کلروژنیک اسید ( انگلیسی: Chlorogenic acid ) یا به صورت مخفف ( CGA ) مهم ترین اسید موجود در قهوه سبز است که بین ۶ تا ۸ ٪ وزن گونه عربیکا و حدود ۱۰٪ گونه روبوستا را تشکیل می دهد. تحقیقات نشان می دهد که قهوه در میان همهٔ گیاهان، بالاترین میزان اسید کلروژنیک را دارد.
میزان قابل توجهی از مزه های اسیدیته و تلخی نوشیدنی قهوه و نیز بخشی از اثرات محرک آن به خاطر وجود همین اسید کلروژنیک است. عبارت «اسید کلروژنیک» تنها به یک ترکیب خاص اشاره ندارد، بلکه در حقیقت عنوان خانواده ای از ایزومرهای مختلف است. [ ۱]
این ماده شیمیایی در دانه های سبز قهوه یا دانه های بو داده نشده وجود دارد. زمانی که دانه ها بو داده می شوند، اسید کلروژنیک عملاً از بین می رود. بسیاری بر این باروند که این ماده به کاهش جذب کربوهیدرات ها در دستگاه گوارش انسان کمک می کند، از این رو، به کاهش قند خون و تولید انسولین کمک می کند. برخی مطالعات با حضور سوژه های حیوانی توانایی در کاهش جذب چربی و ذخیره آن را نیز نشان داده اند. [ ۲]
با وجود لفظ "کلرو" در نام این ماده، کلروژنیک اسید حاوی هیچگونه اتم کلری نمی باشد و این نام از دو واژه یونانی χλωρός ( به معنی سبز کم رنگ ) و - γένος ( به معنی به وجود آوردن ) ، تشکیل شده است و دلیل آن به وجود آمدن رنگی سبز در حین اکسایش این ماده است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفمیزان قابل توجهی از مزه های اسیدیته و تلخی نوشیدنی قهوه و نیز بخشی از اثرات محرک آن به خاطر وجود همین اسید کلروژنیک است. عبارت «اسید کلروژنیک» تنها به یک ترکیب خاص اشاره ندارد، بلکه در حقیقت عنوان خانواده ای از ایزومرهای مختلف است. [ ۱]
این ماده شیمیایی در دانه های سبز قهوه یا دانه های بو داده نشده وجود دارد. زمانی که دانه ها بو داده می شوند، اسید کلروژنیک عملاً از بین می رود. بسیاری بر این باروند که این ماده به کاهش جذب کربوهیدرات ها در دستگاه گوارش انسان کمک می کند، از این رو، به کاهش قند خون و تولید انسولین کمک می کند. برخی مطالعات با حضور سوژه های حیوانی توانایی در کاهش جذب چربی و ذخیره آن را نیز نشان داده اند. [ ۲]
با وجود لفظ "کلرو" در نام این ماده، کلروژنیک اسید حاوی هیچگونه اتم کلری نمی باشد و این نام از دو واژه یونانی χλωρός ( به معنی سبز کم رنگ ) و - γένος ( به معنی به وجود آوردن ) ، تشکیل شده است و دلیل آن به وجود آمدن رنگی سبز در حین اکسایش این ماده است.

wiki: کلروژنیک اسید