کومیس یا قمیز [ ۱] فراورده ای است که از تخمیر شیر مادیان بدست می آید و عوامل تخمیر آن لاکتوباسیل همراه با مخمر ساکارومایسیس لاکتیس است.
شیر مادیان بدلیل داشتن قند بالا برای تخمیر الکلی بسیار مناسب است. کومیس احتمالاً بیش از دو درصد الکل دارد. وجود دی اکسید کربن زیاد به آن حالت گازدار شدید می دهد و دارای طعم مخمری – اسیدی است.
در لغت نامه دهخدا قمیز به قسمی ماست معمول نزد مغولان معنی شده. قمیز لغتی با ریشه ترکی است[ ۲] .
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفشیر مادیان بدلیل داشتن قند بالا برای تخمیر الکلی بسیار مناسب است. کومیس احتمالاً بیش از دو درصد الکل دارد. وجود دی اکسید کربن زیاد به آن حالت گازدار شدید می دهد و دارای طعم مخمری – اسیدی است.
در لغت نامه دهخدا قمیز به قسمی ماست معمول نزد مغولان معنی شده. قمیز لغتی با ریشه ترکی است[ ۲] .
wiki: کومیس