کلوچه. [ ک ُ چ َ / چ ِ ] ( اِ ) کلوچ. کلیچه. کلیجه. نان روغنی بزرگ. ( فرهنگ فارسی معین ). کلیچه. قرص. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). || نوعی نان شیرینی و آن انواع دارد. طرز تهیه متداول آن چنین است : یک کیلو آرد سفید خوب را درظرفی ریزند و میانش را گود کنند و نیم کیلو کره صاف شده و 4 عدد تخم مرغ و اندکی نمک با یک استکان آب در آن ریزند و بهم زده مشت و مال دهند تا خوب خمیر بعمل آید سپس آن را در ظرفی نهند و دو ساعت به حال خودگذارند تا ور آید. ( فرهنگ فارسی معین ) : کاک و کلوچه نسبتش گر به دو ماه کرده ام سهل مبین که فکر آن من به دو ماه کرده ام.
بسحاق اطعمه.
- کلوچه قندی ؛ نوعی از شیرینی که از شکرو آرد گندم کنند. قسمی نان شکرین. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). کلوچه. [ ک ُ چ ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان کاوبازه است که در شهرستانبیجار واقع است و 380 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ). کلوچه. [ ک ُ چ ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان میاندربند است که در بخش مرکزیشهرستان کرمانشاهان واقع است و 150 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).
فرهنگ فارسی
نوعی ازشیرینی که با آردگندم وروغن وشکردرست میکنند، گرده نان، کلیچه ( اسم ) ۱ - نان روغنی بزرگ . ۲ - نوعی نان شیرینی و آن انواع دارد . طرز تهی. قسم متداول آن چنین است : یک کیلو آرد سفید خوب را در ظرفی ریزند و میانش را گود کنند و نیم کیلو کر. صاف شده و ۴ عدد تخم مرغ و اندکی نمک با یک استکان آب در آن ریزند و بهم زده مشت و مال دهند تا خوب خمیر بعمل آید . سپس آنرا در ظرفی نهند و دوساعت بحال خود گذارند تا ور آید .
فرهنگ معین
(کُ چِ ) (اِ. ) نوعی نان شیرینی که با آرد گندم و روغن و شکر می سازند. کلیچه هم گفته می شود.
فرهنگ عمید
۱. نوعی شیرینی که با آرد گندم، روغن، و شکر تهیه می شود. ۲. گردۀ نان.
گویش مازنی
/kel vache/ کلید در خانه
واژه نامه بختیاریکا
کِلیچِه
دانشنامه عمومی
کلوچه (استان لهستان کوچک تر). کلوچه ( به لهستانی: Klucze ) یک روستا در لهستان است که در گمینا کلوچه واقع شده است. [ ۱] کلوچه ۵٬۹۲۶ نفر جمعیت دارد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف
دانشنامه آزاد فارسی
کُلوچه نوعی کیک تخت کوچک که می توان آن را به قدری پخت تا کاملاً برشته شود یا تا حدی پخت که نرم باقی بماند. مدت زمان پخت آن به نوع کلوچه بستگی دارد. کلوچه انواع متفاوتی دارد. می توان از انواع مرباها و ژله ها در وسط آن استفاده کرد یا به خمیر آن مواد مختلف افزود؛ مثلاً کلوچۀ نارگیلی با اضافه کردن پودر نارگیل و کلوچۀ کاکائویی با افزودن پودر کاکائو تهیه می شوند. البته انواع کلوچه های محلی نیز در هر منطقه وجود دارد، مانند کلوچه های فومنی که در ناحیۀ فومن تهیه می شوند.
مامانت گفت واست کلوچه بگیریماااااا یادت میاد حالا باید بگی من آماده ام
منبع. عکس فرهنگ ریشه شناختی زبان فارسی دکتر محمد حسن دوست زبان های ترکی�در چند مرحله بر�زبان فارسی�تأثیر گذاشته است. نخستین تأثیر زبان ترکی بر پارسی، در زمان حضور سربازان تُرک در ارتش�سامانیان�روی داد. پس از آن، در زمان فرمان روایی�غزنویان، �سلجوقیان�و پس از�حملهٔ مغول، تعداد بیشتری�وام واژهٔ�ترکی به زبان فارسی راه یافت؛ اما بیشترین راه یابی واژه های ترکی به زبان فارسی در زمان فرمانروایی�صفویان، که ترکمانان�قزلباش�در تأسیس آن نقش اساسی داشتند، و�قاجاریان�بر ایران بود. ... [مشاهده متن کامل]
• منابع ها. تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. اول و دوم، انتشارات ققنوس، ۱۳۷۴ • تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. سوم، انتشارات بدیهه، ۱۳۷۴ • حسن بیگ روملو، �احسن التواریخ� ( ۲ جلد ) ، به تصحیح�عبدالحسین نوایی، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، ۱۳۴۹. ( مصحح در پایان جلد اول شرح مفصل و سودمندی از فهرست لغات�ترکی�و�مغولی�رایج در متون فارسی از سده هفتم به بعد را نوشته است ) • فرهنگ فارسی، محمد معین، انتشارات امیر کبیر، تهران، ۱۳۷۵ • غلط ننویسیم، ابوالحسن نجفی، مرکز نشر دانشگاهی، تهران، ۱۳۸۶ • فرهنگ کوچک زبان پهلوی، دیوید نیل مکنزی، ترجمه مهشید فخرایی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ۱۳۷۹
اگه کلوچه فارسیه، چرا قزاق ها بهش کولچه میگن؟ حتی ظاهر کلمه هم مشخصا شبیه ترکیه
کلوچه واژه ای پارسی است که در پارسی میانه به ریخت کلوچگ بوده
کلوچه نوعی نان شیرینی است که از آرد گندم، شکر و روغن تهیه می شود. با اضافه کردن پودر نارگیل یا شکلات به خمیر کلوچه می توان کلوچه نارگیلی یا شکلاتی تهیه کرد. اولین بار در جهان کلوچه در قرن هفتم میلادی در ایران، سیستان پخته شد. ... [مشاهده متن کامل]
کلوچه سیستانی کلوچه سیستانی، از ترکیب آرد، روغن، خمیرمایه، سیاه دانه، رازیانه و خرما است. کلوچه خرمایی یکی از شیرینی های مخصوص و محلی مردم سیستان است که از سال های قدیم تا به امروز پخت آن در بین سیستانی ها رواج داشته است. گویا واژه «کلوچه» در زبان فارسی با واژه های مشابه خود در دیگر زبان های هندواروپایی از یک ریشه است؛ قیاس کنید با روسی: Кулич ( کولیچ ) و یونانی: κόλλιξ ( کولیکس ) . این واژه در شعر ( کاک و کلوچه نسبتش گر به دو ماه کرده ام - - - سهل مبین که فکر آن من به دو ماه کرده ام ) که سروده شاعر طنزگوی قرن نهم هجری قمری، بُسحاق اطعمه است، به کار رفته است. در فرهنگ بزرگ سخن، لغت نامه دهخدا، فرهنگ فارسی معین و عمید این واژه را فارسی دانسته اند. در زبان انگلیسی، واژه Kulich از Кулич روسی و آن نیز از واژه یونانی κόλλιξ گرفته شده است.
کلوچه یک واژه کاملا پارسی است. چون ترکی آن می شود گورابیه به رز دوستانی زور واژه پارسی ترکی واژه کلوچه یک واژه صد درصدر پارسی است.
کلوچه کلمه ای تورکی است در اصل کوکچه است که از کوکه به معنی فطیر گرفته شده که در فارسی به صورت کوکی بکار می رود و چه نیز علامت مصغر در تورکی می باشد و معنی کلوچه فطیر کوچک می باشد الان در میان طوایف شاهسون به فطیر سنتی کوکه می گویند
کلوچه از واژه یونانی کولیکس میاد با اینکه اولین کلوچه جهان در ایران کهن با اضافه کردن شکر درست شد😥
waffle
کلوچه انرژیه زندگیه همه چیز خوب باخودش میاره. کلمه کلوچه بمن زندگی داده
کلیچه یا فارسی کلوچه لباسی که قدیم بوسیله پارچه مخمل و پنپه زنان ان موقع مورد استفاده قرار می گرفت مخصوصا در فصل زمستان