کلیم چوریوموف

دانشنامه عمومی

کلیم ایوانوویچ چوریوموف ( به روسی: Клим Ива́нович Чурю́мов ) ( به اوکراینی: Клим Іва́нович Чурю́мов ) ( ۱۹ فوریه ۱۹۳۷ – ۱۴ اکتبر ۲۰۱۶ ) اخترشناس اوکراینی و از اعضاء اتحادیه بین المللی اخترشناسی و آکادمی علوم نیویورک بود. وی در سال ۱۹۶۹ به همراه سوتلانا ایوانونا گراسیمنکو موفق به کشف دنباله دار تناوبی ای گردید که در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۴ طی عملیاتی پیچیده سفینهٔ فیلی که با فضا پیمای روزتا به فضا پرتاب شده بود با موفقیت روی آن فرود آمد.
وی در ۱۹ فوریهٔ ۱۹۳۷ در میکولائیف در اوکراین دیده به جهان گشود. پدرش ایوان ایوانوویچ چوریوموف طی جنگ جهانی دوم کشته شد. در ۱۹۴۹ خانوادهٔ چوریوموف از میکولایف به کیف نقل مکان نمودند. وی پس از کلاس هفتم وارد کالج راه آهن کیف گردید و در ۱۹۵۵ با درجه عالی از آن فارغ التحصیل شد و برای ادامه تحصیلات عالی معرفی نامه دریافت نمود.
وی در دانشکدهٔ فیزیک دانشگاه ملی تاراس شفچنکو کیف پذیرفته شد. زمانیکه در سال سوم تحصیلات اش بود از اینکه بجای دپارتمان اپتیک ( نورشناسی ) وارد دپارتمان فیزیک نظری شده پشیمان گشت اما با اینحال به تحصیلات اش در رشتهٔ فیزیک تئوریک ادامه داد ولی سرانجام وارد دانشکدهٔ اخترشناسی شد. پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه کیف وی به ایستگاه ژئوفیزیک قطبی در تیکسی بای در استان یاکوتای شوروی فرستاده شد و در آنجا به مطالعه شفق قطبی و جریانهای مغناطیسی زمین و یونوسفر پرداخت.
وی پس از اینکه دورهٔ دکترا را با تمرکز روی اخترفیزیک در دانشگاه ملی تاراس شفچنکو کیف به پایان رسانید، در دپارتمان فیزیک همین دانشگاه شروع بکار و فعالیت نمود. به عنوان بخشی از فعالیت هایش، وی در رصد خانهٔ اخترشناسی دانشگاه شروع به رصد و مطالعه بر روی دنباله دارها پرداخت. در سال ۱۹۶۹ به همراه سوتلانا ایوانونا گراسیمنکو که به تازگی در این دانشگاه وارد دورهٔ دکترایش در زمینهٔ اخترشناسی شده بود از جانب دانشگاه طی مأموریتی اکتشافی برای رصد دنباله دارهای متناوب به آلماتی فرستاده شدند که حاصل آن کشف دنباله دار ۶۷ پی/چوریوموف - گراسیمنکو بود که به افتخار وی و سوتلانا ایوانونا گراسیمنکو به این اسم نامگذاری شد.
در سال ۱۹۷۲ وی از اولین رسالهٔ خود را با موضوعیت دنباله دار تناوبی Comet Ikeya–Seki , Honda ( С/1968 ) , Tago - Sato - Kosaka ( C/1969 T1 ) و دنباله دار تناوبی جدید ۶۷ پی/چوریوموف - گراسیمنکو دفاع نمود. او به همراه اخترشناس دیگری به نام و؛ و سولاداونیکف ستارهٔ دنباله دار غیر تناوبی دیگری را نیز کشف نمود که C/1986 N1 Churyumov - Solodovnikov نام گرفت.
عکس کلیم چوریوموف
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس