ژان نیکوت

دانشنامه عمومی

ژان نیکوت، سیور دو ویلمن ( زاده ۱۵۳۰ در نیم، درگذشته ۱۶۰۰ در پاریس ) یک نجیب زاده و دیپلمات فرانسوی بود. او از سال ۱۵۴۷ تا ۱۵۷۴ سفیر فرانسه در لیسبون بود. از او به عنوان پدر فرهنگ نویسی فرانسه یاد می شود. واژهٔ نیکوتین، برگرفته از نام اوست. [ ۱] [ ۲]
ژان نیکوت در سال ۱۵۳۰ در نیم در جنوب فرانسه متولد شد. پدرش سردفتر بود. او در تولوز و پاریس تحصیل کرد. نیکوت توانست به عنوان مهردار در دربار هانری دوم شغلی پیدا کند. او توجه شاه را به خود بسیار جلب کرد و سرانجام از سوی شاه به عنوان منشی خصوصی خود منصوب شد. در سال ۱۵۵۹، نیکوت، ۲۹ ساله، به لیسبون فرستاده شد تا ازدواج مارگارت والوآ، دختر آنری دوم، که در آن زمان تنها ۶ سال داشت را ترتیب دهد. نیکوت سال ها به عنوان سفیر فرانسه در لیسبون ( پرتغال ) در زمان آنری دوم، فرانسوا دوم و شارل نهم خدمت کرد. در این سال ها، نیکوت دستاوردهای قابل توجه مستعمرات پرتغال را مشاهده کرد و مرتباً در مورد آنها به دربار فرانسه گزارش می داد.
دوستی او با دانشمند و گیاه شناس پرتغالی آن زمان، دامیان دو گویژ، که خود گیاهان متعددی را از مستعمرات مختلف پرورش می داد باعث شد توجه نیکوت به نیل و تنباکو جلب شود. وقتی نیکوت به فرانسه بازگشت، گیاه تنباکو را با خود به فرانسه آورد. نیکوت که سالها خواص دارویی تنباکو را در لیسبون مطالعه کرده بود، آن را به عنوان دارو به دربار فرانسه معرفی کرد که این کار سرانجام منجر به گسترش اولیه تنباکو در فرانسه شد. او با اعتقاد بر این که تخم کلمب را از نظر پزشکی کشف کرده است، به شخصیت های متعددی در دربار فرانسه که از بیماری های مختلفی رنج می بردند، نامه نوشت و از «گیاه معجزه گر» تازه کشف شده گزارش داد. یکی از اولین نامه ها به تاریخ ۲۶ آوریل ۱۵۶۰ به کاردینال لوئیس دو لورن است که نیکوت در آن نامه با شور و شوق فراوان اثرات تنباکو را بر دردهای صعب العلاج را توصیف می کند. در سال ۱۵۶۱ اولین دانه های تنباکو به دربار ملکه کاترین دو مدیچی رسید، با توصیفات تقریباً افسانه ای از اثرات شفابخش برگ های تنباکو. ملکه کاترین که خود از میگرن شدید رنج می برد و با جادوگران، کیمیاگران و اخترشناسان تماس بسیار داشت، شیفتهٔ خواص درمانی جادویی تنباکو شد و شروع به استفاده از آن و استعمال تنباکو کرد. در آن زمان، او را مخترع انفیه می دانستند، به همین دلیل است که مدت ها آن را «پودر د لا رینه» – پودر ملکه – می نامیدند.
عکس ژان نیکوت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس