کلایپدا

دانشنامه عمومی

کلایپدا بندری در لیتوانی است که در ساحل دریای بالتیک قرار دارد. کلایپدا سومین شهر بزرگ لیتوانی و مهم ترین بندر تجاری این کشور است. این شهر مرکز شهرستان کلایپدا است. کلایپدا در سال ۱۲۵۲ بنیانگذاری شده و مهم ترین و بزرگ ترین شهر منطقه تاریخی لیتوانی صغیر به شمار می رود.
این شهر در دهانه ورودی خلیج لاگون یعنی جایی که این خلیج با دریای بالتیک متصل است، واقع شده است.
این شهر سومین شهر بزرگ لیتوانی و مرکز شهرستان کلایپدا می باشد.
اهمیت این شهر در این است که یک بندر به اصطلاح بدون یخ در حوزه بندرهای دریای بالتیک محسوب می شود.
در طول تاریخ این شهر زیر سلطه حکومت ها و دودمان های مختلف نظیر شوالیه های تیوتون، دوکی پروس، پادشاهی پروس، امپراطوری آلمان و تفاهم سه گانه بوده است. [ ۱]
عکس کلایپداعکس کلایپداعکس کلایپداعکس کلایپداعکس کلایپداعکس کلایپدا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کِلایْپِدا (Klaipeda)
(نام سابق: مِمِل) بندر اصلی لیتوانی، در ساحل بالتیک در مصب رود دِیْن، با ۲۰۶هزار نفر جمعیت (۱۹۹۱). در ۲۹۰کیلومتری شمال غربی ویلنیوس واقع شده است. صنایع آن عبارت اند از کشتی سازی، ماهیگیری و ذوب آهن. تجارت الوار و غلات نیز رواج دارد. در ۱۲۵۲م، شهسواران توتونی، کلایپدا را در محل قلعه ای محلی به نام مِمِلبورگ بنا کردند؛ این بندر اندکی بعد به اتحادیۀ هانسایی پیوست و بارها بین سوئد، روسیه، و پروس/آلمان دست به دست شد. از ۱۹۲۳ بخشی از لیتوانی مستقل، و پس از دورۀ اشغالگری آلمانی ها (۱۹۳۹ـ ۱۹۴۵)، بخشی از جمهوری شوروی لیتوانی (۱۹۴۵ـ۱۹۹۱) شد. کلایپدا و منطقۀ پیرامون آن از ۱۶۳۵ تا پایان جنگ جهانی اول بخشی از پروس شرقی بود؛ چون اقلیت لیتوانیایی بسیاری داشت، برطبق پیمان ورسای به لیتوانی واگذار شد (۱۹۲۳). کلایپدا پایانۀ خط لولۀ مهم ولگا ـ اورال و نیز محل صادر کردن نفت است.

پیشنهاد کاربران

بپرس