد و سازمانی نیز با همین نام وجود داشت. در سال ۱۳۰۰ برای نخستین بار در مدرسه فلاحت مظفری ( دانشکده کشاورزی کرج ) دانشکده کشاورزی کرج قدیمی ترین و وسیع ترین دانشکده دانشگاه تهران است که به جهت وجود طبیعت با وسعت بسیار بالا زیبایی خاصی به این دانشکده عطا کرده به گونه ای که در بین دانشکده های دانشگاه تهران با نام بهشت پردیس دانشگاه تهران مشهور است.
وجود باِغ گیاه شناسی با چند صد گونه گیاهی نایاب و موزه جانورشناسی و کاخ سلیمانیه و همچنین گروه ها و رشته های مختلف در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی و محیط زیست در این دانشکده اهمیت و اعتبار خاصی به این دانشکده بخشیده است. لازم است یادآوری شود که رتبه بندی جهانی این دانشکده بین دیگر دانشکده های جهان بسیار خوب بوده و سالانه دانشجویان نخبه فراوانی از این دانشکده فارغ التحصیل می شوند و گاهی برای فرصت های مطالعاتی در کشورهای پیشرفته اقدام می کنند. این رشته توسط دکتر فرشید ارائه گردید. [ نیازمند منبع] این شاخه از کشاورزی خود شامل سه بخش حشره شناسی کشاورزی، بیماری شناسی گیاهی و دانش علف های هرز می باشد که به ترتیب به طور تخصصی مسائل مربوط به آفات، بیماری ها و علفهای هرز را مطالعه می نمایند. زندگی بشر وابسته به گیاه و سلامتی آن ها می باشد. حدود ۹۰ درصد غذای انسان را گیاهان تشکیل می دهند. ۸۵ درصد غذای انسان از ۱۰ گونه برنج و گندم به دست می آید.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاولین گیاه پزشکان در ۳۰۰ سال پیش از میلاد مسیح می زیسته اند، به عنوان نمونه ثئوفراستوس با آن که نظریات آنان بسیار ابتدایی بود ولی سنگ بنایی برای پژوهش های آینده شد. با کشف میکروسکوپ توسط وان لیون هوک تحولی در علم بیماری شناسی گیاهی روی داد. با هر بار تلفات مردم از گرسنگی به علت خسارت دیدن محصولات آن ها این علم اهمیت خود را بیشتر آشکار می کرد و بعد از فاجعهٔ قحطی سیب زمینی در ایرلند که ناشی از یک بیماری گیاهی مهلک بود و سبب مرگ یک میلیون نفر و آوارگی ۱٫۵ میلیون نفر دیگر شد، علم گیاه پزشکی بیش از پیش محبوب گشت و دانشمندان زیادی در جهان در این رشته کار کردند.
برابرنهاد انگلیسی گیاه پزشکی Plant protection و در برخی منابع Plant Medicine نیز به کار می رود. پیش از این در ایران با نام حفظ نباتات نیز شناخته می شد و سازمانی نیز با همین نام وجود داشت. در سال ۱۳۰۰ برای نخستین بار در مدرسه فلاحت مظفری ( دانشکده کشاورزی کرج ) دانشکده کشاورزی کرج قدیمی ترین و وسیع ترین دانشکده دانشگاه تهران است که به جهت وجود طبیعت با وسعت بسیار بالا زیبایی خاصی به این دانشکده عطا کرده به گونه ای که در بین دانشکده های دانشگاه تهران با نام بهشت پردیس دانشگاه تهران مشهور است.
وجود باِغ گیاه شناسی با چند صد گونه گیاهی نایاب و موزه جانورشناسی و کاخ سلیمانیه و همچنین گروه ها و رشته های مختلف در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی و محیط زیست در این دانشکده اهمیت و اعتبار خاصی به این دانشکده بخشیده است. لازم است یادآوری شود که رتبه بندی جهانی این دانشکده بین دیگر دانشکده های جهان بسیار خوب بوده و سالانه دانشجویان نخبه فراوانی از این دانشکده فارغ التحصیل می شوند و گاهی برای فرصت های مطالعاتی در کشورهای پیشرفته اقدام می کنند. این رشته توسط دکتر فرشید ارائه گردید. [ نیازمند منبع] این شاخه از کشاورزی خود شامل سه بخش حشره شناسی کشاورزی، بیماری شناسی گیاهی و دانش علف های هرز می باشد که به ترتیب به طور تخصصی مسائل مربوط به آفات، بیماری ها و علفهای هرز را مطالعه می نمایند. زندگی بشر وابسته به گیاه و سلامتی آن ها می باشد. حدود ۹۰ درصد غذای انسان را گیاهان تشکیل می دهند. ۸۵ درصد غذای انسان از ۱۰ گونه برنج و گندم به دست می آید.
wiki: گیاه پزشکی