کوروش کبیر

دانشنامه عمومی

کوروش کبیر (پوئم سمفونیک). کوروش کبیر یک پوئم سمفونیک می باشد که توسط لوریس چکناواریان خلق شده است. در این اثر از آثار تاریخ نویسانی چون گزنفون و هرودوت بهره گرفته شده است و کل داستان کوروش در ۱۶ قطعه و سه قسمت بیان می شود.
این اثر از خواب پدر بزرگ کوروش آغاز و با صدور منشور حقوق بشر پایان می یابد.
اول بار در روز ۱۰ اوت همزمان با آمدن منشور حقوق بشر به ایالات متحده آمریکا در سانفرانسیسکو اجرا شد.
در این پوئم سمفونیک از آثار تاریخ نویسانی چون گزنفون و هرودوت بهره گرفته شده و کل داستان کوروش بزرگ در ۱۶ قطعه و سه قسمت بیان می شود. این اثر از خواب پدر بزرگ کوروش آغاز و با صدور منشور حقوق بشر پایان می یابد.
این سمفونی شامل قطعاتی چون «سیل و تاک»، «نخستین رؤیای آستیاگ، پادشاه ماد، باران»، «دومین رؤیای آستیاگ، سیل»، «زایش و ربوده شدن کوروش، اندوه ماندانا»، «کودکی کوروش در میان شبانان دشت، داستان شبانی»، «خشم استیاگ و مجازات کردن هارپاگ، سردار مادی»، «نبرد پاسارگاد، کوروش، استیاگ را شکست داده و امپراتوری پارسی را بنا می نهد»، «کوروش، شاه شاهان»، «نوروز، روز سال نو، اجتماع شهریاران»، «عشق کوروش و کاساندرا، دختر فرناسپ»، «ازدواج شاهانه»، «نبرد تیمبرا، کوروش، کرزوس پادشاه لیدیه را شکست می دهد»، «داینو، نیایش اسیران یهودی بابل، سرود عید فصح»، «ورود پیروزمندانه کوروش به بابل» و «منشور حقوق بشر کوروش، تدهین شده توسط خداوند» است.
«پوئم سمفونیک کوروش کبیر» در سال ۲۰۱۷ با ناظر ضبطی «آتش ارگا»، صدابرداری «مایک هچ» و «فلوتینگ ارت»، ادیت، میکس و مسترینگ «دیوید روول»، ضبط شده است.
این اثر در قالب یک آلبوم به رهبری لوریس چکناوریان با اجرای ارکستر سمفونیک لندن و «ارکستر ویسز»، ششم خرداد ۱۳۹۷ توزیع شد.
عکس کوروش کبیر (پوئم سمفونیک)

کوروش کبیر (فیلمنامه). کوروش کبیر فیلمنامه ای فیلم نشده در حیطهٔ سبک فیلمنامه اقتباسی نوشته مسعود جعفری جوزانی است. این فیلمنامه بر اساس داستان زندگی کوروش بزرگ نوشته شده است که در «دفتر اول» آن به دوران تولد تا نوجوانی و در «دفتر دوم» این فیلمنامه از جوانی تا مرگ این امپراتور شهیر ایرانی پرداخته است. [ ۲] دفتر اول این فیلمنامه در قالب یک کتاب توسط نشر تریتا در تهران به چاپ رسید و طی یک مراسم رسمی با حضور هنرمندانی همچون شهاب حسینی رونمایی شد.
فیلمنامهٔ کوروش کبیر «دفتر اول»، در عصر روز جمعه چهاردهم اسفند ۱۳۹۴ طی یک مراسم رسمی در شعبه الف شهر کتاب، در تهران رونمایی شد. این اثر توسط نشر تریتا تحت عنوان روی جلد کوروش کبیر به شکل نسخهٔ جلد سخت منتشر شده است. [ ۳] کتاب فیلمنامه کوروش کبیر در بیست و نهمین دوره نمایشگاه کتاب تهران با برپایی جشن امضای آن با حضور هنرمندان و چهره های برجسته عرصه هنر و ادب ارائه شد. [ ۴] [ ۵]
فیلمنامه این اثر سینمایی با نام کوروش کبیر، دفتر اول توسط مسعود جعفری جوزانی نوشته شده است و عبدالکریم یونسی و فتح الله جعفری جوزانی پژوهشگران این اثر تاریخی هستند. کوروش کبیر، دفتر اول این فیلم نامه است و دفتر بعدی آن نیز در آینده منتشر خواهد شد. [ ۶]
مسعود جعفری جوزانی در مراسم رونمایی این اثر، ساختن فیلم کوروش کبیر را بزرگترین آرزوی خود اعلام کرد. [ ۷] [ ۸]
به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا، مسعود جعفری جوزانی دربارهٔ ساخت این پروژه سینمایی بیان کرد: «پیش از این قرار بود با علی معلم این فیلم را بسازیم که نشد و در حال حاضر سناریو به یکسری سرمایه گذار واگذار شده و تا به اینجای کار هر آنچه انجام شده با هزینه شخصی بوده است. »
عکس کوروش کبیر (فیلمنامه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کوروش کبیر (۶۰۰ـ۵۳۰پ م)
منشور حقوق بشر کوروش
منشور حقوق بشر کوروش
بنیادگذار شاهنشاهی هخامنشی، شاهنشاه ایران (۵۵۹ـ۵۳۰پ م)، پسر کمبوجیۀ اول. نیاکانش چند نسل شهریاران قوم پارس بوند. پدرش کمبوجیۀ اول و مادرش ماندانا، دختر اژی دهاک یا آستیاگ، پادشاه ماد بود. زندگی و چگونگی رسیدن کوروش به سلطنت پیچیده در افسانه و ابهام است. تا آن جا که می دانیم، او به جای پدرش پادشاه پارس ها شد و پایتخت خود را در پاسارگاد، مرکز قبایل پارسی و اقامتگاه تیرۀ هخامنشی قرار داد. نخست مانند پدرش دست نشاندۀ پادشاه ماد بود، امّا در ۵۵۳پ م بر آستیاگ شورید و به یاری برخی از سران سپاه و بزرگان ماد، بر او چیره شد و او را به اسارت گرفت و هگمتانه (اکباتان) پایتخت ماد را به تصرّف درآورد. سرزمین های قلمرو ماد، یکی پس از دیگری به دست کوروش فتح شدند و یا خود به پادشاهی او گردن نهادند. کوروش عیلام را نیز گرفت و به قلمرو هخامنشی منضم کرد. سپس به جنگ لیدی رفت. کرزوس، پادشاه لیدی، به کاپادوکیه، از متصرفات ماد حمله برد و کوروش به مصاف او رفت (بین ۵۴۷ تا ۵۴۵پ م) و در کنار رود هالیس (قزل ایرماق کنونی ترکیه) سپاه لیدی را درهم شکست. کرزوس به پایتختش سارد، عقب نشست. شهر محاصره شد و به دست ایرانیان افتاد و شخص کرزوس به اسارت درآمد. کوروش فتح سواحل و شهرهای دریای اژه را به سرداران خود سپرد و به اکباتان بازگشت و متوجه سرزمین های شرقی شد و قلمرو شاهنشاهی را تا رود سند و آسیای میانه وسعت داد. سقوط بابل و فتح آن به دست کوروش از رویدادهای بزرگ تاریخ و از نقاط عطف در تمدن بشری است (۵۳۹پ م). با ورود ایرانیان به بابل یهودیانی که در اسارت بودند، به فرمان کوروش آزاد شدند و به سرزمین خود بازگشتند. منشور کوروش که بر استوانه ای نبشته شده است، آزادی دین و شیوۀ زندگی همۀ اقوام مطیع شاهنشاهی هخامنشی را اعلام می کند. کوروش پس از فتح بابل قلمرو خود را در غرب گسترش داد و همۀ مردمان آسیای صغیر، آشور، کلده، اعراب و سامیان دیگر، تا دریای مدیترانه به سروری او گردن نهادند و امپراتوری هخامنشی با مصر همسایه شد (۵۳۵پ م). در ۵۳۰پ م، کوروش به قصد امن کردن مرزهای شمال شرقی امپراتوری خود، در برابر حملات ماساگت ها، به نواحی آسیای میانه لشکر کشید و در نبردی که نزدیک آمو دریای سفلی، نزدیک دریاچۀ خوارزم (دریای آرال) روی داد، کشته شد (۴ دسامبر ۵۳۰پ م). پیکر کوروش را به زادگاهش آوردند و در آرامگاهی که به مشهد مرغاب و مشهد مادر سلیمان معروف شده است، جای دادند. منشور مشهور کوروش ـ استوانۀ کوروش ـ که هم اکنون در موزۀ بریتانیا نگهداری می شود، در سال ۱۸۷۹ در حفاری های معبد مردوک بابل به دست آمد. پارسیان او را «پدر»، بابلی ها او را فرستادۀ مردوک و یهودیان «مسیح یهوه» می خواندند. کوروش از همسری به نام کاساندانه دو پسر به نام های کمبوجیه و بردیا و سه دختر به نام های آتوسا، اریستونه و رکسانه داشت.

پیشنهاد کاربران

Byron starts canto XVI of his famous Don Juan with an allusion to the old Persian manner of bringing up their children. He refers to the Persians who teach their children how to draw a bow, ride on horseback and, in accordance with the principles of Zoroastrianism, to be truthful ( Byron probably borrowed this piece of information from Herodotus's Histories ) :
...
[مشاهده متن کامل]

The antique Persians taught three useful things,
To draw the bow, to ride, and speak the truth.
This was the mode of Cyrus, best of kingsA mode adopted since by modern youth.
Bows have they, generally with two strings;
Horses they ride without remorse or ruth;
At speaking truth perhaps they are less clever,
But draw the long bow better now than ever ( Stanza 1 ) .

کوروش اسم شاهی که معلوم نیست وجود داشته یا نه .
جانم فدای شاهنشاه ایران، قلب جهان، مایه حیات مردمان، دادگر ترین مرد مردان، پایه گذار حقوق بشران
اعلیاحضرت کوروش بزرگ ✌️🥹
کوروش کبیرکوروش کبیرکوروش کبیرکوروش کبیرکوروش کبیرکوروش کبیر
صفت های نیک کوروش بزرگ در این مقاله گنجانده نمی شود
کردار گفتار پندار نیک
جانم به فدای روح جاویدش
پادشاه ایران که هیچکس لیاقت او را ندارد
مردی دادگر
مردی دادکر و مهربان
نام ستاره ای با نور سفید مهتابی و بسیار درخشان
اسم شاه هخامنشیان نوه ی آستیاگ فرزند شاهدخت ماندانا و شاپور کمبوجیه همسر کاساندان و آمیتیس پدر آتوسا، رکسانا، بردیا و کمبوجیه .
کوروش کبیر. مراجعه شود به کورش کبیر

بپرس