پیوس نهم

دانشنامه عمومی

پاپ پیوس نهم ( به لاتین: Pius IX ) ( ۱۳ مه ۱۷۹۲ – ۷ فوریه ۱۸۷۸ ) یکی از پاپ های کلیسای کاتولیک رم بود که در ایتالیا به دنیا آمد و از سال ۱۸۴۶ تا سال ۱۸۷۸ میلادی پاپ بود.
پیوس در یک خانواده طبقه پایین اجتماع متولد شد. خانواده او تمایل زیادی به اصلاحات معتدل داشتند و این نشان می داد که خانواده پیوس از همان ابتدا با سیاست آشنایی داشتند. پیوس از سال 1802 تا 1809  مشغول به تحصیل در دانشگاهی در ولترای توسکانی شد تا اینکه مبتلا به حملات صرع شد. او مدتی با بیماری دست و پنجه نرم کرد و پس از آنکه سلامتی خود را بازیافت شروع به مطالعه الهیات در دانشگاه رم کرد؛ رمی که پس از اشغال فرانسه هنوز به طور کامل سازمان و نظام خود را بازنیافته بود و مشغول سامان دادن به امور دینی و شهری خود بود. بنابر این پیوس در جوانی با شرایط آشفته موجود بخوبی آشنا شده بود.
با روحیه معنوی ایگناتیوسی ها که توسط کاردینال کارلو اودسالچی رونق یافته بود، پیوس برای مدت کوتاهی به فکر پیوستن به ژزوئیت ها افتاد. اما پس از مدت کوتاهی از ایشان جدا گشته و قدم در مسیر کشیشی نهاد. او سال های نخستین کشیشی خود را در یتیم خانه تاتا جیوانی گذراند. سپس از سال 1823 تا 1825 به عنوان مأمور رسیدگی منصوب شد.
در این زمان پیوس با موتزی آشنا شد که تغییر شگرفی در زندگی او گذارد. "جیوانی موتزی" نماینده ی پاپ در شیلی و پرو کسی بود که او را علاقه مند به تبشیر کرده بود، تبشیری که همچنان روبه رشد بود. پیوس مدتی را به امر تبشیر سپری کرد و اندکی بعد به ایتالیا بازگشت. پس از بازگشت به ایتالیا پیوس از پذیرش حرفه های سیاسی سرباز زد و مسئولیت آسایشگاه سن میشل رم را به عهده گرفت.
از سال 1827 تا 1832 پیوس عهده دار سمت اسقفی اسپولتو بود و در این زمان با مشکلات و مسائل انقلابی سال 1831 روبرو شد که البته هنوز ملایم بودند و نه تند. هنگامی که در سال 1832 به ایمولای بولونیا رفت و در سال 1840 به مقام کاردینالی ارتقا یافت، با غیرت تمام رهبری قلمرو پاپی را به عهده گرفت و بخوبی در قلمرو تحت اختیارش فرمانروایی کرد و از هرگونه تخاصم و جدال پرهیز کرد.
البته او در پی انقلاب سال 1848 موقتا قلمروهای پاپی را از دست داد، و پس از آن به شدت به مخالفت با همه انواع لیبرالیسم در حیات سیاسی و فکری پرداخت. در فهرست خطاهایی که پیوس در سال 1864 منتشر کرد بیان شد که پاپ نمی تواند و نباید با ترقی، لیبرالیسم و تمدن مدرن آشتی کرده و کنار آید.
عکس پیوس نهمعکس پیوس نهم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پیوس نهم. پیوس (ایتالیا ۹) نُهم (۱۷۹۲ـ۱۸۷۸)(Pius IX)
(نام اصلی: جووانّی ماریا ماستائی ـ فِرِتّی۱) پاپ ایتالیایی (۱۸۴۶ـ۱۸۷۸). هرگز الحاق مراکز پاپی و رم۲ را به پادشاهی ایتالیا تأیید نکرد. در ۱۸۵۴ اصل لقاحِ در عین عصمت۳ و در ۱۸۷۰ عصمت پاپ۴ را اعلام کرد. او طولانی ترین دورۀ پاپی را تاکنون در تاریخ اَدوارِ پاپی داشته است. پیوس نهم در آغاز مردی آزادمنش بود، ولی با ازدست دادن تدریجی اراضی پاپی به شدت ارتجاعی شد. پس از آن که رم به اشغال نیروهای ایتالیایی درآمد، پا از واتیکان بیرون نگذاشت و خود را زندانی قلمداد و دخالت در سیاست های ایتالیایی را برای کاتولیک ها قدغن نمود. او قدرتش را در واتیکان متمرکز کرد و از کنار آمدن با افکار مذهبی نو سر باز زد. تعهد او الهام بخش کیش پرستشی شد که تا امروز ادامه دارد. گام نخست قدیس سازیِ او در ۱۹۸۵ برداشته شد و پاپ ژان پل دوم۵ در سال ۲۰۰۰ آن را به اتمام رساند. پیوس نهم را مخالفانش، ضدیهود، بچه دزد و مخالف یکپارچگی ایتالیا خوانده بودند و از اقدام او به طرح اصل عصمت پاپ ایراد می گرفتند و لذا تصمیم به قدیس سازی او، با مخالفت یهودیان و لیبرال ها و کاتولیک های اصلاح طلب روبه رو شد.Giovanni Maria Mastai-FerrettiRomeImmaculate conception of the Virginpapal infallibilityPope John Paul II

پیشنهاد کاربران

بپرس