کومیس

دانشنامه عمومی

کومیس یا قمیز [ ۱] فراورده ای است که از تخمیر شیر مادیان بدست می آید و عوامل تخمیر آن لاکتوباسیل همراه با مخمر ساکارومایسیس لاکتیس است.
شیر مادیان بدلیل داشتن قند بالا برای تخمیر الکلی بسیار مناسب است. کومیس احتمالاً بیش از دو درصد الکل دارد. وجود دی اکسید کربن زیاد به آن حالت گازدار شدید می دهد و دارای طعم مخمری – اسیدی است.
در لغت نامه دهخدا قمیز به قسمی ماست معمول نزد مغولان معنی شده. قمیز لغتی با ریشه ترکی است[ ۲] .
عکس کومیسعکس کومیس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

در امپراتوری مغول اهمیت بزرگ اسب این بود که در هنگام جنگ از آن استفاده میشد.
گوشت اسب نیز مرتبا مصرف میشد
گوشت مادیان های جوان به خصوص غذای لذیذی بود که در پذیرائی بزرگان و مهمانان به کار می رفت
...
[مشاهده متن کامل]

وقتی غذا کمیاب میشد و گرسنگی فشار می اورد سربازان خون مرکوب خودرا بطور مستقیم از بدنش می آشامیدند.
شیر مادیان رامیدوشیدند و از تخمیر آن نوشابه ای به نام کومیس یا قومیس می ساختند.
شیرمادیان از شیر گاو قند بیشتری دارد و با تخمیر صحیح میتوان از آن نوشابه پر الکلى تولید کرد
مردم اسب دار میگساران بی بدلی بودند و در آخر هر ضیافت موفقیت آمیزی چنان مست می شدند که از خود بیخود و لایعقل می گشتند
معروفست که چنگیزخان درباره میگساری چنین اندرز داد:فقط ماهی سه بار مست شوید . البته بهتر است که آدم اصلا مست نشود ولی آنکه بتواند از میگساری پرهیز کند کیست ؟
سیرتمدن
رالف لینتون
پرویزمرزبان

بپرس