پروژه میکروبیوم انسان

دانشنامه عمومی

پروژه میکروبیوم انسان ( به انگلیسی: Human Microbiome Project ) نام طرحی است که توسط مؤسسه ملی بهداشت آمریکا و با هدف شناسایی و تحلیل تمام گونه های میکروارگانیسم موجود در بدن انسان و بررسی وضعیت آن در شرایط مختلف، بخصوص بیماریها آغاز شده است. بودجه این طرح بالغ بر ۱۱۵ میلیون دلار است. هدف مؤسسات حامی این پروژه تهیه یک نقشه ژنتیکی میکروارگانیسم های بدن مشابه آنچه در پروژه ژنوم انسان صورت می پذیرد است. با تهیه این نقشه پزشکان قادر خواهند بود نقش ژن های میکروبی و کنش های آن با سلولهای بدن را در قبل و طول و بعد از بیماری ها بهتر بررسی کنند. این پروژه در بخش های پر جمعیت میکروبی بدن شامل پوست، دستگاه گوارش تحتانی، دهان و واژن تمرکز می کند.
پوست: ارگانیسم اصلی آن استافیلوکوک ها ( مانند اپیدرمیدیس و اورئوس ) می باشد . استرپتوکوک ها و ارگانیسمهای بی هوازی مانند پروپیونی باکتریوم آکنه نیز دیده میشوند.
دستگاه تنفسی: طیف وسیعی از ارگانیسمها ( اغلب هوازی ) در دستگاه تنفسی ، دهان ، بینی و حلق ایجاد کلونی مینمایند. معمولاً قسمتهای تحتانی دستگاه تنفس و کیسه های هوایی باکتری ندارد. استافیلوکوک ها و استرپتوکوک ها ( مانند استرپتوکوک ویریدنس و استرپتوکوک موتان ) در بخشهای ابتدایی دستگاه تنفسی و دهان مشاهده میشوند. گاه گونه های هموفیلوس نیز موجودند.
دستگاه گوارش: به طور معمول در معده بدلیل اسیدی بودن محیط تعداد بسیار کمی باکتری وجود دارد. در روده باریک نیز باکتریها کم است ( در نواحی انتهایی ایلئوم تعدادی یافت میشود ) . کولون ( روده بزرگ ) محل اصلی باکتری ها در بدن می باشد به طوری که 20% مدفوع انسان حاوی باکتری ها میباشد. باکتریهای گرم منفی مانند اشریشیا کلی ، پروتئوس ، پسودوموناس و باکتریهای بیهوازی مانند باکتروئیدها ( نظیرباکتروئید فراژیلیس ) ، کلستریدیوم ها ، فوزوباکتریومها و انترکوک ها ( نظیر انتروکوک فکالیس ) از این جمله اند.
دستگاه تناسلی - ادراری: فلور واژن در خانم های بالغ حاوی باکتری تخمیرکننده ای بنام لاکتوباسیلوس است و با تولید اسید محیط واژن را اسیدی نگه می دارد و از رشد باکتری های عفونت زا جلوگیری می کند.
عکس پروژه میکروبیوم انسان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس