کرهٔ بادام زمینی گونه ای از کره است که از بادام زمینی به دست می آید.
بادام زمینی بومی نواحی گرمسیری قاره های آمریکا است که هزاران سال پیش توسط آزتک ها برای تهیهٔ ماده ای خمیری له می شده است.
کرهٔ بادام زمینی در دو نوع تولید می شود. نوع نخست نرم است و تنها شامل کره می باشد اما در نوع دوم تکه های خرد شده بادام زمینی نیز به کره اضافه می گردد.
برای تهیهٔ کرهٔ بادام زمینی در خانه، ابتدا ۵۰۰ گرم بادام زمینی پوست کنده را با مقداری آب مخلوط کرده و می جوشانیم تا حدی که کمی پخته شود اما له نگردد. سپس با آبکش کردن آن، ۴۰۰ گرم روغن گیاهی مانند روغن گردو، بادام زمینی یا نارگیل را به همراه یک چهارم قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کرده و در مخلوط کن می ریزیم تا به صورت کره درآید.
اغلب کرهٔ بادام زمینی را به صورت شیرین مصرف می کنند، برای این منظور می توان شیرین کننده هایی ازجمله شکر یا عسل را نیز به آن اضافه کرد.
هم چنین می توان تکه های خرد شدهٔ بادام زمینی را نیز در پایان به آن اضافه نمود.
بادام زمینی و کرهٔ آن، منبع خوب و با صرفه ای از پروتئین هستند و بیشتر ویتامین ها و املاحی را که به سختی به دست می آیند، تأمین می کنند که این ویتامین ها و املاح شامل اسید فولیک، ویتامین ای، مس، سلنیوم، منیزیم، روی و همچنین رنگدانه های گیاهی و فیبر خوراکی می باشد.
• ضد کلسترول : چربی های موجود در کرهٔ بادام زمینی از نوع چربی های خوب هستند و به همین دلیل این کره برای کسانی که مستعد بیماری های قلبی هستند سودمند است. تحقیقات نشان داده است که مصرف حداقل ۴ بار بادام زمینی در هفته تا ۳۷ درصد از خطر بیماری های قلبی می کاهد.
• ضد سرطان : فیتواسترول موجود در بادام زمینی و کره بادام زمینی نیز می تواند رشد سلول های سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کند کرده و حتی از بروز سرطان ریه در افراد مستعد بکاهد. بادام زمینی حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام رزوراترول نیز هست که می تواند به نوعی ترکیب ضدسرطانی به نام پیساتانول تغییر شکل یابد. این تغییر به کمک نوعی آنزیم که در تومورهای سرطانی یافت می شود، ایجاد می شود و به این ترتیب مانع رشد تومورها خواهد شد.
• ضد دیابت : فیبر و منیزیم موجود در کرهٔ بادام زمینی ازجمله عواملی هستند که باعث خاصیت ضد دیابتی این ماده می گردد.
• جلوگیری از سنگ کیسهٔ صفرا : مصرف مرتب کره بادام زمینی می تواند احتمال ابتلا به سنگ صفرا را در مردان و احتمال برداشتن کیسه صفرا را در زنان کاهش دهد. دلیل این خاصیت بادام زمینی نیز وجود فیبرهای غذایی، فیتوسترول و منیزیم است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفبادام زمینی بومی نواحی گرمسیری قاره های آمریکا است که هزاران سال پیش توسط آزتک ها برای تهیهٔ ماده ای خمیری له می شده است.
کرهٔ بادام زمینی در دو نوع تولید می شود. نوع نخست نرم است و تنها شامل کره می باشد اما در نوع دوم تکه های خرد شده بادام زمینی نیز به کره اضافه می گردد.
برای تهیهٔ کرهٔ بادام زمینی در خانه، ابتدا ۵۰۰ گرم بادام زمینی پوست کنده را با مقداری آب مخلوط کرده و می جوشانیم تا حدی که کمی پخته شود اما له نگردد. سپس با آبکش کردن آن، ۴۰۰ گرم روغن گیاهی مانند روغن گردو، بادام زمینی یا نارگیل را به همراه یک چهارم قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کرده و در مخلوط کن می ریزیم تا به صورت کره درآید.
اغلب کرهٔ بادام زمینی را به صورت شیرین مصرف می کنند، برای این منظور می توان شیرین کننده هایی ازجمله شکر یا عسل را نیز به آن اضافه کرد.
هم چنین می توان تکه های خرد شدهٔ بادام زمینی را نیز در پایان به آن اضافه نمود.
بادام زمینی و کرهٔ آن، منبع خوب و با صرفه ای از پروتئین هستند و بیشتر ویتامین ها و املاحی را که به سختی به دست می آیند، تأمین می کنند که این ویتامین ها و املاح شامل اسید فولیک، ویتامین ای، مس، سلنیوم، منیزیم، روی و همچنین رنگدانه های گیاهی و فیبر خوراکی می باشد.
• ضد کلسترول : چربی های موجود در کرهٔ بادام زمینی از نوع چربی های خوب هستند و به همین دلیل این کره برای کسانی که مستعد بیماری های قلبی هستند سودمند است. تحقیقات نشان داده است که مصرف حداقل ۴ بار بادام زمینی در هفته تا ۳۷ درصد از خطر بیماری های قلبی می کاهد.
• ضد سرطان : فیتواسترول موجود در بادام زمینی و کره بادام زمینی نیز می تواند رشد سلول های سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کند کرده و حتی از بروز سرطان ریه در افراد مستعد بکاهد. بادام زمینی حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام رزوراترول نیز هست که می تواند به نوعی ترکیب ضدسرطانی به نام پیساتانول تغییر شکل یابد. این تغییر به کمک نوعی آنزیم که در تومورهای سرطانی یافت می شود، ایجاد می شود و به این ترتیب مانع رشد تومورها خواهد شد.
• ضد دیابت : فیبر و منیزیم موجود در کرهٔ بادام زمینی ازجمله عواملی هستند که باعث خاصیت ضد دیابتی این ماده می گردد.
• جلوگیری از سنگ کیسهٔ صفرا : مصرف مرتب کره بادام زمینی می تواند احتمال ابتلا به سنگ صفرا را در مردان و احتمال برداشتن کیسه صفرا را در زنان کاهش دهد. دلیل این خاصیت بادام زمینی نیز وجود فیبرهای غذایی، فیتوسترول و منیزیم است.
wiki: کره بادام زمینی