کلم پلو

/kalampolow/

لغت نامه دهخدا

کلم پلو. [ ک َ ل َ پ ُ ل ُ ] ( اِ مرکب ) پلوی که از کلم درست کنند و آن را به دو طریق درست کنند: 1 -کلم را خرد کنند و در پیاز و روغن سرخ نمایند و در لای برنج گذارند و دم کنند. 2 - تره بسیار کم را با شبت و جعفری و کلم بعد از سرخ شدن ، ادویه بسیار زده و گوشت را مانند قورمه پخته ادویه و زعفران زده با برنج مخلوط کنند و دم نمایند. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ فارسی

( اسم ) پلوی که از کلم درست کنند . طریق. ۱ - کلم را خرد کنند و در پیاز و روغن سرخ نمایند و در لای برنج گذارند و دم کنند . طریق. ۲ - تر. بسیار کم را با شبت و جعفری و کلم بعد از سرخ شدن ادوی. بسیار زده و گوشت را مانند قورمه پخته ادویه و زعفران زده با برنج مخلوط کنند و دم نمایند .

پیشنهاد کاربران

کلم پلو یکی از غذای سنتی ایرانی است که به طور معمول از کلم یا کلم قمری و برنج تهیه می شود. در تهیه کلم پلوی شیرازی از سبزی معطر شامل شوید، تره، جعفری، سیر سبز و چند برگ ریحان استفاده می کنند.
برای پختن این غذا کلم یا کلم قمری خردشده را با زردچوبه تفت داده و با مقداری آبغوره نرم و طعم دار می کنند و لایه به لایه با برنج آبکش با سبزیجات معطر دم می کنند. به طور معمول در میان این پلو کله گنجشکی اضافه می شود. کلم پلوی تهرانی بدون سبزی معطر پخت می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

کلم پلوکلم پلو
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کلم‌پلو
غذای مخصوص شیراز که بسیار معروف است

بپرس