پونچیک

دانشنامه عمومی

پونچیک با نامِ اصلی پونچیکی ( pączki؛ /ˈpoʊntʃki/ ؛ Polish:  ( شنیدن ) ) نوعی دونات مغزپُر لهستانی است.
پونچیک، خمیری گرد است که درونش کِرِم شیرین یا مربا دارد و در درونِ روغن پخته می شود و معمولاً با شکر قنادی، یخ چینه، یا خلال پرتقال خشک پوشانده می شود. در نوع سنتی آن، گاهی مقداری اندکی عرق دوآتشه به خمیرش پیش از پختن، اضافه می گردد و باعث می شود که روغن به عمقِ خمیر نفوذ نکند. [ ۱] پونچیک باید قوامی نرم و شکننده داشته باشد و یک نوارِ روشن به دورش باشد که نشان دهندهٔ تازه بودنِ روغنی است که در آن پخته شده است. [ ۲] [ ۳]
خمیر پونچیک حاوی تخم مرغ، روغن، شکر، مخمر و گاهی شیر است. انواع مختلفی از میوه و کِرِم برای پُر کردن درون این خمیر به کار می رود و رویش با شکر قنادی تزئین می شود. کِرِم های سنتی لهستانی که برای پونچیک به کار می رود، مربای آلو و مربای برگ نسترن است؛[ ۱] [ ۴] اما امروزه از مارمالاد توت فرنگی، زغال اخته آبی، تمشک، سیب، کرم باواروآ و کاستارد هم استفاده می شود. [ ۵]
پونچیک دست کم از قرون وسطی در لهستان شناخته شده بود است. بنا بر نظرِ مورخ لهستانی یندژی کیتوویچ، در دوران حکومت آگوست سوم لهستان و تحت تأثیر آشپزهای فرانسوی که به لهستان آمده بودند، کیفیت خمیر پونچیک بهبود یافت و این پیراشکی سبک تر، و قوامی اسفنجی اما مقاوم یافت.
در لهستان، پونچیک را در پنجشنبه چاق ( Tłusty Czwartek ) می خورند که آخرین پنجشنبه پیش از چهارشنبه خاکستر و آغاز چله روزه است. [ ۶] دلیل سنتی پخت پونچیک در این روز، آن بود که می بایست تمامی چربی، شکر، تخم مرغ ها و میوه در منزل به مصرف رسیده و تمام شود؛ چرا که مصرف آنها طی ایام روزه داری مسیحی در فصل «چله روزه» ممنوع بود.
در ایالات متحده آمریکا این سنت قدیمی توسط لهستانی های دور از وطن به خصوص در شهرهای شیکاگو، دیترویت، میلواکی، سینسیناتی، تولیدو، کلیولند، فیلادلفیا، پیتسبرگ، نیوجرسی و شیکوپی در سه شنبهٔ چاق و گاهی مجدداً در پنجشنبه چاق ( در شیکاگو ) [ ۷] اجرا می شود.
عکس پونچیکعکس پونچیکعکس پونچیکعکس پونچیکعکس پونچیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس