کوئول

دانشنامه عمومی

کوئول ( نام علمی: Dasyurus ) یک سرده از کیسه داران گوشتخوار است و شامل ۶ گونه که بومی استرالیا و گینه نو هستند. نام کوئول ریشه در زبان های بومیان استرالیا دارد. پس از شیطان تاسمانی، کوئول ها بزرگ جثه ترین ستبردمان به شمار می روند. از ۶ گونه این حیوان چهار گونه بومی استرالیا و دو گونه بومی گینه نو هستند و دو گونه دیگر نیز در گذشته وجود داشته که از طریق فسیل های آن ها شناسایی شده اند.
کوئول ها گوشتخوارند و از پستانداران کوچک، پرندگان کوچک، قورباغه ها، مارمولک ها و حشرات تغذیه کرده و لاشه خواری هم می کنند. در حال حاضر در استرالیا صاریغ و خرگوش مهمترین منایع غذایی این حیوان هستند. طول عمر کوئول ها بین دو تا پنج سال است. جمعیت تمام گونه های کوئول با ورود اروپایی ها به استرالیا به شدت کاهش یافته و یکی از گونه ها کوئول شرقی در خاک اصلی استرالیا منقرض شده و فقط در جزیره تاسمانی باقی مانده است. معرفی گونه های مهاجم غیربومی مثل وزغ نیشکر ( که گوشت آن برای کوئول ها سمی است ) ، گربه و روباه که رقیب غذایی و شکارچی مستقیم کوئول ها و عامل انقراض بسیاری از طعمه های کوئول هستند و توسعه شهرها از مهمترین خطراتی هستند که بقای نسل کوئول ها را تهدید می کنند.
رنگ پوست بدن این جانوران خاکستری تا قهوه ای و سیاه و بینی آن ها صورتی است و مشخصه همهٔ کوئول ها خال های سفیدی است که بر بدنشان قرار دارد. اندازه بدن ( بی احتساب دم ) میان ۲۵ تا ۳۵ سانتی متر در گونه های کوچکتر و ۷۵ سانتی متر در گونه های بزرگتری چون کوئول دم خالدار است. دم آن ها مودار بوده و طول آن بین 25 تا 35 سانتی متر است. وزن کوئول ها بین ۳۰۰ گرم تا ۷ کیلوگرم است و کوئول ببری بزرگ ترین و سنگین ترین آن ها و کوئول شمالی کوچک ترین و سبک ترین آن ها است. کوئول ها حیواناتی شبزی هستند که بیشتر روز را در لانه خود بسر می برند. زندگی انفرادی دارند و فقط در فصل جفت گیری روابط اجتماعی کمی برقرار می کند. ماده ها در هر زایمان ۱۸ بچه به دنیا می آورند اما فقط شش بچه زنده می مانند چرا که کیسه شکمی آن ها ۶ نوک پستان دارد.
طول عمر در این حیوانات در طبیعت بین 2 تا 5 سال بوده و گونه های بزرگ تر عمر بیشتری دارند. [ ۱]
کوئول برنزی ( D. spartacus ) تنها پستانداری است که در منطقه ترنس فلای در جنوب گینه نو زندگی می کند اما در شمال استرالیا حضور ندارد. نزدیک ترین خویشاوند آن کوئول غربی است و این دو حیوان بعد از جدا شدن استرالیا و گینه نو از هم به دو گونه متفاوت تبدیل شدند.
کوئول گینه نو در بیشتر نقاط گینه نو در مناطقی با ارتفاع هزار متر و جزیره یاپان حضور دارد اما در مناطق پست جنوب و شرق یافت نمی شود. [ ۲]
• کوئول غربی ( D. geoffroii ) بومی جنوب و مرکز استرالیا و ویتبلت در غرب استرالیا. در گذشته در ۷۰ درصد خاک استرالیا حضور داشت.
• کوئول شرقی ( D. viverrinus ) در خاک اصلی استرالیا منقرض شده و آخرین بار در دهه ۱۹۶۰ مشاهده شد. در تاسمانی همچنان حضور دارد و دومین پستاندار بزرگ گوشتخوار بومی پس از شیطان تاسمانی است.
• کوئول دم خالدار یا کوئول ببری که در جنوب شرقی استرالیا حضور دارد.
• کوئول شمالی تا یک قرن پیش در تمام یک سوم شمالی استرالیا حضور داشت اما اکنون محدود به مناطق صخره ای و پرباران است و در برخی جزایر کوچک شمال استرالیا هم فراوان است.
عکس کوئول
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس