کوپوآکو. کوپوآکو از درختان جنگل باران خیز استوایی مربوط به کاکائو است. [ ۱] به طور وسیعی در سراسر حوضه مشترک رود آمازون، در جنگل های کلمبیا، بولیوی و پرو و در شمال برزیل کاشته می شود. بیشترین تولید آن در پارا و سپس آمازوناس، روندونیا و اکری است. [ ۱]
ارتفاع درخت کوپوآکو معمولاً بین ۵ الی ۱۵ متر است، گرچه ارتفاع بعضی از آنها می تواند به ۲۰متر هم برسد. پوست آنها قهوه ای رنگ و طول برگها ۲۵ الی ۳۵ سانتیمتر و عرض آنها ۶ الی ۱۰سانتیمتر است و ۹ الی ۱۰ جفت رگبرگ دارند. برگها هنگام رشد کامل از صورتی به سبز تغییر رنگ می دهند؛ و سرانجام شروع به میوه دادن می کنند. میوه های کوپوآکو مستطیل شکل، قهوه ای و کرک دار به طول ۲۰ سانتیمتر و وزن ۱ الی ۲ کیلوگرم هستند و با برون بر سفت و ضخیم ۴الی ۷ میلیمتر پوشانده شده اند. [ ۱]
گوشت سفید کوپوآکو بویی شبیه مخلوطی از شکلات و آناناس دارد و معمولاً در ساخت دسرها، آبمیوه ها و شیرینی ها استفاده می شود. [ ۱] مزه آب آن در درجه اول شبیه گلابی و کمی شبیه موز است.
علت طعم کوپوآکو مواد شیمیایی گیاهی موجود در آن مثل تانن ، گلیکوزید، تئوگرندین ۱، کاتچین، کوئرستین، کائمفرول و ایزواسکوتلارین است. [ ۲]
همچنین این میوه هم همانند کاکائو حاوی کافئین ، تئوبرومین و تئوفیلین است، گرچه مقدار کافئین آن بسیار کمتر است. [ ۳]
کره کوپوآکو تری گلیسریدی متشکل از اسیدهای چرب اشباع شده و اشباع نشده است، و همین موضوع موجب پایین بودن دمای ذوب آن ( حدود ۳۰ درجه سانتیگراد ) و داشتن بافت جامد نرم، و استفاده از آن به جای شکلات سفید در شیرینی پزی می شود. [ ۱] اجزای اصلی اسیدهای چرب کره کوپوآکو عبارتند از :اسید استئاریک ( ۳۸٪ ) ، اسید اولئیک ( ۳۸٪ ) ، پالمیتیک اسید ( ۱۱٪ ) ، آراکیدیک اسید ( 7% ) [ ۴]
کوپوآکو تکیه گاه شاپرک گیاه خوار آمریکایی است، این پروانه می تواند تبدیل به یک برگخوار جدی شود. [ ۵]



این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفارتفاع درخت کوپوآکو معمولاً بین ۵ الی ۱۵ متر است، گرچه ارتفاع بعضی از آنها می تواند به ۲۰متر هم برسد. پوست آنها قهوه ای رنگ و طول برگها ۲۵ الی ۳۵ سانتیمتر و عرض آنها ۶ الی ۱۰سانتیمتر است و ۹ الی ۱۰ جفت رگبرگ دارند. برگها هنگام رشد کامل از صورتی به سبز تغییر رنگ می دهند؛ و سرانجام شروع به میوه دادن می کنند. میوه های کوپوآکو مستطیل شکل، قهوه ای و کرک دار به طول ۲۰ سانتیمتر و وزن ۱ الی ۲ کیلوگرم هستند و با برون بر سفت و ضخیم ۴الی ۷ میلیمتر پوشانده شده اند. [ ۱]
گوشت سفید کوپوآکو بویی شبیه مخلوطی از شکلات و آناناس دارد و معمولاً در ساخت دسرها، آبمیوه ها و شیرینی ها استفاده می شود. [ ۱] مزه آب آن در درجه اول شبیه گلابی و کمی شبیه موز است.
علت طعم کوپوآکو مواد شیمیایی گیاهی موجود در آن مثل تانن ، گلیکوزید، تئوگرندین ۱، کاتچین، کوئرستین، کائمفرول و ایزواسکوتلارین است. [ ۲]
همچنین این میوه هم همانند کاکائو حاوی کافئین ، تئوبرومین و تئوفیلین است، گرچه مقدار کافئین آن بسیار کمتر است. [ ۳]
کره کوپوآکو تری گلیسریدی متشکل از اسیدهای چرب اشباع شده و اشباع نشده است، و همین موضوع موجب پایین بودن دمای ذوب آن ( حدود ۳۰ درجه سانتیگراد ) و داشتن بافت جامد نرم، و استفاده از آن به جای شکلات سفید در شیرینی پزی می شود. [ ۱] اجزای اصلی اسیدهای چرب کره کوپوآکو عبارتند از :اسید استئاریک ( ۳۸٪ ) ، اسید اولئیک ( ۳۸٪ ) ، پالمیتیک اسید ( ۱۱٪ ) ، آراکیدیک اسید ( 7% ) [ ۴]
کوپوآکو تکیه گاه شاپرک گیاه خوار آمریکایی است، این پروانه می تواند تبدیل به یک برگخوار جدی شود. [ ۵]




wiki: کوپوآکو