کنسرو ماهی به بسته بندی ماهی در قوطی هایی گفته می شود که هوا به داخل آن ها نفوذ نمی کند و در معرض حرارت قرار گرفته اند. کنسرو روشی برای نگهداری مواد غذایی است و محصولات کنسروشده معمولاً ماندگاری بین یک تا پنج سال دارند.
کنسرو ماهی معمولاً حاوی روغن مایع است اما تولیدکنندگان برای کسانی که نباید روغن و نمک مصرف کنند یا ذائقهٔ متفاوتی دارند ماهی در آب نمک ( بدون روغن ) ، ماهی در آب ( بدون روغن و نمک ) و ماهی در روغن زیتون هم تولید می کنند. [ ۱] درصورتی که ماهی تازه صید شده، به سرعت منجمد شود، در فرآوری آن نکته های بهداشتی رعایت شود و شرایط و زمان پخت آن طبق اصول پروتکل های نهادهای نظارتی باشد، تفاوت چندانی بین ارزش غذایی ماهی تازه و ماهی کنسروشده وجود ندارد. [ ۲]
کنسرو تن ماهی خوراکی است که در سراسر دنیا مصرف می شود. این کنسروها مغذی و منبع عالی پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین های گروه ب هستند. [ ۳] یک قوطی حدوداً ۱۵۰ گرمی ماهی تن، ۵۶ درصد از نیاز روزانهٔ فرد به پروتئین را تأمین می کند. [ ۴] با این حال در ماهی تن مقادیری جیوه وجود دارد و به همین دلیل پژوهشگران توصیه می کنند زنانی که در سنین بارداری هستند باید مصرف کنسرو ماهی تن را به ۱۱۳ میلی گرم در هفته ( کمی کمتر از یک قوطی کنسرو ) کاهش دهند. میزان جیوهٔ موجود در ماهی های تن، از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ هر سال تقریباً ۴ درصد افزایش یافته است. [ ۵] برخی محققان معتقدند فواید مصرف ماهی تن کنسرو شده همچنان بر خطرات احتمالی ناشی از آلاینده های موجود در آن می چربد. اینان بر این باورند که این واقعیت سیاره ای است که ما با آن خوب رفتار نکرده ایم و دیگر هیچ غذای ۱۰۰٪ سالمی در دنیا وجود ندارد. [ ۴] با این حال عده ای دیگر معتقدند گروه هایی مانند زنان باردار نباید ماهی تن کنسرو شده مصرف کنند و می توانند غذاهای دریایی دیگر مثل ماهی خال خالی، سالمون، میگو یا کنسرو سبزیجات را جایگزین آن کنند. [ ۴]
کنسروهای ماهی تن به دلیل، طعم، مزه، رنگ، بو، کیفیت و ارزش تغذیه متفاوت، قیمت های متفاوتی دارند، با این حال تشخیص نوع ماهی تن با نگاه کردن به آن، برای افراد غیرمتخصص ممکن نیست. هوور، هوور مسقطی، گیدر ( زردباله ) ، زرده و بادبان ماهی ( اسبک ) مهمترین گونه های ماهی تن آب های جنوب ایران هستند که در تهیهٔ کنسرو استفاده می شوند. [ ۶] مرغوب ترین گونهٔ تن گیدر است اما بیشتر کنسرو تن در بازار ایران از گونه هوور است و حتی آن را محبوب ترین نوع ماهی تن می دانند. زرده و اسبک از لحاظ مرغوبیت و قیمت پس از این ها قرار می گیرند و برخی منابع، زرده را در زمرهٔ ماهی های تن قرار نمی دهند. [ ۶]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفکنسرو ماهی معمولاً حاوی روغن مایع است اما تولیدکنندگان برای کسانی که نباید روغن و نمک مصرف کنند یا ذائقهٔ متفاوتی دارند ماهی در آب نمک ( بدون روغن ) ، ماهی در آب ( بدون روغن و نمک ) و ماهی در روغن زیتون هم تولید می کنند. [ ۱] درصورتی که ماهی تازه صید شده، به سرعت منجمد شود، در فرآوری آن نکته های بهداشتی رعایت شود و شرایط و زمان پخت آن طبق اصول پروتکل های نهادهای نظارتی باشد، تفاوت چندانی بین ارزش غذایی ماهی تازه و ماهی کنسروشده وجود ندارد. [ ۲]
کنسرو تن ماهی خوراکی است که در سراسر دنیا مصرف می شود. این کنسروها مغذی و منبع عالی پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین های گروه ب هستند. [ ۳] یک قوطی حدوداً ۱۵۰ گرمی ماهی تن، ۵۶ درصد از نیاز روزانهٔ فرد به پروتئین را تأمین می کند. [ ۴] با این حال در ماهی تن مقادیری جیوه وجود دارد و به همین دلیل پژوهشگران توصیه می کنند زنانی که در سنین بارداری هستند باید مصرف کنسرو ماهی تن را به ۱۱۳ میلی گرم در هفته ( کمی کمتر از یک قوطی کنسرو ) کاهش دهند. میزان جیوهٔ موجود در ماهی های تن، از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ هر سال تقریباً ۴ درصد افزایش یافته است. [ ۵] برخی محققان معتقدند فواید مصرف ماهی تن کنسرو شده همچنان بر خطرات احتمالی ناشی از آلاینده های موجود در آن می چربد. اینان بر این باورند که این واقعیت سیاره ای است که ما با آن خوب رفتار نکرده ایم و دیگر هیچ غذای ۱۰۰٪ سالمی در دنیا وجود ندارد. [ ۴] با این حال عده ای دیگر معتقدند گروه هایی مانند زنان باردار نباید ماهی تن کنسرو شده مصرف کنند و می توانند غذاهای دریایی دیگر مثل ماهی خال خالی، سالمون، میگو یا کنسرو سبزیجات را جایگزین آن کنند. [ ۴]
کنسروهای ماهی تن به دلیل، طعم، مزه، رنگ، بو، کیفیت و ارزش تغذیه متفاوت، قیمت های متفاوتی دارند، با این حال تشخیص نوع ماهی تن با نگاه کردن به آن، برای افراد غیرمتخصص ممکن نیست. هوور، هوور مسقطی، گیدر ( زردباله ) ، زرده و بادبان ماهی ( اسبک ) مهمترین گونه های ماهی تن آب های جنوب ایران هستند که در تهیهٔ کنسرو استفاده می شوند. [ ۶] مرغوب ترین گونهٔ تن گیدر است اما بیشتر کنسرو تن در بازار ایران از گونه هوور است و حتی آن را محبوب ترین نوع ماهی تن می دانند. زرده و اسبک از لحاظ مرغوبیت و قیمت پس از این ها قرار می گیرند و برخی منابع، زرده را در زمرهٔ ماهی های تن قرار نمی دهند. [ ۶]
wiki: کنسرو ماهی