کردشت

لغت نامه دهخدا

کردشت. [ ک َ دَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان دیزمار باختری بخش ورزقان شهرستان اهر. کوهستانی است و 225 تن سکنه دارد. مسجدی دارد که در زمان نایب السلطنه عباس میرزا بنا شده است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

دانشنامه عمومی

کردشت یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان نوجه مهر بخش سیه رود شهرستان جلفا واقع شده است. این روستا ۴۲۰ نفر جمعیت دارد. [ ۱]
روستای کردشت در منطقه دیزمار در منتها علیه شمالی ارسباران ( خاروانا ) در کرانه جنوبی رود ارس در همسایگی ارمنستان واقع شده است. به تازگی، این روستا تابع شهرستان جلفا شده است. این روستا در تاریخ جنگ های ایران و روس، مرکز ستاد عباس میرزا، نائب السلطنه وقت ایران، معرفی شده است. در آن زمان عبور و مرور از رودخانه ارس از نزدیکی روستا انجام می شد و وجود حصار و برجک های دیده بانی از یک وضع فوق العاده و استراتژیک آن زمان حکایت می کند.
این روستا با فاصله ای حدود ۳ کیلومتری از شهر مکری و در نزدیکی و گذرگاه مرزی نوردوز با کشور ارمنستان است.
روستای کردشت جزو شهرستان جلفا و بخش سیه رود واقع شده است. فاصله کردشت تا ورزقان ۶۶ کیلومتر و تا اهر ۱۲۶ کیلومتر و تا جلفا ۷۰ کیلومتر است. این روستا در شرق جلفا بنا شده است. کردشت در درّه بسیار حاصلخیز و زیبایی در ساحل جنوبی ارس واقع است و رودخانه مرزی ارس در درّه بسیار عمیق شمال با شدت تمام از غرب به شرق منطقه جریان دارد. کوه های بسیار بلند و صخره ای سرتاسر شمال و جنوب کردشت را فرا گرفته است. تنها معبر توجه کنار ارس از این روستا می گذرد و استقرار این روستا به تبعیت از وضع پستی و بلندی در جهت شرقی - غربی عملی شده است. کوه های بلند صخره ای ساحل شمالی ارس در خاک جمهوری آذربایجان واقع است و در سمت جنوب آن در بلندی های کوه های مشرف به روستا یکی از قلعه های تاریخی و نظامی دوره قاجار بنا شده است، بعلاوه غیر از قلعه تاریخی کردشت حمام تاریخی باارزشی هم بنا شده است.
قلعه کردشت
• حمام کردشت
عکس کردشت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس