گنجینه دانشمندان

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] گنجینه دانشمندان (کتاب). گنجینه دانشمندان، مهمترین اثر شیخ محمد شریف رازی (۱۳۴۰ق/۱۳۰۱ش- ۱۳۷۹ش/۱۴۲۱ق) در شرح حال دانشمندان شیعه در ۹ جلد به زبان فارسی. این اثر علاوه بر شرح حال دانشمندان شیعه، تاریخ برخی شهرها، کتابخانه ها، مدارس علمیه ایران و زندگانی حضرت معصومه (س) را نیز دربر دارد.
بخش عمده این کتاب در دوره پهلوی در ایران نگاشته شد و از آنجا که نویسنده در آن از امام خمینی و دیگران نام برده بود، انتشار آن حساسیت ساواک را در پی داشت و منجر به حذف نام امام خمینی و شرح حال امام موسی صدر از آن گردید. نویسنده پس از انقلاب اسلامی ایران دو مجلد به آن افزود و در این دو جلد به شرح حال امام خمینی و علمای دیگر پرداخت. شریف رازی در نگارش کتاب به هیچ منبعی اشاره نکرده است.
شیخ محمد شریف رازی(۱۳۴۰ق/۱۳۰۱ش- ۱۳۷۹ش/۱۴۲۱ق)، از علمای شیعه در قرن چهاردهم و پانزدهم قمری و از شاگردان امام خمینی، سید شهاب الدین مرعشی نجفی و سید محمدرضا گلپایگانی. از وی آثاری بر جا مانده است که گنجینه دانشمندان مشهورترین آنها است. وی به دلیل فعالیت برای برپایی حکومت اسلامی، از سوی حکومت پهلوی زندانی و تبعید شد.

دانشنامه آزاد فارسی

گنجینۀ دانشمندان
کتابی به فارسی، تألیف شیخ محمدشریف رازی، در تاریخ مذهبی و زندگی نامۀ علمای شیعه. این اثر در ۹ جلد تألیف شده است. جلد اول آن به تاریخ اماکن مقدس و مذهبی ، مؤسسات فرهنگی و مدارس دینی و شرح احوال رجال، محدثان ، فقها، عالمان و مراجع شیعه که در قم اقامت کرده یا در آن شهر حضور داشته اند اختصاص دارد. در جلدهای دوم تا هشتم، شرح حال عالمان، مدرّسان و بسیاری از فضلای شیعۀ شهرهای ایران ، عراق و کویت، از گذشته تا زمان تألیف کتاب، به ترتیب حروف الفبای نام زادگاهشان آمده است . جلد نهم نیز شامل شرح حال افرادی است که در جلدهای قبلی سهواً از قلم افتاده اند. جلد اول این اثر در ۱۳۵۲ش و جلد نهم در ۱۳۷۰ش منتشر شده است .

پیشنهاد کاربران

بپرس