کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک

دانشنامه عمومی

کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک ( آی ئی سی ) ( به انگلیسی: International Electrotechnical Commission ( IEC ) ) یک موسسهٔ استاندارد غیرانتفاعی غیردولتی است که استانداردهای بین المللی کلیهٔ فناوریهای مرتبط با الکترونیک و الکتریسیته ( در کنار هم با نام الکتروتکنولوژی شناخته می شوند ) را تهیه و منتشر می کند.
استانداردهای آی ئی سی شامل دامنهٔ وسیعی از فناوری ها ازجمله تولید، انتقال و توزیع نیرو برای مصارف اداری و خانگی، نیمه رساناها، فیبرهای نوری، باتریها، انرژی خورشیدی، فناوری نانو، انرژی دریایی و بسیاری دیگر می شود.
همچنین آی ئی سی مدیریت سه سامانه ارزیابی انطباق جهانی را که تجهیزات، سامانه ها یا اجزا را بر اساس استاندارهای جهانی تصدیق می کنند بر عهده دارد. منشور آی ئی سی همه موارد مربوط به الکتروتکنولوژی را می پذیرد از جمله: تولید انرژی، الکترونیک، مغناطیس، الکترومغناطیس، چندرسانه ای، ارتباطات، تکنولوژی پزشکی و…
آی ئی سی در سال ۱۹۰۶ برپایه صحبت های موسسه مهندسان الکترونیک بریتانیا، مؤسسه مهندسان برق آمریکا و دیگران که از سال ۱۹۰۰در کنگرهٔ پاریس آغاز شده بود شکل گرفت. این سازمان در لندن تأسیس شد و در سال ۱۹۴۸ به ژنو انتقال یافت. دفاتر منطقه ای آی ئی سی در سنگاپور ( آسیا/اقیانوسیه ) ، سائو پائولو برزیل ( آمریکای لاتین ) ، بوستون، ماساچوست ایالات متحده ( آمریکای شمالی ) قرار دارد. امروزه آی ئی سی به عنوان پیشرو و رهبر جهانی برای رشتهٔ خود مطرح است و استانداردهای این سازمان به عنوان مرجع استانداردهای ملی در کشورهای عضو پذیرفته می شود. ۱۰۰۰۰ متخصص الکتریک و الکترونیک از شرکت ها، دولت ها، دانشگاه ها و آزمایشگاه ها در امور مورد علاقه و تخصصشان با این سازمان همکاری دارند. IEC نقش مؤثری در توسعه و توزیع واحدهای اندازگیری از جمله هرتز، وبر و گاوس داشته است.
در ۱۹۳۲ این سازمان واژه نامهٔ چندزبانهٔ بین المللی را برای هماهنگ کردن واژگان مرتبط با الکترونیک، الکتریک و فناوری منتشر کرد. استانداردهای IEC در عنوان و نام خود دارای اعدادی در بین ۶۰۰۰۰ تا ۷۹۹۹۹ هستند به طور مثال استاندارد IEC 60417:علامات گرافیکی برای استفاده در تجهیزات. شمارهٔ استانداردهای IEC قدیمی از سال ۱۹۹۷ با اضافه کردن عدد ۶۰۰۰۰ به عدد قبلی اصلاح شد به طور مثال IEC 27 به IEC 60027 تبدیل شد. IEC با سازمان های سازمان بین المللی استانداردسازی ( ISO ) و اتحادیه بین المللی مخابرات ( ITU ) همکاری نزدیکی دارد. به علاوه این IEC باز سازمان های توسعهٔ استاندارد بزرگ دیگری نیز همکاری دارد. به طور مثال قرارداد همکاری با مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک ( IEEE ) در سال ۲۰۰۲. مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک[ ۱]
عکس کمیسیون بین المللی الکتروتکنیکعکس کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس