کپک خاکستری

فرهنگستان زبان و ادب

{grey mould/ grey mold} [کشاورزی-زراعت و اصلاح نباتات] بیماری قارچی ناشی از گونه های بوتریتیس (Botrytis ) که به پوسیدگی نرم و تشکیل تودۀ خاکستری رنگ جُلینه در اندام های ذخیره ای منجر می شود

دانشنامه عمومی

کپک خاکستری نوعی قارچ بیماری زای مرده خوار است که بر بسیاری از گونه های گیاهی و محصولات انباری عمل می کند. این قارچ باعث ایجاد دو نوع پوسیدگی در انگور می شود. اولی پوسیدگی خاکستری، نتیجه رطوبت مداوم است و معمولاً منجر به از بین رفتن محصول می شود. دوم، پوسیدگی مطلوب، زمانی اتفاق می افتد که شرایط خشک تری پس از رطوب فراهم شود و می توان از آن برای تهیه شراب های دسر شیرین همانند توکایی استفاده کرد.
قارچ عامل این بیماری در گیاه پوشش خاکستری سست و شکننده ای به وجود می آورد. در ابتدا به صورت لکه هایی بر روی میوه ها ایجاد می شود و از طریق نفوذ به بافت میوه ها و گیاهان و استفاده از شیرآبه و شیره آنها تغذیه و رشد می کند.
برای مبارزه با این بیماری، استفاده از قارچ کش های سمی بردوفیکس و سموم سولفوره مناسب است و باید تمام بقایای گیاهی پای درختان جمع آوری و سوزانده شود؛ در باغات و انبار داری ها تهویه مناسب از طریق هرس و فاصله گذاری رعایت و بهداشت و رطوبت محیط حفظ شود، چون قارچ های ساپروفیت از طریق تغذیه از بقایا و هر آنچه در محیط اطراف وجود دارد در شرایط رطوبت بالا سریعاً تکثیر و رشد میابند. [ ۶]
کپک خاکستری بر روی گلبرگ های گل لاله به رنگ سبز دیده می شود و باعث از ریخت افتادن گلبرگ و به وجود آمدن تداخل و بی نظمی رنگی در گلبرگ می شود. این کپک بر روی ساقه نیز از رنگ سبز به رنگ سیاه تغییر رنگ داده، دیده می شود. [ ۷]
عکس کپک خاکستری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس