کتابخانه ایت الله گلپایگانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] کتابخانه آیت الله گلپایگانی. یکی از کتابخانه های بزرگ قم، کتابخانه ای است که به نام مؤسس آن، آیت اللّه گلپایگانی (رحمة الله علیه) نامیده شده است.
هسته اولیه این کتابخانه از کتاب های شخصی آیت اللّه گلپایگانی (رحمة الله علیه) که مجموعه ای غنی بود و کتاب های کتابخانه مدرسه علمیه امام مهدی (عجّل الله فرجه الشریف) (یکی از مدارس علمیه که زیر نظر آیت اللّه گلپایگانی اداره می شد) تشکیل شده است. به تدریج علما و دانشمندان حوزه، برخی اساتید دانشگاه و افراد نیکوکار، مجموعه های نفیسی از کتاب های چاپی و خطی خود را به این کتابخانه اهدا کردند و بر وسعت و غنای علمی آن افزودند.
افتتاح کتابخانه
کتابخانه آیت اللّه گلپایگانی با مساحتی حدود دو هزار و یکصد متر مربع در طبقه زیر زمین مدرسه آیت اللّه گلپایگانی قرار دارد. این کتابخانه در روز سیزدهم رجب ۱۴۱۳ ه. ق مطابق با هفدهم دی ماه ۱۳۷۱ افتتاح شد. در روز افتتاح، کتابخانه دارای ۲۳۳۴۰ جلد کتاب چاپی و ۲۴۰۰ نسخه خطی بود.هم اکنون کتابخانه دارای یکصد هزار جلد کتاب چاپی و چاپ سنگی است که نود هزار جلد آن، فهرست شده است. همچنین حدود دوازده هزار نسخه خطی که به زبان های مختلف و گویش های محلی است، فهرست شده است.کتابخانه دارای کتاب های چاپی ارزشمند و منابع اصلی و متون دست اول و کم نظیری است که در بخش نفایس قرار دارد.قدیمی ترین کتاب چاپی موجود در کتابخانه، کتاب النجاة ابن سیناست که در سال ۱۳۵۹ میلادی با کتاب القانون فی الطب در یک تاریخ، در رم چاپ شده است.کوچک ترین کتاب این کتابخانه، کلام اللّه مجید است که در ابعاد یازده میلیمتر در ۲۲ میلیمتر کتابت شده است.
واحد امانی
این واحد از کتاب های تکراری و اهدایی تشکیل شده و وظیفه آن امانت دادن کتاب به اعضاست. صدور کارت عضویت طبق مقررات ویژه ای است و بر اساس آن عضو می تواند کتاب را در خارج از کتابخانه مورد استفاده قرار دهد.
واحد جراید و مجلات
...

[ویکی شیعه] کتابخانه آیت الله گلپایگانی. کتابخانه آیت الله گلپایگانی یکی از کتابخانه های شهر قم و دومین کتابخانه بزرگ پس از کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی در قم در بخش نسخه های خطی است. کتابخانه در مدرسه آیت الله گلپایگانی قرار دارد و مؤسس آن آیت الله سید محمد رضا گلپایگانی بوده است. این کتابخانه به منظور احیا و نشر آثار اهل بیت و کمک به اندیشمندان و عالمان علوم دین راه اندازی شده است. امروزه این مرکز از پنج بخش اصلی تشکیل شده و تولیت آن با آیت الله صافی گلپایگانی است.
کتابخانه گلپایگانی در سال ۱۳۶۹ش تأسیس شد و در دی ماه سال ۱۳۷۱ش برابر با ۱۳ رجب ۱۴۱۳ق رسما افتتاح و شروع به فعالیت کرد. شکل گیری هسته اصلی کتابخانه با کتب اهدایی آیت الله گلپایگانی و کتابخانه امام مهدی(ع) بود و بعدها با اهدا و خرید کتب خطی و چاپی متعدد در موضوعات مختلف ادامه داد.
فضای کتابخانه آیت الله گلپایگانی به پنج بخش اصلی عمومی، مرجع، نشریه ها، امانی و کتابهای خطی تقسیم شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس