ژئوتکنیک

دانشنامه عمومی

زمین فناوری [ ۱] یا ژئوتکنیک ( به انگلیسی: Geotechnics ) از گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی عمران بشمار می آید که با استفاده از روش های اصولی مهندسی و آزمایشگاهی ، برای کسب، تفسیر و استفاده از دانش مواد پوسته زمین و مواد معدنی، با هدف حل چالش های مهندسی، بکار می رود. دانش ژئوتکنیک به اطلاعات تکنیکی مربوط به زمین می پردازد که اطلاعات تولید شده حاصل از این علم، در برنامه ریزی، اکتشاف، طراحی، ساخت و بهره برداری از سازه های مهندسی و اجرای پروژه های عمرانی و معدنی به کار رفته و ایمنی و کارایی مؤثر آن ها را تضمین می کند. این اطلاعات دامنهٔ گسترده ای از داده ها را در زمینه های مکانیک خاک، مکانیک سنگ، منابع آب، لرزه خیزی و زمین شناسی مهندسی و زیست محیطی شامل می شود. داده های ژئوتکنیکی اغلب از طریق اکتشافات سطحی و زیرسطحی زمین، تولید می شوند.
مثال هایی از کاربردهای مهندسی ژئوتکنیک شامل: پیشبینی ها و کمک به محاسبات اولیه و نهایی سازه ای، ممانعت و یا کاهش صدمات ناشی از طبیعت سایت مورد بهره برداری، مثل بهمن، روانگرایی خاک، زمین لغزه ها، لغزش صفحات سنگی، نشست زمین و همچنین شناسایی منابع قرضه می باشند.
انجمن مکانیک خاک و مهندسی پی ( ژئوتکنیک ) ایران، از سال ۱۳۵۰ کار خود را آغاز نموده است. این انجمن با هدف شناساندن جایگاه حرفهٔ ژئوتکنیک و کارشناسان آن و نیز ایجاد همکاری و هماهنگی، در زمینه های علمی، کاربردی و پژوهشی تشکیل شده و به فعالیت خود ادامه می دهد.
عکس ژئوتکنیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس