پی تی سی لاستیکی

دانشنامه عمومی

پی تی سی لاستیکی[ ۱] ( به انگلیسی: PTC rubber ) یک لاستیک سیلیکونی است که رسانایی الکتریسیته مندی با مقاومت ویژه را که با افزودن دما برای تمام دماها تا یک دمایی که آن مقاومت ویژه تا بی نهایت، به طور تصاعدی بزرگ می شود، افزایش می دهد. بالاتر از این دما، لاستیک پی تی سی یک عایق الکتریکی است. لاستیک پی تی سی از پلی دی متیل سیلوکسان ( PDMS ) بارگیری شده با نانوذرات کربن ساخته شده است. پی تی سی مخفف ضریب دمایی مثبت است.
اگر قدرت میدان الکتریکی داخل ماده به اندازه کافی بزرگ باشد ( معمولاً بزرگتر از ۳۰ ولت بر میلی متر ) ، نانوذرات کربن جریان اثر تونل زنی مکانیک کوانتومی را برای عبور از مواد ایجاد می کنند. سهم تعداد زیادی از جریان های کوچک اثر تونل زنی می تواند به جریان های ماکروسکوپی در محدوده آمپر سر جمع شود. اثر تونل زنی مکانیک کوانتومی در داخل ماده بسیار وابسته به دما است. جریان با افزایش دما به صورت تصاعدی کاهش می یابد. این بدان معنی است که مقاومت ماده با افزایش دما به طور تصاعدی افزایش می یابد. در یک دمای خاص جریان اثر تونل زنی مکانیک کوانتومی متوقف می شود. در دماهای بالاتر از این لاستیک پی تی سی یک عایق الکتریکی است و هیچ جریان الکتریکی نمی تواند از آن عبور کند. این دما را می توان درطول تولید لاستیک پی تی سی بین ۳۲ تا ۱۷۶ فارنهایت ( ۰ تا ۸۰ درجه سانتیگراد ) تنظیم کرد. از این رو، لاستیک پی تی سی یک ماده پی تی سی با مشخصه های پی تی سی بسیار قوی است. در واقع، لاستیک پی تی سی قوی ترین اثر پی تی سی را در بین تمام مواد شناخته شده و در محدوده دمایی گسترده ای دارد. دارای خواص پی تی سی برای تمام دماها است.
لاستیک پی تی سی را می توان به ورقه های نازک نورد کرد و با مس روکش کرد. این مس به نوبه خود به یک ولتاژ متصل می شود تا میدان الکتریکی را در داخل ماده، لازم برای ایجاد اثر تونل زنی، فراهم کند. ورق ها را می توان به هر شکل و اندازه ای درآورد.
ورق های لاستیکی پی تی سی را می توان به عنوان گرم کن های نازک انعطاف پذیر پی تی سی استفاده کرد. این گرم کن ها زمانی که سرد هستند توان بالایی را ارائه می دهند و به سرعت خود را تا دمای ثابت گرم می کنند و عملاً تحت تأثیر تغییرات شرایط محیطی در آنجا باقی می مانند. آنها می توانند با هر ولتاژی بین ۵ تا ۲۳۰ ولت ای سی یا دی سی تغذیه شوند.
عکس پی تی سی لاستیکی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس