پردمه

لغت نامه دهخدا

پردمه. [ پ َ دَ م َ ] ( اِخ ) موضعی است به رستاق لاریجان. رجوع به سفرنامه مازندران و استراباد رابینو صفحه 115 شود.

گویش مازنی

پیشنهاد کاربران

روستایی که دو محل قبل از نشل زیبا است و یک محل قبل از خرم زیبا
پردمه . [ پ َ دَ م َ ] ( اِخ ) موضعی است به رستاق لاریجان . رجوع به سفرنامه ٔ مازندران و استراباد رابینو صفحه ٔ 115 شود.
در ارتفاع دوهزارو ششصد متری از سطح دریا و در هجده کیلومتری منطقه بایجان جاده هراز پس از گذر از گردنه های خطرناک و مالروی دهستان بهارستاق و در دامنه چندین کوه سر به فلک کشیده روستایی قرار دارد که شاید کمتر کسی تصوری از زیبائی آن داشته باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

همانطور که از نام روستا پیداست همواره دم یا وزش باد در آن زیاد است. این روستا از مجموعه روستاهای دهستان بهرستاق است. دهستان بهرستاق در بخش پایین لاریجان آمل در جاده هراز و در فاصله 60 کیلومتری از آمل قرار دارد که از هفت آبادی بایجان، بُلقلم، لوت، هفت تن، نوسر، بینجستون و پردمه تشکیل شده است. روستای بایجان غربی ترین و کم ارتفاع ترین روستا و مدخل این دهستان از جاده هراز است. و روستای پردمه مرتفعترین روستای این دهستان است، هوای بسیار خنک و مطبوعی در تابستان دارد و به علت سرمای سخت زمستان و بارش برف شدید اهالی محل لودری اختصاصی برای کنار زدن برفها و بازکردن راه به محل دارند، محل بسیار تمیز و پاکیزست و روستاییان زباله های خود را در محلی دورتر، نزدیکی جاده در کوره زباله سوز می سوزانند. و حتی اسطبل بزرگ روستا در حاشیه روستا واقع شده، نه میان خانه ها.
دامنه های پرگل اطراف روستا محل مناسبی برای زنبورداری در تابستان است.
در قسمت غربی روستا پس از گذر از دشتی زیبا و سرسبز به تنگه ای می رسی که در انتهایش و کنار صخره ای بلند امامزاده ای زیبا و کوچک واقع است و از این حیث این تنگه را تنگه آقا می نامند.
امامزاده با گل ساخته شده و دیوارهای قطور آن دمای متعادلی در زمستان و تابستان در درون امامزاده ایجاد کرده است، درب امامزاده به روی همگان گشوره است و از کتری و قابلمه و بشقاب و. . . گرفته تا پتو و متکا و . . . برای استفاده زایرین و طبیعت گردان و کوهنوردان در امامزاده محیاست، خانمهای محل در این امامزاده مراسم سفره و دعا برگزار می کنند.
هفت تن روستای دیگری از بهرستاق است که در چهار کیلومترى شرق «بایجان‏» قرار دارد. بقعه هفت تن شامل یک بناى هشت ترک و دوبدو مساوى است صندوقى بسیار بزرگ در وسط این بناست که مدفن هفت تن ( و به اعتقاد اهالی 8 تن ) از امامزادگان را مى‏پوشاند. در متن کتیبه ( در ورودى ) از افراد متعددى نام برده مى‏شود از جمله نام امامزادگان مدفون به نامهاى «نبى‏»، «ولى‏»، «مالک‏»، معصوم‏»، «کنانه‏»، «یسعه‏» و «خدیجه‏» از فرزندان هادى ابن موسى الکاظم ( ع ) ، درب ورود به صحن کوتاه ساخته شده تا زائرین با احترام واردشوند،
اتاق کوچکی در امامزاده با سقف و دربی کوتاه ساخته شده که به گفته اهالی مدفن مادر و خواهر این بزرگواران است ( مار و خواخِر ) واهالی اعتقاد دارند بهتر است آقایان وارد نشوند.

بپرس