چایوت

دانشنامه عمومی

چایوت ( به انگلیسی: Chayote ) با نام علمی Sechium edule ونام محلی Cho - Cho، میوه خوراکی گیاهی است که بومی مکزیک است ولی در کشورهای آمریکای لاتین و مناطق گرمسیر می روید. اکنون در آسیا و استرالیا پرورش داده می شود و به طور عمده از کاستاریکا به اتحادیه اروپا صادر می شود. در آسیای جنوب شرقی از میوه، ساقه و برگ آن نیز در تهیه غذا استفاده می گردد. [ ۱]
با وجود آنکه کشت و مصرف آن به دوران پیشاکلمبی می رسد ولی در قرن ۱۸ میلادی توسط گیاه شناسی بنام Brown کشف و توسط نیکولاس یوزف فون ژاکین بنام Sicyos edulis نامگذاری شده است. [ ۲] [ ۳]
درخت آن به صورت تاک و تک پایه و چند ساله است ساقه ها می تواند تا ده متر برسد. ریشه ها گوشتی و باریک و بلند است و گلهای آن به شکل پنج پر و ده پرچم دارد. میوه معمولاً به شکل گلابی و با شیارها و برجستگی و فرورفتگی های پوست همراه است و پوست سبز است ولی انواع کمرنگ و زرد نیز وجود دارد، پوست به گوشت میوه چسبیده است. قوام میوه رسیده بین سیب زمینی و خیار است. [ ۳]
عکس چایوتعکس چایوتعکس چایوت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس