چاه فاضلاب

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] چاه فاضلاب، محل ریختن آب های زاید است و از این عنوان به مناسبت در بابهای طهارت، اجاره، صلح و احیاء موات سخن رفته است.
دفن کردن مرده مؤمن در مکانی که موجب هتک حرمت او می شود، مانند مسیر فاضلاب جایز نیست.
محل چاه فاضلاب
احداث چاه فاضلاب در جاده و خیابان برای ریختن آب های زاید در سطح زمین همچون آب باران و غیر آن، اگر محکم ساخته شود و خطر و زیانی برای عابران نداشته باشد جایز است، حتی اگر برای ریختن آب های زایدِ منزل خود باشد. بنابر نظر گروهی از فقها هرگونه تصرف در ملک خود از سوی مالک، جایز است، هرچند مستلزم وارد آمدن زیان به ملک مجاور باشد؛ لیکن برخی، جواز را منوط به عدم اضرار به ملک دیگری دانسته اند. بنابر قول نخست، احداث چاه فاضلاب در نزدیکی چاه آب همسایه هرچند موجب فاسد شدن آب آن گردد جایز است، بر خلاف قول دوم.
فاضلاب و اجاره خانه
خانه ای که اجاره داده می شود باید برای مستأجر قابل استفاده باشد. بنابر این، در صورت پر بودن چاه فاضلاب آن، بر موجر واجب است آن را تخلیه کند و چنانچه از این کار خود داری ورزد، به گونه ای که بر اثر آن منفعت قابل توجهی از مستأجر فوت شود، وی می تواند اجاره را برهم بزند؛ بلکه به گفته برخی، صرف اطلاع مستأجر از پر بودن چاه، مجوز فسخِ عقد اجاره از سوی او خواهد بود. اگر در اثنای مدت اجاره به سبب استفاده مستأجر، چاه فاضلاب پر شود، در اینکه تخلیه آن بر موجر واجب است یا مستأجر اختلاف است.
تصفیه فاضلاب
...

جدول کلمات

آبشی

مترادف ها

sinkhole (اسم)
تله پول، گودال، منجلاب، چاه فاضلاب

پیشنهاد کاربران

بپرس