کلیسای کاتولیک


معنی انگلیسی:
catholic, catholicism, roman catholic, roman catholic church

دانشنامه عمومی

کلیسای کاتولیک رم یا کلیسای کاتولیک رومی یا کلیسای کاتولیک ( به لاتین: Ecclesia Catholica ) بزرگ ترین کلیسای مسیحیت در جهان است. کلیسای کاتولیک با بیش از یک و نیم میلیارد نفر پیرو در کل جهان، بزرگ ترین شاخه از کلیسای مسیحی محسوب می شود. [ ۵] در راس این کلیسا اسقف اعظم روم قرار دارد که با نام پاپ شناخته می شود. دکترین این کلیسا بر اعتقاد نامه نیقیه استوار است. این کلیسا به هفت آیین اصلی کلیسا موسوم به هفت راز مقدس باور دارد.
هم اکنون یکی از مهم ترین آموزه های کلیسای کاتولیک، اتحاد و بنای یک کلیسای راستین است که سر آن عیسی محسوب می شود. [ ۶] تمامی اسقفان کلیسای کاتولیک خود را نمایندگان رسولان عیسی مسیح و همچنین خود را جانشین پطرس مقدس می دانند.
کلیسای کاتولیک اهداف خود را بر «گسترش انجیل عیسی مسیح، مدیریت کلیسا از طریق حاکمیت دینی و اعمال خیریه تأسیس بیمارستان، یتیم خانه و مدرسه» تعریف می کند. [ ۷] کلیسای کاتولیک همچنین برنامه های اجتماعی و مؤسسات خیریهٔ مسیحی را نیز اداره می کند، ازجمله مدارس، دانشگاه ها، بیمارستان ها، پناهگاه ها و صومعه ها که به تبلیغ محبت و انسان دوستی می پردازند، و همچنین به افراد نیازمند و خواهان کمک، خدمات رفاهی می رسانند. از مدارس معروف کاتولیک در ایران پیش از انقلاب به مدرسه ژاندارک در منطقه ۱۲ شهرداری تهران می توان اشاره کرد که بزرگان علم و ادب بسیاری از آن فارغ التحصیل شدند. [ ۸] هم اکنون دولت شهر واتیکان مرکز همراهی و حضور سایر اسقف ها و مسیحیان جهان در درون شهر رم در کشور ایتالیا جای دارد.
کاتولیک از واژه یونانی کاثولیکوس ( Katholicos ) در لغت یونانی به معنای «جامع» است و کلیسای کاتولیک به این معنا شامل کلیه شعب دین مسیح می باشد، که در راس این کلیسا اسقف رم قرار دارد که با نام پاپ شناخته می شود. [ ۹] [ ۱۰]
دین مسیحیت بر اساس آموزه های عیسی مسیح، که در سده نخست میلادی در منطقه یهودیه به موعظه و پند و اندرز اهالی آنجا می پرداخت، استوار است اما دین مسیحیت با توجه بر شکنجه پیروان آن بخاطر برخی از بزرگان یهودی که خواهان از بین بردن رسولان مسیح و پیروان آنها بودند با تحت فشار قرار دادن امپراتوری بزرگ روم و مخالف نشان دادن مسیحیان با خدایان باستان از سوی امپراتوری روم که پرستش چند خدایی یا به اصطلاح پاگانیسم رواج داشت، گسترش یافت تا اینکه پس از گرویدن کنستانتین یکم پادشاه روم به دین مسیحت، پس از گذر مدتی در سال ۳۱۳ میلادی وی بر طبق اعلام فرمانی موسوم به فرمان میلان، دین رسمی امپراتوری روم را مسیحیت اعلام کرد و امپراتوری روم حامی مسیحیان و مردم تحت امپراتوری شد. در سال ۳۲۵ میلادی، قانونی به نام اعتقادنامه ایمان نیقیه مصوب شورای نیقیه به تصویب رسید که این اعتقادنامه اساس دین مسیحیت گردید و امروزه تمامی مسیحیان ( به استثنای کلیسای شرق ) به آن باور دارند.
عکس کلیسای کاتولیکعکس کلیسای کاتولیکعکس کلیسای کاتولیکعکس کلیسای کاتولیکعکس کلیسای کاتولیکعکس کلیسای کاتولیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پیشنهاد کاربران

بپرس