پوپینوس

دانشنامه عمومی

پوپینوس ماکسیموس با نام کامل مارکوس کلودیوس پوپینوس ماکسیموس ( به لاتین: Marcus Clodius Pupienus Maximus ) ( زادهٔ حدود ۱۶۴ - درگذشتهٔ ۲۹ ژوئیه ۲۳۸ ) به طور مشترک با بالبینوس به مدت سه ماه در سالی که به سال شش امپراتور معروف شد از ۲۲ آوریل تا ۲۹ ژوئیهٔ ۲۳۸ امپراتور روم بود.
در سال ۲۳۸ میلادی و در زمان امپراتوری ماکسیمینوس تراکس، شورشی در استان های آفریقایی امپراتوری علیه ماکسیمینوس به وقوع پیوست و گوردیان یکم همراه با پسرش گوردیان دوم به عنوان امپراتوران جدید روم قدرت را در دست گرفته و توسط سنای روم به رسمیت شناخته شدند. اما این شورش توسط فرماندار نومیدیا که وفادار به امپراتور پیشین بود سرکوب و ماکسیموس همراه با سپاهش به سوی رم روانه شد. سنای روم که موقعیت خود را به خاطر حمایت آشکار از گوردیان ها در خطر می دید ماکسیمینوس تراکس را از قدرت خلع و پوپینوس ۷۴ ساله را که یکی از نظامیان برجستهٔ رومی بود همراه با بالبینوس به طور مشترک به امپراتوری روم منصوب نمود.
پوپینوس با عنوان امپراتور سزار مارکوس کلودیوس پوپینوس ماکسیموس آگوستوس[ ۱] به طور مشترک با بالبینوس در ۲۲ آوریل ۲۳۸ به قدرت رسید. ولی از آنجایی که انتخاب این دو نفر مورد قبول افکار عمومی واقع نشد و گروهی از رمی ها نیز نسبت به گوردیان سوم ( نوهٔ گوردیان یکم ) علاقه نشان می دادند، اعضای سنا مجبور شدند تا گوردیان سوم را نیز به عنوان جانشین امپراتور انتخاب نمایند.
پس از آن قرار بر این شد تا پوپینوس به مقابله با سپاه ماکسیمینوس پرداخته و بالبینوس به حفظ آرامش در رم بپردازد. خبر کشته شدن ماکسیمینوس به دست سربازان خودش سبب شد تا پوپینوس پیروزمندانه به رم بازگردد. اما عدم موفقیت بالبینوس در حفظ نظم و آرامش در شهر که به دنبال شورش پرتورین ها اتفاق افتاده بود سبب شده بود تا علاوه بر ریخته شدن خون های بسیار، بخش قابل توجهی از شهر نیز با خاک یکسان شود.
در سومین ماه از امپراتوری مشترک پوپینوس و بالبینوس، هنگامی که پوپینوس برای رویارویی با ایرانیان و بالبینوس برای مقابله با گوت ها آمادهٔ خروج از شهر می شدند، پرتورینها که همواره از این انتصاب امپراتوران سناتوری خشمگین بودند و یاد سرباز - امپراتور ماکسیمینوس را گرامی می داشتند فرصتی برای انتقام یافتند. آنها در ۲۹ ژوئیه ۲۳۸ به کاخ امپراتوری یورش برده و پوپینوس و بالبینوس را به قتل رساندند.
عکس پوپینوس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس