گندم مکسی پک ( با نام علمی Triticum aestivum L ) یکی از گونه های اصلاح شده گندم است. این گونه از اصلاح دو نوع گندم مکزیکی و پاکستانی در سال ۱۹۶۹ بدست آمده است. این نوع گندم اصلاح شده در مناطق گرم و نیمه گرم رشد و حاصل خوب داشته در مقابل امراض گندم به خصوص سرخکان مقاومت دارد. ساقه این نوع گندم دارای قد کوتاه و یک برابر می باشد بدین اساس در اثنا جمع آوری برای ماشین آلات کشاورزی ایجاد مشکل نمی کند. پس از بدست آمدن این نوع جدید کشورهایی چون افغانستان، ایران، پاکستان، هند و ممالک عربی به نوبه خود این نوع را در کشورهای خود را پرورش داده و بعضاً با انواع گونه های بومی خود پیوند داده اند. فعلاً این گندم در ۳ قاره آسیا، امریکا و آفریقا اغلبً از طرف دهقانان مورد استفاده قرار دارد. این کشورها تجارب خویش را تحت همکاری سازمان فائو و WDP پیش می برند. سازمان پژوهشی بزرگ نباتی ایکاردا ICARDA در کشور سوریه و اکری سات ICRISAT در کشورهند نیز بالای این نوع گندم تجارب را در کشورهای آسیائی انجام دادند که در بعضی کشورها نتایج مثبت داد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفwiki: گندم معمولی