کربلایی کاظم ساروقی

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] کربلایی کاظم ساروقی (۱۳۰۰-۱۳۷۸ق)، مرد بی سوادی بود که ناگهان حافظ قرآن کریم شد. او کشاورزی ساده و بی آلایش بود که ظاهراً به سبب حساسیت در پرداخت به موقع سهم فقرا (زکات) از محصولاتش، مورد عنایت قرار گرفته و به نحوی معجزه آسا حافظ کل قرآن شده بود به گونه ای که سوره های قرآن را نه تنها از ابتدا بلکه از انتهای آنها قرائت می کرد و در عین اینکه سواد خواندن و نوشتن نداشت کلمات قرآن را بی درنگ در لابلای دیگر متون تشخیص می داد.
کربلایی کاظم به وسیله علما و بزرگان بسیاری مورد آزمایش قرار گرفت و حفظ شگفت آور وی از سوی آنها تایید شد.
وی حدود سال ۱۳۰۰ قمری زاده شد و در روستای ساروق اراک زندگی می کرد. وی مانند بیشتر اهالی آن روستا بی سواد بود. شغل وی کشاورزی بود و در نهایت سادگی زندگی می کرد. از ویژگی های بارز وی ادای به موقع وجوهات شرعی بود، چنانکه زکات محصول گندمش را به فقرا می داد و حتی اگر می دانست صاحب زمینی اهل پرداخت زکات و حق فقرا نیست، مسأله پرداخت زکات را به وی یادآوری می کرد و اگر زیر بار نمی رفت به هیچ وجه برای او کار نمی کرد. حتی بنا گذاشته بود که نیمی از برداشت خود را به فقرا بدهد.

پیشنهاد کاربران

کربلایی کاظم کریمی ساروقی ( ۱۲۵۷ - ۱۳ مرداد ۱۳۳۶ ) ، مرد بی سوادی بود که بر مبنای گزارشی ناگهان حافظ قرآن کریم شد. او کشاورزی ساده بود که ظاهراً بر مبنای ادعای روحانیون به سبب حساسیت در پرداخت به موقع سهم فقرا ( زکات ) از محصولاتش، به نحوی معجزه آسا حافظ کل قرآن شده بود به گونه ای که سوره های قرآن را نه تنها از ابتدا بلکه از انتهای آنها قرائت می کرد و در عین اینکه سواد خواندن و نوشتن نداشت کلمات قرآن را بی درنگ در لابلای دیگر متون تشخیص می داد. ذکر این نکته حائز اهمیت است که داستان های مربوط به کربلایی کاظم ساروقی از نظر زمانی دقیقا مطابق با چاپ و گسترش کتاب محدث نوری در باب تحریف قرآن بود. عده ای معتقدند که داستان کربلایی کاظم ساروقی، داستانی ساختگی از جانب روحانیون بود، تا اولا ثابت کنند که قرآن تحریف نشده است و دوما نیز بحث تحریف قرآن را به حاشیه ببرند.
...
[مشاهده متن کامل]


کربلایی کاظم در سفرهایی که به شهرهای مختلف داشته است با علمای مختلفی برخورد می کند و آزمایش های متعددی از او گرفته می شود و همین امر تأییدات افراد مختلفی را به همراه دارد. از جمله: سید حسین طباطبایی بروجردی، سید احمد خوانساری، سید صدرالدین صدر، سید محمدهادی میلانی، سید عبدالحسین دستغیب، علامه طباطبایی، مکارم شیرازی، آیت الله سبحانی، آیت الله حائری شیرازی، آیت الله خزعلی و دیگران.
دستنوشته هایی از سید شهاب الدین مرعشی نجفی، عبدالله شیرازی، سید احمد زنجانی، مکارم شیرازی در تأیید کربلایی کاظم همراه با اشاره هایی به ویژگی های خارق العاده او وجود دارد. همچنین سید عبدالحسین دستغیب در کتاب داستانهای شگفت این ماجرا را نقل کرده است.
در دست نوشته ای که از سید محمدهادی میلانی موجود است این گونه نگاشته شده است:
با ایشان مجالس عدیده در نجف اشرف، در کربلا ملاقاتمان شد، جمعی از اهل علم حضور داشتند و همچنین سایر طبقات هم بودند به انحاء کثیره و به طرق مختلفه از ایشان اختبار شد، حقیقتاً مهارتشان در اطلاع به کلمات و آیات قرآن مجید، امری است بر خلاف عادت. موهبتی است الهیّه و هر شخصی که با ایشان قدری معاشرت نماید، به اوضاع و احوال ایشان در مراحل عادیّه مطّلع شود و قوّه حافظه ایشان را در سایر امور امتحان نماید، کاملاً ملتفت می شود و بالوجدان می یابد که این گونه تسلّط در معرفت جمیع خصوصیات قرآن مجید، «کرامات فوق العاده». بلکه توان گفت: فرضاً قوّه حافظه، هر اندازه قوّت داشته باشد، نتواند عهده دار شود، این گونه امتحانات و اختبارات را که به انحاء دقیقه بسیار به عمل آمده و هو سبحانه و تعالی یهب ما یشاء و لمن یشاء و له الحمد.

کربلایی کاظم ساروقیکربلایی کاظم ساروقی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کربلایی_کاظم_ساروقی

بپرس