پرستوی دریایی


معنی انگلیسی:
tern

دانشنامه آزاد فارسی

پَرَسْتوی دریایی (tern)
پَرَسْتوی دریایی
هر یک از انواع پرندگان دریایی ظریف، از خانوادۀ کاکایی ها، راستۀ آبچلیک سانان. بال ها و منقاری نوک تیز دارند و معمولاً دمشان دوشاخه است. پرستوهای دریایی با شیرجه و غواصی به دنبال شکار آبزیان اند. ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر طول دارند و معمولاً با ترکیب سیاه و سفید رنگ بندی شده اند. پرستوهای دریایی پراکنش وسیعی، به ویژه در اقلیم های گرمسیری، دارند.
گونه ها. پرستوی دریایی معمولی Sterna hirundo بدنی دارد که بخش های زیرین آن سفید و بخش های بالایی بال آن خاکستری، و تاج روی سرش سیاه است. پرستوی دریایی قطبی Sterna paradisea از بخش های شمالی گرینلند، امریکای شمالی، و اروپا به قطب جنوب مهاجرت می کند. به این ترتیب قسمت بیشتری از زندگی اش را در نور روز سپری می کند. پرستوی دریایی قطب جنوب Sterna vittata دارای منقار قرمز خونی جالبی است و مهاجرت نمی کند. علاوه بر پرستوهای دریایی معمولی و قطبی، تعدادی از گونه های این پرنده در بریتانیا یافت می شود که عبارت اند از پرستوی دریایی بد صدا Sterna sandvicensis، پرستوی دریایی کوچک Sterna albifrons و پرستوی دریایی گُلی Sterna dougallii. پرستوهای دریایی سیاه و گونه های مشابهی که به پرستوهای دریایی لجن زار معروف اند، در جنس Chlidonias قرار دارند و با منقارهای کوتاه تر، دم های کوتاه و اندکی شکاف دار، و پاهایی با پره های کمتر مشخص می شوند. در ایران، از جنس Sterna یازده گونه شناسایی شده است که عبارت اند از پرستوی دریایی نوک کلفت، پرستوی دریای خزر، پرستوی دریایی کاکلی کوچک، پرستوی دریایی کاکلی بزرگ، پرستوی دریایی بدصدا، پرستوی دریایی معمولی، پرستوی دریایی کوچک، پرستوی دریایی ساندرز، پرستوی دریایی تیره، پرستوی دریایی دودی، و پرستوی دریایی پشت دودی. این پرندگان با چهارده گونه کاکایی و سه گونه از جنس Chlidonias خانوادۀ کاکایی را تشکیل می دهند.

مترادف ها

tern (اسم)
چلچله دریایی، یک دسته سه تایی، پرستوی دریایی

پیشنهاد کاربران

پرستوی دریایی سفید ( نام علمی: Gygis alba ) گونه ای پرندهٔ دریایی کوچک از خانودهٔ کاکائیان است که در نواحی اقیانوسی گرمسیری جهان دیده می شود.
مشخصات، زیستگاه و تغذیه [ویرایش]
پرستوی دریایی سفید نوعی پرستوی دریایی کوچک و کاملاً سفید است که منقاری بلند و سیاه رنگ دارد. این پرنده در بخش های وسیعی از اقیانوس آرام و اقیانوس هند پراکنده است و در عین حال در برخی از جزایر اقیانوس اطلس نیز آشیان می کند.
...
[مشاهده متن کامل]

پرستوی دریایی سفید در جزایر مرجانی و معمولاً بر روی درختانی با شاخه های نازک آشیان می کند اما چینه های صخره ای و سازه های ساخته بشر نیز از دیگر مناطق لانه کردن این پرندگان به شمار می رود.
پرستوی دریایی سفید از ماهیان تغذیه کرده و با شیرجه رفتن در آب آنها را شکار می کند. این پرنده عمری طولانی داشته و تا ۱۷ سال نیز می تواند عمر کند.
رفتار [ویرایش]
پرستوی دریایی سفید لانه نمی سازد و در عوض تخم هایش را بر روی شاخه های نازک و خالی درختان که حالتی چنگال مانند داشته باشند می گذارد. این عمل، رفتاری غیر معمول برای پرستوهای دریایی به شمار می رود زیرا آنها یا بر روی زمین لانه ای ساخته و اقدام به تخم گذاری می کنند و یا همچون پرستوی دریایی گرمسیری سیاه، آشیانه ای برای خود بر بالای درختان می سازند. چنین تصور می شود که احتمالاً پرستوی دریایی سفید به منظور کاهش انگل های لانه که می تواند کل یک کلونی را آلوده سازد از ساخت لانه سر باز می زند.
هرچند که این کار مزایایی برای پرنده دارد اما در عین حال وزش بادهای تند، تخم ها و جوجه ها را در معرض خطر جابجایی و سقوط از درخت قرار می دهد. به همین دلیل است که پرستوی دریایی سفید آمادهٔ تخم گذاری مجدد در صورت از دست دادن تخم هایش می باشد و جوجه های تازه سر از تخم درآورده نیز دارای پاهایی تکامل یافته اند تا به کمک آنها بتوانند خود را محکم به شاخه های درخت چسبانده و از سقوط خود جلوگیری نمایند.
نگارخانه [ویرایش]
پرستوی دریایی سفید

دو پرستوی دریایی سفید در حال جفت گیری

پرستوی دریایی سفید نشسته بر روی تخم

جوجه پرستوی دریایی سفید
منبع [ویرایش]
مشارکت کنندگان ویکی پدیا، «White Tern»، ویکی پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد ( بازیابی در ۹ فوریه ۲۰۱۰ ) .
در ویکی انبار پرونده هایی دربارهٔ پرستوی دریایی سفید موجود است.
رده های صفحه: سیاهه قرمز IUCN از گونه های با کمترین نگرانیپرندگان استرالیاپرندگان هندپرندگان نیوزیلندپرستوهای دریایی

بپرس