کوآنزیم کیو ۱۰. کوآنزیم Q10، که به نام های دیگر همچون یوبی کینون، یوبی دکارِنون و کوآنزیم Q نیز شناخته شده و اختصاراً CoQ، CoQ10 و Q10 نوشته می شود، یک بنزوکینون است که در آن حرف Q به گروه شیمیایی کینون و عدد ۱۰، به تعداد زیرواحد شیمیایی ایزوپرنیل اشاره می کند. کوآنزیم کیوتن ( CoQ10 ) که همچنین یوبی کینول به فرم احیا و یوبی کینون به فرم اکسید نیز نام دارد، اولین بار توسط Crane و همکارانش در سال 1957 در میتوکندری قلب گاو یافت شد.
CoQ10 یک آنتی اکسیدان داخل سلولی است که توسط اغلب سلول های بدن انسان ساخته می شود و همچنین می توان آن را از منابع غذایی نیز بدست آورد. به صورت کلی هر قدر سن فرد بیشتر می شود میزان تولید اندوژن کوآنزیم کیوتن نیز کاهش یافته و لذا باید از منابع غذایی حاوی این ماده بیشتر استفاده گردد.
بیشترین مقدار کوآنزیم کیوتن در گوشت گاو و بعد از آن در جوجه یافت می شود. مغز ها، کلم بروکلی آب پز و پرتقال نیز مقادیری از آن را دارا هستند.
کوآنزیم Q10 ترکیبی است شبه ویتامینی و محلول در چربی که بدن برای سلامت خود به مقدار اندکی از آن احتیاج دارد. یوبی کینون در سلول یوکاریوتها و به ویژه در میتوکندری وجود دارد و جزئی از زنجیره انتقال الکترون و تولید انرژی در متابولیسم هوازی است. کوآنزیم Q10 آنتی اکسیدانی است که از صدمه دیدن سلول ها توسط رادیکال های آزاد ( مواد شیمیایی بسیار واکنش پذیر ) جلوگیری می نماید. چون در چربی انحلال پذیر است در ماهی چرب، گوشت گاو، سویا، بادام زمینی، و اسفناج یافت می شود. امروزه کاربرد کوآنزیم Q10 را در پیشگیری و درمان برخی از انواع سرطان و بیماری قلبی و برای تخفیف عوارض جانبی ناشی از برخی از درمان های سرطان بررسی می کنند. برای کوآنزیم کیوتن به عنوان یک آنتی اکسیدان که نقش ضد التهابی ایفا می کند، دو مکانیسم تاکنون تعریف شده است. مکانیسم اول آن است که از طریق کاهش بیان ژن فاکتور هسته ای کاپا بی NF - κB ) ) منجر به کاهش التهاب می گردد. NF - κB ترکیبی پروتیِنی است که در رونویسی DNA و تولید سایتوکاین های پیش التهابی به ویژه IL - 6 و TNF - alpha نقش دارد. این فاکتور در برخورد با ROSها فعال شده و منجر به بیان سایتوکاین های پیش التهابی مذکور می گردد. CoQ10 با به دام انداختن رادیکال های آزاد و ROSها مانع از فعال سازی NF - κB شده و در نتیجه منجر به مهار تولید سایتوکاین های پیش التهابی می شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفCoQ10 یک آنتی اکسیدان داخل سلولی است که توسط اغلب سلول های بدن انسان ساخته می شود و همچنین می توان آن را از منابع غذایی نیز بدست آورد. به صورت کلی هر قدر سن فرد بیشتر می شود میزان تولید اندوژن کوآنزیم کیوتن نیز کاهش یافته و لذا باید از منابع غذایی حاوی این ماده بیشتر استفاده گردد.
بیشترین مقدار کوآنزیم کیوتن در گوشت گاو و بعد از آن در جوجه یافت می شود. مغز ها، کلم بروکلی آب پز و پرتقال نیز مقادیری از آن را دارا هستند.
کوآنزیم Q10 ترکیبی است شبه ویتامینی و محلول در چربی که بدن برای سلامت خود به مقدار اندکی از آن احتیاج دارد. یوبی کینون در سلول یوکاریوتها و به ویژه در میتوکندری وجود دارد و جزئی از زنجیره انتقال الکترون و تولید انرژی در متابولیسم هوازی است. کوآنزیم Q10 آنتی اکسیدانی است که از صدمه دیدن سلول ها توسط رادیکال های آزاد ( مواد شیمیایی بسیار واکنش پذیر ) جلوگیری می نماید. چون در چربی انحلال پذیر است در ماهی چرب، گوشت گاو، سویا، بادام زمینی، و اسفناج یافت می شود. امروزه کاربرد کوآنزیم Q10 را در پیشگیری و درمان برخی از انواع سرطان و بیماری قلبی و برای تخفیف عوارض جانبی ناشی از برخی از درمان های سرطان بررسی می کنند. برای کوآنزیم کیوتن به عنوان یک آنتی اکسیدان که نقش ضد التهابی ایفا می کند، دو مکانیسم تاکنون تعریف شده است. مکانیسم اول آن است که از طریق کاهش بیان ژن فاکتور هسته ای کاپا بی NF - κB ) ) منجر به کاهش التهاب می گردد. NF - κB ترکیبی پروتیِنی است که در رونویسی DNA و تولید سایتوکاین های پیش التهابی به ویژه IL - 6 و TNF - alpha نقش دارد. این فاکتور در برخورد با ROSها فعال شده و منجر به بیان سایتوکاین های پیش التهابی مذکور می گردد. CoQ10 با به دام انداختن رادیکال های آزاد و ROSها مانع از فعال سازی NF - κB شده و در نتیجه منجر به مهار تولید سایتوکاین های پیش التهابی می شود.
wiki: کوآنزیم کیو ۱۰