چیکن تِکه مَصالِح ( هندی: चिकन टिक्का मसाला; بنگالی: চিচ্কেন টিক্কা মসলা; انگلیسی: chicken tikka masala ) غذایی است که از پخت تکه های کبابی شده مرغ در سسی که حاوی ادویه های فراوان از جمله مصالح ( ماسالا ) است بدست می آید و یکی از محبوب ترین غذاهایی است که در اکثر رستوران های هندی سرو می گردد. این سس معمولاً خامه دار و غلیظ است، و بخاطر وجود ادویه جات مختلف نارنجی رنگ است. گفته شده چیکن تکه مصالح محبوبترین غذا در رستوران های بریتانیاست و «یک غذای ملی واقعی» خوانده شده. [ ۲] منشأ غذا روشن نیست. هم پنجاب در هند و هم گلاسکو در اسکاتلند به عنوان مناطقی که ممکن است این غذا ابتدا در آنجا تهیه شده باشند، مطرح شده اند. البته با توجه به نام غذا و نوع ادویه ( مصالح ) بکار رفته در آن، احتمالاً زادگاه اصلی آن هندوستان یا بنگلادش می باشد.
نام این غذا از سه واژه تشکیل شده که واژه اول انگلیسی و به معنی مرغ، واژه دوم همان تکه فارسی، و واژه سوم ( مصالح یا مصالحه ) لغتی عربی و رایج در فارسی قدیمی تر به معنای ادویه های کوبیده شده است. [ ۳] در فارسی، تحت تأثیر برگردان از خط لاتین، نام این غذا را «چیکن تیکا ماسالا» هم نوشته اند.
دربارهٔ مصالح در فرهنگ ناظم الاطبا آمده است: داروهای مانند هل و دارچین و ریشهٔ جوز و خلال بادام و پسته و خلال مرکبات و زعفران و گوشت قیمه کرده با لپهٔ نخود و برنج که در گیپا و جز آن آگنده کنند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفنام این غذا از سه واژه تشکیل شده که واژه اول انگلیسی و به معنی مرغ، واژه دوم همان تکه فارسی، و واژه سوم ( مصالح یا مصالحه ) لغتی عربی و رایج در فارسی قدیمی تر به معنای ادویه های کوبیده شده است. [ ۳] در فارسی، تحت تأثیر برگردان از خط لاتین، نام این غذا را «چیکن تیکا ماسالا» هم نوشته اند.
دربارهٔ مصالح در فرهنگ ناظم الاطبا آمده است: داروهای مانند هل و دارچین و ریشهٔ جوز و خلال بادام و پسته و خلال مرکبات و زعفران و گوشت قیمه کرده با لپهٔ نخود و برنج که در گیپا و جز آن آگنده کنند.
wiki: چیکن تکه مصالح