گرِیپ فروت یا نارَنگور ( انگلیسی: grapefruit ) میوه ای از خانواده مرکبات با پوست زردرنگ ( گاهی سبز رنگ ) و مزهٔ ترش مایل به تلخی است ( گاهی شیرین نیز می تواند باشد ) گریپ فروت احتمالاً از پیوند پرتقال و دارابی به دست آمده است. [ ۱]
این میوه دارای ویتامین ها و ریزمغذی های مختلف به ویژه ویتامین ث ( ۴۰ درصد نیاز روزانه بدن در ۱۰۰ گرم ) است. همچنین دارای اسید سیتریک، فیبری به نام پکتین، قند ( ۸٫۶۱ گرم در صد گرم ) است. نوع سرخ و صورتی آن آنتی اکسیدان مفیدی به نام لیکوپن در خود دارند. کاهش کلسترول، کمک به متابولیسم بدن برای سوزاندن چربی های اضافی، جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و اثر بازدارنده در سرطان پروستات و روده بزرگ با توجه به خصوصیات آنتی اکسیدانی قوی و همین طور وجود فلاونوئیدی به نام نارینژین، از دیگر خواص این میوه است، [ ۲] گریپ فروت را براساس رنگ گوشت آن به سه دسته سفید، صورتی و سرخ تقسیم می کنند.
این میوه را در زبان انگلیسی «میوهٔ خوشه ای» ( grape+fruit ) می نامند، زیرا به شکل خوشه به مقدار زیادی حتی تا دوازده تا بر روی شاخه می روید ( مانند انگور ) . دم کردهٔ گل های گریپ فروت برای رفع تب مؤثر است.
گریپ فروت در درمان کم اشتهایی، اختلالات مفصلی و عفونت های ریوی، تشنج، بند آمدن ادرار، سوءهاضمه، سرماخوردگی و زخم های عفونی، کمبود قند و مواد حیاتی، خارش، بواسیر و خونریزی آن مؤثر است. [ ۳]
عصارهٔ هستهٔ گریپ فروت خواص فوق العادهٔ دارویی قوی دارد.
گریپ فروت در حال حاضر در چین، هند، خاورمیانه و در ایران هم در شمال و هم جنوب پرورش داده می شود. [ ۴]
بهترین زمانی که می توانید گریپ فروت را بخورید صبح ها می باشد، به این دلیل که کمکالری بوده و به دلیل داشتن آب زیاد گرسنگی و تشنگی را در طول روز از میان می برد.
فیبر موجود در گریپ فروت و داشتن هورمون تنظیم کنندهٔ گوارش می توان از آن استفاده کرد. برای چربی سوزی بهتر است نیم ساعت پیش از هر وعدهٔ غذایی مصرف شود.
پیش از مصرف برای تست عدم حساسیت کمی از آن را روی سطح پوست خود به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا از حساسیت نداشتن نسبت به آن مطمئن شوید.
گریپ فروت دارای ویتامینهای A و C و آنتی اکسیدان است که از پیری زودرس جلوگیری می کند.
به دلیل داشتن پتاسیم بالا می تواند باعث کاهش فشارخون در افراد شود.
توجه داشته باشید مصرف گریپ فروت با داروهای فشار خون خطرناک است. [ ۵]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین میوه دارای ویتامین ها و ریزمغذی های مختلف به ویژه ویتامین ث ( ۴۰ درصد نیاز روزانه بدن در ۱۰۰ گرم ) است. همچنین دارای اسید سیتریک، فیبری به نام پکتین، قند ( ۸٫۶۱ گرم در صد گرم ) است. نوع سرخ و صورتی آن آنتی اکسیدان مفیدی به نام لیکوپن در خود دارند. کاهش کلسترول، کمک به متابولیسم بدن برای سوزاندن چربی های اضافی، جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و اثر بازدارنده در سرطان پروستات و روده بزرگ با توجه به خصوصیات آنتی اکسیدانی قوی و همین طور وجود فلاونوئیدی به نام نارینژین، از دیگر خواص این میوه است، [ ۲] گریپ فروت را براساس رنگ گوشت آن به سه دسته سفید، صورتی و سرخ تقسیم می کنند.
این میوه را در زبان انگلیسی «میوهٔ خوشه ای» ( grape+fruit ) می نامند، زیرا به شکل خوشه به مقدار زیادی حتی تا دوازده تا بر روی شاخه می روید ( مانند انگور ) . دم کردهٔ گل های گریپ فروت برای رفع تب مؤثر است.
گریپ فروت در درمان کم اشتهایی، اختلالات مفصلی و عفونت های ریوی، تشنج، بند آمدن ادرار، سوءهاضمه، سرماخوردگی و زخم های عفونی، کمبود قند و مواد حیاتی، خارش، بواسیر و خونریزی آن مؤثر است. [ ۳]
عصارهٔ هستهٔ گریپ فروت خواص فوق العادهٔ دارویی قوی دارد.
گریپ فروت در حال حاضر در چین، هند، خاورمیانه و در ایران هم در شمال و هم جنوب پرورش داده می شود. [ ۴]
بهترین زمانی که می توانید گریپ فروت را بخورید صبح ها می باشد، به این دلیل که کمکالری بوده و به دلیل داشتن آب زیاد گرسنگی و تشنگی را در طول روز از میان می برد.
فیبر موجود در گریپ فروت و داشتن هورمون تنظیم کنندهٔ گوارش می توان از آن استفاده کرد. برای چربی سوزی بهتر است نیم ساعت پیش از هر وعدهٔ غذایی مصرف شود.
پیش از مصرف برای تست عدم حساسیت کمی از آن را روی سطح پوست خود به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا از حساسیت نداشتن نسبت به آن مطمئن شوید.
گریپ فروت دارای ویتامینهای A و C و آنتی اکسیدان است که از پیری زودرس جلوگیری می کند.
به دلیل داشتن پتاسیم بالا می تواند باعث کاهش فشارخون در افراد شود.
توجه داشته باشید مصرف گریپ فروت با داروهای فشار خون خطرناک است. [ ۵]
wiki: گریپ فروت