پیشگیری از سرطان

دانشنامه عمومی

پیشگیری از سَرَطان به مجموعه اعمالی گفته می شود که می تواند احتمال بروز بیماری سرطان را کاهش دهد. بسیاری از سرطان ها قابل پیشگیری اند. بیماری های سرطان اگر به موقع تشخیص داده شوند قابل درمان هستند. در حال حاضر بسیاری از سرطان ها چون زود تشخیص داده می شوند می توان بیمار را تا حد زیادی زنده نگهداشت و بیمار می تواند به زندگی خود ادامه دهد این کار با انجام خود آزمایی و غربالگری امکان پذیر است. [ ۱] [ ۲] [ ۳]
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از تشکیل رادیکال های آزاد در سلول ها جلوگیری می کنند. همچنین آنتی اکسیدها از اثرات رادیکال های آزاد می کاهند. [ ۴] آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند. از آنتی اکسیدان های مهم بدن می توان به ویتامین E اشاره کرد. بهترین منابع غذایی آنتی اکسیدان ها اگر چه سیستم های آنزیمی متعددی برای خنثی کردن رادیکال های آزاد در بدن وجود دارد، ولی آنتی اکسیدان های اصلی ویتامین های E، C و بتاکاروتن هستند. سلنیم نیز به عنوان یک مادهٔ معدنی نقش آنتی اکسیدانی مهمی دارد. بدن قادر به تولید این ویتامین ها و مادهٔ معدنی نیست، بنابراین بایستی از طریق غذا آن ها را دریافت کرد. اکسیدکننده ها به اشکال مختلفی وجود دارند که معروف ترین و خطرناک ترین آن ها رادیکال های آزاد هستند. مهم ترین آنتی اکسیدها:
لوتئین و زیگزانتین از مواد آنتی اکسیدانی هستند که در تخم مرغ وجود دارند. این مواد آنتی اکسیدان علاوه بر جلوگیری از سرطان باعث پیشگیری از بروز آب مروارید می شوند. [ نیازمند منبع]
نام دیگر این ویتامین، اسید اسکوربیک است که محلول در آب است و در تمامی مایعات بدن وجود دارد، به همین دلیل یکی از اولین خطوط دفاعی بدن است؛ ولی نمی تواند در بدن ذخیره شود، بنابراین باید به طور منظم و پیوسته میوه و سبزی مصرف کرد. نیاز روزانه آن ۶۰ میلی گرم است. دریافت ویتامین ث به مقدار بیش از ۲۰۰۰ میلی گرم در روز در بعضی افراد، اثرات جانبی مضری مثل ایجاد سنگ کلیه، تهوع و اسهال دارد. مهم ترین منابع آن عبارتند از: مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، سبزیجات برگی شکل سبز، کیوی، کلم، طالبی، توت فرنگی، اسفناج و سیب زمینی.
ویتامینی محلول در چربی است که همراه با چربی ها در کبد و سایر بافت های بدن ذخیره می شود. ویتامین E تأثیر مولکول های رادیکال آزاد را خنثی می کند. [ ۴] ویتامین ای اثرات مهمی در بدن دارد مثل تأخیر در پیری سلول ها و درمان آفتاب سوختگی. نیاز روزانه آن در مردان ۱۵ واحد بین المللی و در زنان ۱۲ واحد بین المللی است. منابع غذایی مهم ویتامین ای: روغن های گیاهی، جوانه گندم، آجیل، دانه ها، غلات سبوس دار، سبزیجات برگی شکل سبز.
عکس پیشگیری از سرطانعکس پیشگیری از سرطانعکس پیشگیری از سرطانعکس پیشگیری از سرطانعکس پیشگیری از سرطانعکس پیشگیری از سرطان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس