کوار

/kovAr/

لغت نامه دهخدا

کوار. [ ک َ / ک ُ ] ( اِ ) سبدی بود بزرگ که باغبانان دارند. ( لغت فرس اسدی ). سبدی که میوه و انگور و چیزهای دیگر در آن کنند و بر پشت گیرند و از جایی به جایی برند و دو عدد آن را بر یک خر الاغ بار کنند و آن را به عربی دوخله خوانند. ( برهان ) ( آنندراج ) ( از ناظم الاطباء ). کواره :
کوارت بیارم که ورزدشیار [ کذا ]
نگویم که خاک آور اندر کوار.
اسدی ( از لغت فرس ).
آن چنان بادی که کمتر چاکرت
زر به دامن بخشد و لعل از کوار.
شمس فخری.
و رجوع به کواره شود.

کوار. [ ک َ ] ( اِ ) گندنا و آن سبزیی باشد خوردنی. ( برهان ). گندنا و کراث. ( ناظم الاطباء ). گندنا. ( آنندراج ). کراث. ( فهرست مخزن الادویه ). کردی ، کور . گیلکی ، کوار . ( حاشیه برهان چ معین ). تره. سبزی خوردنی. ( فرهنگ فارسی معین ). || ابری که در شبهای تابستان کله بندد. ( برهان ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ).

کوار. [ ک َ / ک ُ ] ( اِخ ) شهرکی است خوش و خرم و نواحی بسیار دارد و درختستانی عظیم است چنانکه میوه ها را قیمتی نباشد و همه میوه ها آنجا بغایت نیکوست خاصه انار که مانند انار طهرانی است و آبی نیکو و بادام بسیار، و بیشترین حوایج شیراز و آن حدود از آنجا آورندو غله بسیار خیزد و کرباس و حصیر، و هوای آن سرد ومعتدل است و آب آنجا از رود ثکان است و در آن حدود نخجیر بسیار باشد. ( فارسنامه ابن البلخی ). نام قصبه ای از مضافات شیراز. ( برهان ). یکی از دهستانهای سه گانه بخش سروستان شهرستان شیراز. از شمال به دهستان قره باغ و دریاچه مهارلو، از مشرق به دهستان حومه سروستان ، از جنوب به دهستان فرمشکان و از مغرب به ارتفاعات و دهستان سیاخ محدود است. این دهستان در جنوب غربی بخش واقع و هوای آن معتدل است و آب مشروب و زراعتی آن از رودخانه قره آغاج و چشمه و قنات تأمین می شود. محصولاتش غلات و چغندر وحبوبات و میوه و لبنیات و شغل اهالی باغبانی و گله داری و قالی بافی و جمعیت آن در حدود نه هزار نفر است. از بیست و شش آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده است و مرکز دهستان قریه کوار و آبادیهای مهم آن عبارتند از: اکبرآباد، مظفری ، نوروزان ، تسوح. شوسه شیراز به فیروزآباد از این دهستان می گذرد و در ارتفاعات آن طوایف کره کانی بیگی از ایل قشقایی ییلاق می کنند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ). و رجوع به معجم البلدان شود.بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

دهستانی است از بخش سروستان شهرستان شیراز واقع در جنوب باختر بخش معتدل دارای ۲۶ آبادی و ۹٠٠٠ تن سکنه محصول غله چغندر قند میوه لبنیات صنعت دستی قالی بافی .
کواره:سبدبزرگ که در آن میوه میریزندوازجائی بجای دیگرمیبرند
( اسم ) سبزی خوردنی تره .

فرهنگ معین

( ~ . ) (اِ. ) سبزی خوردنی ، تره .

فرهنگ عمید

سبد بزرگ برای حمل میوه، کندو، کباره.

گویش مازنی

( کوآر ) /koaar/ بز ماده ی یک ساله
/kavaar/ تره

واژه نامه بختیاریکا

( کُو آر (کمار) ) عقده؛ غصه
( کُوار ) اسکلت

دانشنامه عمومی

کوار شهری در بخش مرکزی شهرستان کوار در استان فارس و مرکز شهرستان کوار می باشد.
شهرستان کوار به مرکزیت شهر کوار با مساحت ۱۶۵۰ کیلومتر مربع در مرکز استان فارس قرار دارد. جمعیت این شهرستان طبق آخرین سر شماری ۱۳۹۰ شمسی بابر با۹۵۰۰۰ نفر و جمعیت شهر کوار ۱۰۰، ۵۴۵ تن می باشد. کوار در ۵٠ کیلومتری جنوب غربی کلانشهر شیراز قرار دارد. روستای نوروزان جزو بهترین و مهمترین قطب های تولید انگور و انواع میوه های دیگر این شهرستان است که پیشینه ای بیش از هفتصد سال دارد. شهرستان کوار معروف به دشت خودروی گیاه گندنا ودر زمان ساسانیان پادگان نظامی سپاه ساسانی بوده است.
کوار کلمه ای فارسی است و به معنای سبدی پر از میوه می باشد. [ ۲] [ ۳] در برخی منابع تاریخی نام کُواد بر این شهر اطلاق شده است. در فارسنامه ابن بلخی در سال۵۰۰ ه‍. ق از قباد ساسانی که در سال های ۴۸۷ تا ۵۳۱ میلادی پادشاه ایران بوده است به عنوان بانی این شهر یاد شده است: چون قباد به پادشاهی نشست، سیرت های نیکو نهاد و عمارت های خرم بنا نهاد؛ و آثار او این شهرهاست کی در اصل او بنا کرده است، ارجان و نواحی آن … شهر آباد کُواد، . . . . [ ۴] قباد: کواذ: کواد: کوار
کوار با عرض جغرافیایی ۱۱ درجه و ۲۹ دقیقه و طول جغرافیایی ۴۲ درجه و ۵۲ دقیقه در مرکز استان فارس قرار دارد. شهرستان کوار از شمال با کلانشهر شیراز، از غرب با شهرستان فیروزآباد، از جنوب با شهرستان جهرم و از شرق با شهرستان سروستان همسایه است.
کوار با متوسط ارتفاع ۱۵۸۹ متر از سطح دریا قرار دارد و هوای آن در زمره هوای معتدل مدیترانه ای به شمار می رود. دمای این شهرستان در گرمترین روزهای تابستان تا ۴۳ درجه سانتی گراد و در سردترین شب های زمستان تا منهای ۵ درجه سانت گراد می رسد. متوسط بارندگی در این شهرستان ۳۲۴ میلی متر است.
جغرافیای کوار از دره و کوه گرفته تا دشت و رودخانه را شامل میشود ، رود قره آغاج دومین رود بزرگ استان فارس از میان دشتها و دره های کوار عبور میکند و پیوندی نا گسستنی با فرهنگ مردم کوار دارد ، علاوه بر این در منطقه فرمشکان به دلیل وجود چشمه ساران فراوان رودخانه دیگری به نام گبری جریان دارد که از چشمه های فرمشکان سرچشمه گرفته و به قره آغاج میپیوندد . رشته کوه بزرگ سپیدار بلند ترین ارتفاع جنوب کشور نیز در این شهرستان وجود دارد که قلل بلند این رشته کوه در منطقه فرمشکان کوار به بلندای 3100 متر میرسد و مملو از جنگل های انبوه و چشمه ساران فراوان است .
عکس کوارعکس کوارعکس کوارعکس کوار
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

آلاچیق به پارسی
KavAr
آلاچیق یا کپر ، خانه موقتی که روستائیان برای استراحت در کنار کشتزار درست میکنند همچنین نام شهری در استان فارس
این واژه در منطقه بم و نرماشیر به معنای کلبه یکبار مصرف که در بیابان ساخته میشود اطلاق می گردد
کوار ::نام سازمانی بین المللی برای کمک به افغان ها
*****
هم اکنون 24 هزار پناهجوی افعانی در شهرهای شیراز
لار. جهرم. کوار در استان فارس زندگی می کنند
شهرستان کوار به مرکزیت شهر کوار در فاصله 45 کیلومتری شیراز متشکل از دو بخش مرکزی و بخش طسوج
نام خانه های ساخته شده با شاخه و برگ های درخت خرما، مترادف کپر، در بعضی مناطق کاوار هم میگویند
سبدی پراز میوه ( منطقه همیشه سرسبز )
طایفه کوار*کرایی *بانی نام شهر کوار در استان فارس است
محل کوارکان در بین کهگیلویه و بهبهان منطقه اصلی سکونت ایل کرایی*کوروش عالی*بهداروند ( بختیاروند ) پیش از پراکنده شدن توسط شاه صفی بود
اسم محلی کیپرز مباشد در نواحی گلپایگان
تره بار

بپرس