الکترونیک

/~elekteronik/

معنی انگلیسی:
electronics

لغت نامه دهخدا

الکترونیک. [ اِ ل ِ رُ ] ( فرانسوی ، اِ ) شاخه ای است از مهندسی که در تئوری و وسایل و طرحهای مربوط به پخش و جذب الکترونها بحث می کند، و مباحث طرح شده در آن مسائلی از این قبیلند: لوله های الکترونی ، لوله اشعه کاتد، اطاقهای فتو الکتریک و امثال آن.
تاریخچه رشته الکترونیک : در سال 1868 م. هیتورف ( 1824- 1914 ) اشعه کاتدیک را کشف کرد و آنگاه به سال 1872 م. کروکس ( 1832 - 1919 ) به تولید آن در لوله های کروکس پرداخت. گلدشتاین ( 1850 - 1930 ) در 1886 م. اشعه مثبت را بدست آورد و مطالعات تجربی و نظری وی و دیگران توأم با کارهای ته ( 1831 - 1901 ) و هرتز ( 1857 - 1894 ) و لنارد ( 1862 - 1947 ) و ژ. ژ. تامسن ( 1856 - 1940 ) و ژان پرن ( 1870 - 1942 ) ذره ای بودن طبیعت این اشعه را اثبات کرد. میلیکان ( 1868 - 1953 ) به سال 1912 م. بار الکتریکی الکترون را معین کرد و طیف نگار جرم [ کار تامسن و استون ] ( 1877 - 1945 ) جرم اتمها و یونها را بدست آورد. رونتگن ( 1845 - 1923 ) در سال 1895 اشعه x ( ایکس ) را کشف کرد و سپس طبیعت موجی آن بوسیله آزمایشهای انحراف نور فن لو تعیین و تبیین گردید. هرتز بسال 1887 م. فتو الکتریک و ریچاردسن ( 1879 - 1959 ) در 1901 م. ترمو الکتریک ، و بکرل ( 1852 - 1908 ) در 1896 م. رادیو اکتیویته را تبیین کرد. نظریه الکترومغناطیسی ماکس ول موجب شد که از طریق محاسبه بوجود موج الکترومغناطیسی پی برده شود. هرتز در 1888 م. آنها را بدست آورد و مطالعه کرد و آگهی و کشف این امواج به سال 1890 م. بوسیله دستگاه کهرور اختراع برانلی ( 1844 - 1940 ) آسان شد. پوپوف ( 1859 - 1905 ) در 1895 م. آنتن را اختراع کرد و این اختراع به مارکنی ( 1869 - 1937 ) اجازه داد که درین سال از مسافتی درحدود ده دوازده کیلومتری علائم.F.S.T را انتقال دهد. پولسن ( 1869 - 1942 ) تلفون بی سیم را اختراع کرد؛ و اختراع لامپهای دیود به سال 1904 م. و تریود بسال 1913 م. موجب شد که تولید موجهای مزبور انجام گیرد و خواص آنها شناخته شود.بکار بردن سلولهای فتو الکتریک و نوسان نگار کاتدیک برون ( 1850 - 1918 ) باعث گردید که سینمای ناطق و تلویزیون و میکرسکپ الکترونیک و رادار و غیره اختراع شود. مطالعه تکامل علم الکتریک درین پنجاه سال اخیر وابسته بکمک متقابل دو امریست که یکی از کشف اشعه کاتدیک آغاز می گردد و به پوزیترون «اندرسون » ( 1832 م. ) و نترون شادویک ( 1932 ) ختم میشود و دیگری از تئوریی که بوسیله ماکس ول آغاز میگردد و با گذشتن از هرتز و لورنتز و انشتین ( 1879 - 1955 ) ( نسبیت ) و پلانک ( 1858 - 1947 ) ( کوانتا ) و بوهر به لوئی دوبرگلی ( کاشف مکانیک موجی )و شرودینگر و هایزنبرگ میرسد این دو سری تجسس که از دو مبداء مختلف آغاز میشوند هر دو در زمینه وسیعمسأله اتم بهم میرسند.

فرهنگ فارسی

( اسم ) ( صفت ) پدید آمده بوسیل. الکترن ها.
شاخه ایست از مهندسی که در تئوری و وسایل و طرحهای مربوط بپخش و جذب الکترونها بحث میکند .

فرهنگ معین

(اِ لِ تِ رُ ) [ فر. ] (اِ. ) بخشی از فیزیک که به مطالعة پدیده ها و دستگاه های الکترونی مانند ترانزیستور، کامپیوتر و غیره و نیز طراحی و ساخت کنترل و کاربرد وسایل مربوط می پردازد.

فرهنگ عمید

شعبه ای از فیزیک و مهندسی برق که دربارۀ صدور الکترون ها از اجسام و استفاده از دستگاه های الکترونی بحث می کند.

فرهنگستان زبان و ادب

{electronics} [فیزیک] شاخه ای از دانش و فنّاوری که به مطالعۀ رسانش الکتریسته در گازها یا خلأ یا مواد نیم رسانا و رسانا و نیز طراحی و ساخت و واپایش و کاربرد وسایل مربوط می پردازد

دانشنامه عمومی

اِلِکترونیک ( به انگلیسی: Electronics ) دانشی است شامل فیزیک، مهندسی، فناوری و کاربردهایی که با جریان و کنترل الکترون ها در خلا و ماده سروکار دارد. [ ۱] در الکترونیک برای کنترل جریان الکترون از دستگاه های فعال تقویت و یکسوسازی استفاده می شود، درحالی که در مهندسی برق کلاسیک از اثرات غیرفعال مانند مقاومت، خازن و القاگر برای کنترل جریان الکتریسیته استفاده می شود.
الکترونیک تأثیر عمده ای در پیشرفت جامعه مدرن داشته است. شناسایی الکترون در سال ۱۸۹۷، و سپس اختراع لامپ خلأ که می توانست سیگنال های کوچک الکتریکی را تقویت و یکسوسازی کند، زمینه الکترونیک و عصر الکترون را افتتاح کرد. [ ۲] این تمایز در حدود سال ۱۹۰۶ با اختراع لی دفارست از تریود آغاز شد، که تقویت الکتریکی سیگنال های رادیویی ضعیف و سیگنال های صوتی را با دستگاه غیر مکانیکی امکان پذیر کرد. تا سال ۱۹۵۰، این رشته «فناوری رادیویی» نامیده می شد زیرا کاربرد اصلی آن طراحی و تئوری فرستنده های رادیویی، گیرنده ها و لامپ های خلأ بود.
عبارت «الکترونیک حالت - جامد» پس از ساخت اولین ترانزیستور توسط ویلیام شاکلی، والتر هاوسر براتین، جان باردین در آزمایشگاه های بل در ۱۹۴۷ ظهور کرد. سپس در سال ۱۹۵۹ ماسفت توسط محمد عطاالله ( و همکارش داوون کانگ ) اختراع شد. ماسفت اولین ترانزیستور کاملاً جمع و جور بود که می توانست برای طیف وسیعی از کاربردها کوچک سازی و تولید انبوه شود، که باعث ایجاد انقلابی در صنعت الکترونیک شد و نقشی اساسی در انقلاب میکروالکترونیک و انقلاب دیجیتال داشت. ماسفت از آن زمان به عنصر اصلی اکثر تجهیزات الکترونیکی مدرن تبدیل شده است و پرکاربردترین دستگاه الکترونیکی در جهان است.
از الکترونیک به طور گسترده ای در پردازش اطلاعات، ارتباطات از راه دور و پردازش سیگنال استفاده می شود. توانایی دستگاه های الکترونیکی در عملکرد به عنوان کلید، پردازش اطلاعات دیجیتالی را امکان پذیر کرده است. فناوری های اتصال متقابل مانند بردهای مدار، فناوری بسته بندی الکترونیکی و سایر اشکال متنوع زیرساخت های ارتباطی، عملکرد مدار را کامل کرده و قطعات الکترونیکی مخلوط را به یک سیستم کاری منظم تبدیل می کنند، که سیستم الکترونیکی نامیده می شود. کامپیوترها یا سیستم های کنترل نمونه هایی از سیستم الکترونیکی هستند. یک سیستم الکترونیکی ممکن است جزئی از سیستم مهندسی شده دیگر یا یک دستگاه مستقل باشد. از سال ۲۰۱۹ بیشتر دستگاه های الکترونیکی[ ۳] از قطعات نیمه هادی برای انجام کنترل الکترون استفاده می کنند. معمولاً، دستگاه های الکترونیکی شامل مدارهای متشکل از نیمه رساناهای فعال با المان های غیرفعال مکمل هستند. چنین مداری به عنوان مدار الکترونیکی توصیف می شود. علم الکترونیک با مدارهای الکتریکی سروکار دارد که شامل اجزای الکتریکی فعال مانند لامپ های خلأ، ترانزیستورها، دیودها، مدارهای مجتمع، الکترونیک نوری، و سنسورها، قطعات الکتریکی غیرفعال همراه و فناوری های اتصال داخلی هستند.
عکس الکترونیکعکس الکترونیکعکس الکترونیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

الکترونیک (electronics)
شاخه ای از علم برای بررسی گسیل الکترون از رساناها و نیم رساناها، ایجاد تغییر در این الکترون ها، و ساخت وسایل الکترونیکی. نخستین وسیلۀ الکترونیکی لامپ گرمایونی یا لامپ خلأ بود که در آن، الکترون ها در خلأ حرکت می کردند. با اختراع این لامپ، وسایلی مانند رادیو، تلویزیون، رادار، و رایانه ساخته شد. از ۱۹۴۸، استفاده از ترانزیستورهای نسبتاً کوچک و مطمئن به جای لامپ منجر به توسعۀ الکترونیک شد. وسایل الکترونیکی مدرن با مدارهای مجتمع کوچک (تراشه های سیلیسیمی) کار می کنند. این تراشه ها برش های نازک بلورند که ده ها هزار مؤلفۀ الکترونیکی را در خود جای داده اند. با استفاده از وسایل حالت جامد، مانند مدارهای مجتمع، می توان مدارهای الکترونیکی بسیار پیچیده ای ساخت. به کارگیری این مدارها به ابداع وسایلی مانند ساعت دیجیتال، ماشین حساب جیبی، میکرورایانههای پرقدرت و واژه پرداز انجامیده است.

مترادف ها

electronics (اسم)
الکترونیک

پیشنهاد کاربران

کهرباپایی
رخشاپایی
درخشپایی
دگرش الکترونیک و الکتریسیته در این است که در الکتریسیته توان الکتریکی به روشنایی، جنبش، گرما و مانند آنها دگرسان میشود، اما در الکترونیک، این توان برای کاربرد ویژه ای پایش یا مهار ( کنترل ) میشود.
دانشی است شامل فیزیک، مهندسی، فناوری و کاربردهایی که با جریان و کنترل الکترون ها در خلا و ماده سروکار دارد. در الکترونیک برای کنترل جریان الکترون از دستگاه های فعال تقویت و یکسوسازی استفاده می شود، در
...
[مشاهده متن کامل]
حالیکه در مهندسی برق کلاسیک از اثرات غیرفعال مانند مقاومت، خازن و القاگر برای کنترل جریان الکتریسیته استفاده می شود.

❶ آسروژیک ( asrōʒik )
آسرو ( الکتریک ) اژ ( ōʒ ) ( بسته ی ِ انرژیِ کوانتومی ) یک ( پسوند پوییده نامساز [اسم مفعول ساز] )
❷ ویروژیک ( virōʒik )
ویرو ( الکتریک ) اژ ( ōʒ ) ( بسته ی ِ انرژیِ کوانتومی ) یک ( پسوند پوییده نامساز [اسم مفعول ساز] )
...
[مشاهده متن کامل]

❸ کهربوژیک ( kəhrobōʒik )
کهرُب ( الکتریک ) اژ ( ōʒ ) ( بسته ی ِ انرژیِ کوانتومی ) یک ( پسوند پوییده نامساز [اسم مفعول ساز] )

برابر پارسی واژه ( الکترونیک ) ، ( کهربائیک ) است.
الکترونیک شاخه ای از فیزیک و مهندسی برق است که به مطالعه قطعات الکترونیکی می پردازد.
نیاز به توضیح ندارد
الکترونیک
ستود ( تعریف ) : شاخه ای از دانش اندازشگری ( مهندسی ) است که در باره ی نگرش پردازی ( تئوری ) و ابزار و پیش اندازش های ( طرح های ) دَرکِشند ( جذب ) و پخش دِرَخشَک ، دِرَخشیز = الکترون چون می درخشد ) می جوید ( بحث می کند ) .
الکترونیک : دِرَخشَک شِناسی ، دِرَخشیزگَری

الکترونیک=برقینه ای ( بَرغینه ای ) ، بَرقیزی
بَرق یا بَرغ واژه ای پارسی است و با واژهء بَراز به چم روشنایی، درخشندگی، خویشاوند است.
الکترونیک=رَخشاری، رَخشینه ای، رَخشیزی
اذرخش

بپرس