پیمان الیزه

دانشنامه عمومی

پیمان الیزه' [ ۱] بین فرانسه و آلمان، در تاریخ ۲۲ ژانویه سال ۱۹۶۳ ( دوم بهمن ۱۳۴۱ ) ، با هدف بهبود مناسبات دو جانبه و از بین بردن سردی ناشی از جنگ جهانی دوم، امضاء شد. قرارداد الیزه را شارل دوگل [ ۲] ، رئیس جمهور وقت فرانسه و کنراد آدناور ( Konrad Adenauer ) ، اولین صدراعظم جمهوری فدرال آلمان امضا کردند. فرانسه و آلمان، زمانی دشمنی شان مثال زدنی بود و قرارداد الیزه نقش مهمی در نزدیکی این دو کشور به هم داشت.
در زمان بیسمارک، ستیز آلمان با فرانسه به اوج رسید و آلمان متحد، در کاخ ورسای بنیان گذاشته شد که نوعی تحقیر برای فرانسویان بود. وحدت آلمان از طریق شکست فرانسه، جز ایجاد فاصله و عداوت حاصلی نداشت. در واقع کینه متقابل از سال ۱۸۷۱ یعنی از زمان جنگ پروس و فرانسه و تشکیل رایش آلمان تشدید شد. سرانجام دو دولت در جنگ جهانی اول به جان هم افتادند و در تبلیغات همدیگر را شر مطلق نامیدند و درگیر شدند. که هزاران کشته و زخمی از دو طرف به دنبال داشت. آلمان سرانجام مغلوب شد و فرانسه با قرارداد ورسای انتقام شکست ۱۸۷۱ را گرفت. بعدها هیتلر شعار داد آمده ام تا قرارداد ورسای را لغو کنم و آلمان را از تحمیل های دولت های پیروز در جنگ جهانی اول رها سازم. جنگ جهانی دوم پیش آمد و ویرانگری های بسیار به همراه داشت.
عاقبت به همت و ابتکار ژنرال دوگل، که به دیدار کنراد آدناور ( دولت مرد محافظه کار آلمانی از حزب اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان ) رفت، با پیمان الیزه، دوستی با آلمان فدرال جای دشمنی را گرفت. ازجمله پیامدهای پیمان الیزه، بازار مشترک اروپا و بعدها اتحادیه اروپا بود. [ ۳]
عکس پیمان الیزه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس